Επιχειρηματική Πληροφόρηση

 • Αρχική
 • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΑΔΕ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΩΝ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

 • Apr 19, 2018

Απευθείας με τη χρήση καρτών πληρωμών θα μπορούν οι φορολογούμενοι να εξοφλούν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της σχετικής απόφασης, που υπέγραψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Η πληρωμή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, θα πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας, «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet, στη διαδικτυακή πύλη της ΑΑΔΕ (www.aade.gr.)  Με τη νέα παρεχόμενη υπηρεσία, είναι δυνατή η πληρωμή πολλών οφειλών σε μία συναλλαγή και με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι οφειλές πιστώνονται άμεσα.
 

 

 

Περισσότερα


ΤτΕ: ΣΤΑ 99 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 3ΜΗΝΟ

 • Apr 19, 2018

Χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης εμφάνισε ο Προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το πρωτογενές πλεόνασμα της Κεντρικής Διοίκησης διαμορφώθηκε εφέτος στα 1,85 δισ. ευρώ από 2,18 δισ. ευρώ πέρυσι. Το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 99 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 251 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 11,331 δισ. ευρώ, από 10,718 δισ. ευρώ πέρυσι.
 

Περισσότερα


ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

 • Apr 19, 2018

Μέχρι τις 18 Μαΐου θα πρέπει να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για το πλειοψηφικό ποσοστό στα «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε» (ΕΛΠΕ) οι επενδυτές καθώς άρχισε χθες η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ  η διαδικασία αφορά την από κοινού πώληση με την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A. πλειοψηφικού πακέτου συμμετοχής (τουλάχιστον 50,1%) στην εταιρεία.
 

Περισσότερα


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

 • Apr 18, 2018

Επιστολή από την εφορία, παράλληλα με εντολή ελέγχου, θα λάβουν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο οι επιχειρήσεις με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Με την επιστολή θα ενημερώνονται ότι  μπορούν μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου που θα προκύψει από τον έλεγχο να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις για τις χρήσεις ή υποθέσεις αυτές. Όσοι υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις θα έχουν έκπτωση στα πρόστιμα ή τον πρόσθετο φόρο έως 40% με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν την οφειλή εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου. Οδηγίες προς τις εφορίες, προκειμένου να προχωρήσουν στις ενέργειες αυτές δίνει με εγκύκλιο (ΠΟΛ. 1073) ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε3 ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

 • Apr 18, 2018

Πρόσθετες και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του νέου εντύπου Ε3 παρέχονται με εγκύκλιο του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή που δόθηκε στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, παρέχονται διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση όλων των κωδικών του εντύπου, καθώς και για θέματα όπως τα δεδομένα των επαγγελματικών λογαριασμών και των τερματικών POS και ePOS ημεδαπής της επιχείρησης. Για το 2017 η προσυμπλήρωση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου, οπότε θα ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις.

Περισσότερα


ΤΟ ΔΝΤ «ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ 2% ΓΙΑ ΤΟ 2018

 • Apr 18, 2018

Κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμώντας πως θα σημειώσει ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ για το 2018, αναθεωρώντας, έτσι, επί τα χείρω την προ εξαμήνου εκτίμησή του για ανάπτυξη 2,6% τη φετινή χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο προϋπολογισμός όσο και η Κομισιόν στις χειμερινές της προβλέψεις, προβλέπουν ανάπτυξη 2,5% του ΑΕΠ για τη χρονιά που διανύουμε. Για το επόμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές , προβλέπεται ακόμη χαμηλότερη ανάπτυξη, 1,8% του ΑΕΠ.

Περισσότερα


ΣΤΑ 101,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 • Apr 17, 2018

Στα 101,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων (παλαιών και νέων) οφειλών προς το Δημόσιο παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,013 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό της αύξησης τα 1,908 δισ. ευρώ αφορούν φορολογικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2018 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές από φορολογικές υποχρεώσεις ανήλθαν σε 2,6 δισ. ευρώ. Το εντυπωσιακό στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι, από τα 2,6 δισ. ευρώ των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, το 1 δισ. ευρώ αφορά ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιουργήθηκε από 26 μόνο οφειλέτες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Περισσότερα


ΣΕΒ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ

 • Apr 17, 2018

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να συνεχισθεί το 2018, ωστόσο ο κίνδυνος εμφάνισης ενός νέου κύκλου αβεβαιότητας είναι υπαρκτός, όσο παραμένουν ασαφείς οι συνθήκες μετα-μνημονιακής επιτήρησης και, ενδεχομένως, ελάφρυνσης του χρέους. Αυτά επισημαίνει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, τονίζοντας την ανάγκη «να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας» καθώς δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα μεταφοράς της υλοποίησης μνημονιακών μέτρων στο μέλλον.

Περισσότερα


ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ 2017, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 • Apr 17, 2018

Ξεπέρασαν τα 14,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2017, καταγράφοντας αύξηση κατά 10,8% σε σύγκριση με το 2016. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, αντανακλά την αύξηση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης κατά 7,4% αγγίζοντας τα 30,1 εκατομμύρια τουρίστες. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 9,9%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών αυξήθηκε κατά 8,7%. 

Περισσότερα


WORLD BANK: ΣΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΣΔΙΤ

 • Apr 17, 2018

Στην 3η θέση παγκοσμίως κατατάσσεται η Ελλάδα ανάμεσα σε 135 χώρες στον τομέα των "Διαγωνιστικών Διαδικασιών σε έργα ΣΔΙΤ", σύμφωνα με την Έκθεση ΣΔΙΤ 2018 της World Bank. Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως καινοτόμος στη χρηματοδότηση έργων ΣΔΙΤ και, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι «Μέχρι στιγμής, μόνο η Ελλάδα κατάφερε να ενσωματώσει πιο συστηματικά την προσέγγιση των ΣΔΙΤ στην υλοποίηση των στόχων της Πολιτικής Συνοχής». Επιπλέον θεωρείται από διεθνείς οργανισμούς πως βρίσκεται εντός βέλτιστων διεθνών πρακτικών.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR