Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ESM ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΩΝ 15 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

  • Aug 03, 2018

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Διοικητών του ESM ενέκρινε την 1η Αυγούστου 2018 το συμπληρωματικό Μνημόνιο με την Ελλάδα, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των εθνικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε σήμερα το συμπληρωματικό Μνημόνιο με την Ελλάδα, εξ ονόματος του ESM. Επισημαίνεται ότι τώρα «ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της πέμπτης δόσης» ύψους 15 δισ. ευρώ, από το Συμβούλιο Διοικητών του ESM, η οποία θα αποδεσμευθεί τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ

  • Aug 03, 2018

Αύξηση, σε ποσοστό 4,1%, παρουσίασε στο πρώτο πεντάμηνο φέτος η αξία των εξαγωγών ελληνικών ενδυμάτων και διαμορφώθηκε σε 265 εκατ. ευρώ, από 254 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ)."Η καλή πορεία του πρώτου πενταμήνου 2018, αποτελεί συνέχεια του 2017, που ήταν η καλύτερη εξαγωγική χρονιά μετά το 2010", υπογραμμίζει ο ΣΕΠΕΕ. Εξάλλου, άνοδο κατά 1,6%, παρουσίασαν στο πρώτο πεντάμηνο φέτος και οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Aug 03, 2018

Η Ελλάδα καταλαμβάνει το 2018, για πρώτη φορά, την 6η θέση ως προς την πραγματοποίηση κινεζικών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία σε ξένη χώρα, με συναφή εξασφάλιση άδειας παραμονής, σύμφωνα με δημοσίευμα του κινεζικού ιστότοπου Sina Weibo, όπως αναφέρεται στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο επιχειρηματικών πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών (Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης) με πληροφορίες από το Γενικό Προξενείο Γκουανγκζού. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους πίνακες που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα Εnterprise Greece και αφορούν στο πρόγραμμα "χρυσή βίζα", μέχρι και το 2017, οι κινέζοι επενδυτές φαίνεται ότι κατέχουν την πρωτιά στις άδειες διαμονής.

Περισσότερα


ΣΤΗΝ doBANK Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 1,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

  • Aug 02, 2018

Στη σύναψη μιας καινοτόμου για τα διεθνή δεδομένα συμφωνίας συνεργασίας με την κορυφαία εξειδικευμένη διαχειρίστρια εταιρία δανείων doBank S.p.A. (doBank) προέβησαν οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς). Η doBank θα υποστηρίξει τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες με την αποκλειστική διαχείριση κοινών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που αφορούν περισσότερες από 300 ελληνικές ΜμΕ συνολικής κατά προσέγγιση ονομαστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ, διευκολύνοντας την εξεύρεση αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων αναδιάρθρωσης, όπου αυτό είναι εφικτό.

Περισσότερα


ΤτΕ: ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΑΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ – ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

  • Aug 02, 2018

Έκλεισε η ψαλίδα των επιτοκίων τον Ιούνιο. Το επιτοκιακό περιθώριο, δηλαδή η διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων – χορηγήσεων μειώθηκε στο 4,10% από 4,18% που ήταν τον Μάιο. Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος αντανακλά την μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων, ενώ των καταθέσεων παρέμειναν αμετάβλητα.

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

  • Aug 02, 2018

Σε ανοδική πορεία επανήλθε τον Ιούλιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος και διαμορφώθηκε στις 105,3 (από 102,5) μονάδες, επίδοση που είναι η υψηλότερη από τον Ιούλιο του 2014. Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των επιμέρους δεικτών των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία, το λιανικό εμπόριο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ στις κατασκευές και τις υπηρεσίες ο σχετικός δείκτης υποχωρεί.

Περισσότερα


ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  • Aug 01, 2018

Στο ποσό των 101,359 δισ. ευρώ περιορίστηκε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων (παλαιών και νέων) χρεών προς το Δημόσιο τον Ιούνιο του 2018 έναντι 101,482 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, Μάιο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία, τον ίδιο μήνα ο συνολικός αριθμός των οφειλετών προ το Δημόσιο περιορίσθηκε στους 3.727.410 έναντι 3.816.475 τον Μάιο. Τον Ιούνιο, το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο - που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους - ανήλθαν σε 5,192 δισ. ευρώ έναντι 4,764 δισ. ευρώ τον Μάιο. Αυξήθηκαν, δηλαδή, κατά 428 εκατ. ευρώ, με ρυθμό χαμηλότερο συγκριτικά με άλλους μήνες στον παρελθόν.

Περισσότερα


ΔΝΤ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΞΕΛΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Aug 01, 2018

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα και να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα του ESM εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θεωρεί ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε συνδυασμό με τα πρόσφατα μέτρα ελάφρυνσης που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup αποκαθιστούν πλέον τη πρόσβαση της χώρας στις αγορές μεσοπρόθεσμα. Ωστόσο, προειδοποιεί και για κινδύνους και προκλήσεις στο μέλλον. Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση του άρθρου 4 για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την οποία το Ταμείο έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Περισσότερα


ΣΕΤΕ: ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

  • Aug 01, 2018

Αύξηση των αεροπορικών και οδικών αφίξεων τον Ιούνιο 2018 έναντι του Ιουνίου 2017 καταγράφουν τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 14,6% (+18,0% από την αρχή του έτους). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (+27,0%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (+11,7%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +23,1% και +15,8% αντίστοιχα.

Περισσότερα


ΕΦΚΑ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

  • Jul 31, 2018

Την παράταση έως την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018, της προθεσμίας καταβολής των εισφορών του μηνός Ιουνίου 2018 για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Επίσης, παρατείνεται έως τις 10 Αυγούστου η προθεσμία καταβολής της τρίτης δόσης εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
    Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR