Home Logo

Προγράμματα - Επιδoτήσεις

  • Αρχική
  • Προγράμματα - Επιδoτήσεις

Πρόγραμμα “Inbound Program” για νεοφυείς επιχειρήσεις

  • Nov 10, 2020

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδος στο Τόκυο, ενημερώνει πως η διαδικτυακή πλατφόρμα X-HUB TOKYO, η οποία απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups), διοργανώνει το πρόγραμμα “Inbound Program”.
Πρόκειται ένα διαδικτυακό πρόγραμμα για την υποστήριξη της αναβάθμισης των νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω της υποστήριξης της αλληλεπίδρασης μεταξύ ξένων νεοφυών εταιρειών και εταιρειών στο Τόκυο. Βασική προϋπόθεση για τις ξένες επιχειρήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν
στο πρόγραμμα, είναι να θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο Τόκυο.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω ιστότοπο:

https://x-hub.tokyo/en/inbound_program.

Περισσότερα


Προγράμματα μικροχρηματοδοτήσεων από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

  • Nov 06, 2020

Προγράμματα μικροχρηματοδοτήσεων από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

 

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), προσφέρει προγράμματα μικροχρηματοδοτήσεων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις [πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία («EaSI» Employment and social innovation)].

Στόχος είναι η αύξηση της πρόσβασης για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις στις μικροχρηματοδοτήσεις/μικροπιστώσεις, με μειωμένο επιτόκιο και περιορισμένες εξασφαλίσεις, τα οποία και προσφέρονται λόγω των παρεχόμενων εγγυήσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Επιλέξιμες είναι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις (έως και 9 εργαζόμενους με Κύκλο Εργασιών/Ενεργητικό έως € 2 εκατ.) και νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε φάση εκκίνησης – ανάπτυξης. Καλύπτονται δαπάνες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων [όπως ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και επενδύσεων πάγιου εξοπλισμού] καθώς και δαπάνες που γίνονται στα πλαίσια ίδρυσης - σύστασης επιχειρήσεων. Παρέχονται μακροπρόθεσμα δάνεια έως € 25.000 ανά δικαιούχο (υπό προϋποθέσεις και έως € 50.000), μέγιστης διάρκειας έως 6 έτη, με την αποπληρωμή να μπορεί να πραγματοποιείται σε μηνιαίες ή τριμηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις (υπό προϋποθέσεις παρέχεται και περίοδο χάριτος κεφαλαίου διάρκειας 6 μηνών).

Για τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας, τα οφέλη για τους υποψήφιους πιστούχους αφορούν σε:

-μειωμένο επιτόκιο χορήγησης σε σχέση με το τρέχον επιτόκιο της Τράπεζας για τη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων με ανώτατο όριο το 8% (πλέον της νόμιμης εισφοράς)

-μειωμένο ποσό καλυμμάτων

-εκπτώσεις στις προμήθειες επί του Τιμολογίου της Τράπεζας

-στους δικαιούχους του προγράμματος θα παρέχονται -αν το επιθυμούν- δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την επιχειρηματική τους δράση από εξειδικευμένους συμβούλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία και τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προϊόντος  

- αλλά και για το σύνολο των προϊόντων που προσφέρει η Τράπεζά μας (Εταιρικούς Λογ/μούς Όψεως, τερματικά POS, Μισθοδοσία Υπαλλήλων, Πληρωμές Δημοσίου και Εξοφλήσεις Λογαριασμών χωρίς έξοδα με e – banking, Χρηματοδότηση Επενδυτικών Προγραμμάτων, Ταμιευτήρια, Προθεσμιακές Καταθέσεις με υψηλά επιτόκια κ.α.)

- οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κατάστημα της Τράπεζας Ιωλκού 2 με Αργοναυτών και στα τηλέφωνα 2421076801 (κος Νικολέρης), 2421076805 (κα Ραπτοδήμου) και 2421076808 (κος Θεοδώρου).

 

Περισσότερα


Διακρατικό πρόγραμμα από τον ΕΟΑΕΝ

  • Sep 25, 2020

O Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) του οποίου μέλος είναι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση του διακρατικού προγράμματος με τίτλο “Joint Qualification in the field of Cultural Tourism (CULTVET)”,  (Κοινά προσόντα στον τομέα του Πολιτιστικού Τουρισμού (CULTVET), ενταγμένο στο Erasmus+ KA3- Strategic Partnerships. Το CulTVET στοχεύει να συμβάλει στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα μέσω της ανάπτυξης ενός κοινού Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού.

Στα πλαίσια του έργου και με σκοπό να αναπτύξει τις δεξιότητες των νέων που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο πεδίο του πολιτιστικού τουρισμού διοργανώνεται ένα εξειδικευμένο διεθνές σεμινάριο κοινών προσόντων στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού.  Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναπτύξει τις δεξιότητες των επαγγελματιών του πολιτιστικού τουρισμού και να τους ενισχύσει για τον σχεδιασμό, την προώθηση, την υλοποίηση και την αξιολόγηση εκδηλώσεων  βασισμένων στον πολιτιστικό τουρισμό. Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Φοιτητές
  • Επαγγελματίες του τομέα τουρισμού και φιλοξενίας, του πολιτιστικού τουρισμού, του πολιτισμού, της ιστορίας και της αρχαιολογίας.
  • Ξεναγούς
  • Οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού.

Συνημμένα θα βρείτε την αναγγελία του σεμιναρίου.

 

 

Περισσότερα


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για κατάρτιση εργαζομένων στον κλάδο της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας

  • Jul 09, 2020

Ξεκινά ο 9ο κύκλος αιτήσεων αναφορικά στα 4 εκπαιδευτικά αντικείμενα του έργου «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας» από την Ελληνική Ένωση Βιομηχανίας Ψύχους. Το  έργο αφορά στην επιδοτούμενη κατάρτιση και πιστοποίηση 1200 εργαζομένων του κλάδου και όχι μόνο (μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως ειδικότητας)  σε όλη τη χώρα, σε 4 εκπαιδευτικά αντικείμενα, τα οποία είναι:

  1. Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας – 80 ωρών /e-learning
  2. Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης – 80 ωρών / e-learning
  3. Στέλεχος Εταιρίας Διαμεταφορών – Διαλογέων – 80 ωρών -/e-learning
  4. Χειριστής Μηχανημάτων Έργου (Ειδικότητα 8: Ειδικές εργασίες ανύψωσης - Περονοφόρα)/face to face

Η αναλυτική πρόσκληση, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής, έχουν  δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης (http://www.cold.org.gr/) και οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στα προγράμματα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως την εξάντληση των 1200 θέσεων.

Με την συμμετοχή τους σε αυτά, οι εργαζόμενοι θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη μεταξύ των οποίων είναι η:

  • βελτίωση των προσωπικών τους δεξιοτήτων
  • λήψη αναγνωρισμένων πιστοποιητικών από τη διεθνή και ελληνική ιδιωτική αγορά
  • λήψη εκπαιδευτικού επιδόματος (5 ευρώ για κάθε ώρα κατάρτισης).

Οποιοσδήποτε χρειαστεί επιπλέον διευκρινίσεις και πληροφορίες για την συμμετοχή του στα εκπαιδευτικά προγράμματα ή/και για τον τρόπο υποβολής της αίτησης του, μπορεί να επικοινωνήσει στην γραμματεία της Ένωσης κα Κομνηνού Ευαγγελία και στο τηλέφωνο 2103469606.

Επισυνάπτονται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η αίτηση συμμετοχής και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για κάθε ενδιαφερόμενο.

Περισσότερα


Πρόγραμμα «EU Green Gateway to Japan»

  • Jan 11, 2019

Στο πλαίσιο του προγράμματος «EU Green Gateway to Japan» προγραμματίζονται οι ακόλουθες επιχειρηματικές αποστολές από την ΕΕ στην Ιαπωνία:
- GREEN ENERGY TECHNOLOGIES
- CONSTRUCTION & BUILDING TECHNOLOGIES

Στις ανωτέρω επιχειρηματικές αποστολές, όπως αναφέρει το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο, μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι δυναμικές καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) των κρατών μελών της Ε.Ε., οι οποίες επιθυμούν να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ιαπωνία και οι οποίες συμβάλλουν στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη μέσω καινοτόμων τεχνικών σε οιοδήποτε στάδιο της παραγωγής, αποθήκευσης, διανομής ή των πωλήσεων.

Περισσότερα


Δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ» για τις ΜΜΕ

  • Nov 15, 2018

Η Δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ», Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ) και τον Ενδιάμεσο Φορέα (ΕΦ), με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και η οποία ενισχύει πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) Μεταποίησης οι οποίες μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση από τη παρούσα Δράση αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V! ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ). Τα επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν, θα αφορούν στους ακόλουθους στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) :

  • Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
  • Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
  • Υλικά / Κατασκευές
  • Ενέργεια
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΟ
  • Υγεία-Φάρμακα.

Περισσότερα


Νέα Δράση «Επιχειρούμε Έξω»

  • Nov 23, 2017

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης/Ειδική Γραμματεία Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Επιχειρούμε Έξω», με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ. Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις.

Δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα.

Το ποσοστό ενίσχυσης είναι 50% και χρηματοδοτούνται πλάνα συμμετοχών σε εκθέσεις ύψους μέχρι και 100.000 ευρώ.

Περισσότερα


Προκήρυξη της δράσης "Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων"

  • Nov 10, 2017

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


Έναρξη της τελευταίας (3ης) περιόδου υποβολής για τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β Κύκλος)

  • Nov 08, 2017

Ξεκίνησε σήμερα η 3η περίοδος υποβολών για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β' Κύκλος).

Με την 3η περίοδο, η οποία λήγει στις 13/12/2017, ολοκληρώνεται το χρονοδιάγραμμα υποβολών για τη συγκεκριμένη δράση.

Υπενθυμίζουμε ότι η δράση αφορά σε επιχειρηματικά σχέδια αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση και  οι υποβολές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr.

Περισσότερα


Παράταση της Προθεσμίας Υποβολής των απαιτούμενων Δικαιολογητικών Ένταξης στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών»

  • Sep 15, 2017

Ανακοινώθηκε η Παράταση της Προθεσμίας Υποβολής του φυσικού φάκελου υποψηφιότητας με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020, έως την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17.00.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR