Επιχειρηματική Πληροφόρηση

 • Αρχική
 • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΣΥΜΦΩΝΙΑ EUROGROUP: EΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΕ 10ΕΤΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

 • Jun 22, 2018

Συμφωνία επετεύχθη στο Eurogroup για την Ελλάδα και τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με την τελική δήλωση του Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ έφτασαν σε συμφωνία για το ύψος της τελικής δόσης των δανείων για την Ελλάδα στα 15 δισ. ευρώ και για την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF κατά 10 χρόνια καθώς και 10 χρόνια χάριτος. Είναι μία ιστορική αλλά και ευτυχισμένη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δήλωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου μετά το πέρας του ιστορικού Εurogroup ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Περισσότερα


H ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 • Jun 22, 2018

«Η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με μια ισχυρότερη οικονομία που στηρίζεται στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν» αναφέρει η δήλωση του Eurogroup, η οποία χαιρετίζει την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, περιγράφει τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας. Επισημαίνεται, παράλληλα, πως «είναι σημαντικό να συνεχιστούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν τη βάση για μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης». Σε ό,τι αφορά τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για το μέλλον, το Eurogroup χαιρετίζει τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και τη μετέπειτα ευθυγράμμισή της με τους κανόνες της ΕΕ.

Περισσότερα


ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

 • Jun 22, 2018

Οι αγοραπωλησίες ακινήτων, η αλλαγή του καταστατικού ή οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών καθώς και οι συναλλαγές των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μπαίνουν στη λίστα των δραστηριοτήτων που θεωρούνται «ευάλωτες» και ύποπτες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτό προκύπτει από τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικής δραστηριότητες που κατατέθηκε στη Βουλή, και το οποίο ενσωματώνει σχετική κοινοτική οδηγία.

Περισσότερα


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Δ' ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 • Jun 21, 2018

Τη σφραγίδα της στην υλοποίηση του συνόλου των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος του ESM, βάζει η Κομισιόν, με την έκθεση συμμόρφωσης που δημοσιεύτηκε χθες, παραμονή του κρίσιμου Eurogroup. Όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης έχουν πραγματοποιηθεί, αναφέρεται στην έκθεση, ενώ,  σημειώνεται ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Ωστόσο αναφορά γίνεται και στους κινδύνους που ελλοχεύουν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και μετά το τέλος του προγράμματος για να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης μιλά για ανάγκη διασφάλισης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και Ενισχυμένη Εποπτεία.

Περισσότερα


ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50.000 ΕΥΡΩ

 • Jun 21, 2018

Τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο άνω των 50.000 ευρώ στο πλαίσιο του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δίνει νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (τροποποίηση της ΠΟΛ 1223/29.12.2017 ΦΕΚ 2319 ΤΕΥΧΟΣ Β). Με την απόφαση αυτή, δίνεται πλέον η δυνατότητα να ρυθμίζονται οφειλές ανεξαρτήτως του ύψους αυτών αντί του ορίου των 50.000 ευρώ, που ίσχυε έως σήμερα. Ιδιαίτερα για οφειλές έως 125.000 ευρώ χορηγούνται ρυθμίσεις με τα ίδια ακριβώς κριτήρια, που ισχύουν ήδη για οφειλές έως 50.000 ευρώ και με την ίδια απλοποιημένη διαδικασία. Επίσης στη ρύθμιση υπάγονται πλέον οφειλές, που είχαν βεβαιωθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου 2017, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2016.

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟ ΜΑΪΟ

 • Jun 21, 2018

Μειώθηκε κατά 50.916 το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, το Μάιο του 2018, σε σύγκριση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Αναλυτικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον Μάιο 2018, ανήλθε σε 804.601 άτομα. Από αυτά, 486.346 (ποσοστό 60,45%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών.

 

 

Περισσότερα


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ 10% ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΕΩΣ ΤΟ 2020

 • Jun 21, 2018

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ) αναλαμβάνει εθελοντική δέσμευση για μείωση κατά 10% της ζάχαρης σε ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά (με περιεχόμενο φρούτου 0-24,9%), παγωμένο τσάι και προϊόντα έτοιμου καφέ, αθλητικά και ενεργειακά ποτά των εταιρειών-μελών του μέχρι το 2020. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης και στην πρόσκληση των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία συντονισμένη προσέγγιση στην ανασύνθεση των προϊόντων τροφίμων, στην οποία περιλαμβάνεται η μείωση της ζάχαρης.

 

 

Περισσότερα


EUROSTAT : ΣΤΟ 77% ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2017

 • Jun 20, 2018

Το 2017 η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα ανήλθε στο 77% του κοινοτικού μέσου όρου, ενώ το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) έφτασε στο 67% του μέσου κοινοτικού, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. H πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση ορίζεται ως κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών από τους πολίτες. Ο υψηλότερος δείκτης κατά κεφαλήν κατανάλωσης στην «ΕΕ των 28» καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (130% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) και στη Γερμανία (122%) και την Αυστρία (118%).

Περισσότερα


ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 • Jun 20, 2018

Στο 12,4% έχει μειωθεί το ποσοστό αδήλωτης εργασίας στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, το 2017, από 13,58% το 2016, 16,48% το 2015 και 19,17% το 2014, όπως προέκυψε από τους στοχευμένους ελέγχους. Αυτό είναι ένα από τα βασικά αποτελέσματα της ελεγκτικής δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας σε όλη τη χώρα, το διάστημα 01/01/2017–31/12/2017, που αποτυπώνει η έκθεση του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Περισσότερα


SUDDEUTSCHE ZEITUNG: ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 • Jun 19, 2018

Στην επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα προσαρμογής αναφέρεται ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung από τις Βρυξέλλες, όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «αυτήν την εβδομάδα αναμένεται συμφωνία για την ελάφρυνση του (ελληνικού) χρέους». Η εφημερίδα του Μονάχου βλέπει την «Αθήνα προ της εξόδου» και κάνει λόγο για μεγάλη «αποφασιστικότητα» για επίτευξη συμφωνίας, σημειώνοντας ότι «πριν από τη λήξη του τρίτου πλέον δανειακού προγράμματος στις 20 Αυγούστου, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης θέλουν να φτάσουν οπωσδήποτε σε συμφωνία αυτήν την εβδομάδα».

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR