Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ξεκίνησε η λειτουργία του in2life club

  • Nov 30, 2023

Το In2life.gr, το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ελληνικό Μέσο για τα ταξίδια, την αναψυχή και τον τουρισμό ξεκίνησε ήδη μέσα στο μήνα τη λειτουργία του In2life Club.

Πρόκειται για δωρεάν υπηρεσία μέσω της οποίας επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν εκπτώσεις στους αναγνώστες του In2life και να κερδίζουν σε αντάλλαγμα προβολή και αύξηση των πωλήσεών τους. 

Ο ιστότοπος In2life.gr, αποτελεί έναν από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης πανελλαδικά για θέματα τουρισμού, αναψυχής και προτάσεων ελεύθερου χρόνου και μέλος του ομίλου Media2day Publishing στον οποίο περιλαμβάνονται ακόμη οι ιστότοποι Euro2day, Iatronet και Mama365.

 

 Σκοπός του In2life Club είναι να δημιουργήσει μια κοινότητα χρηστών-καταναλωτών οι οποίοι θα απολαμβάνουν εκπτώσεις της τάξης του 10-20% σε παρεχόμενες από συνεργαζόμενες με το In2life επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού και θεαμάτων. Για τους σκοπούς αυτούς έχει δημιουργηθεί ένα mini site που θα λειτουργήσει με όρους membership για συνδρομητές και επιχειρήσεις. Κανένα από τα δύο μέρη -επιχειρήσεις και καταναλωτές- δεν θα επιβαρύνεται με οποιαδήποτε συνδρομή και η συμμετοχή δεν θα έχει οποιαδήποτε χρέωση.

Τα οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις θα προκύψουν από την αύξηση της κατανάλωσης των υπηρεσιών ή/και των προϊόντων τους, αλλά και, κυρίως, από την προβολή που θα έχουν μέσω των σελίδων του mini site In2life Club και της συμμετοχής σε αφιερώματα παρουσίασης του τόπου σας που θα δημοσιεύσει το In2life.gr. Τα άρθρα αυτά θα αναρτηθούν στα social media του In2life (η σελίδα μας στο Facebook αριθμεί 450.000 followers, ενώ στο  Instagram 1.500 και έχει μόλις ξεκινήσει η παρουσία μας στο TikTok), αλλά και στην πρώτη σελίδα της ενότητας των Καταλυμάτων του in2life.gr.

   Σημειώνεται ότι κάθε επιχείρηση θα διαθέτει την δική της mini page στο In2life Club όπου θα αναρτάται μια σύντομη περιγραφή της συνοδευόμενη από μεγάλη φωτογραφία και από μια περιγραφή της προσφοράς τους. Ο τύπος και η διάρκεια της προσφοράς θα καθορίζεται ελεύθερα από τις επιχειρήσεις, ανάλογα με το πότε επιθυμούν να τονώσουν τις πωλήσεις τους. Ενώ θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης, δεν ισχύει το ίδιο με την απόλυτη τιμή του προσφερόμενου, η αναγραφή της οποίας θα είναι προαιρετική.

Αναλυτική περιγραφή του In2life καθώς και στοιχεία για την επισκεψιμότητα και την επιδραστικότητά του θα βρείτε στο σχετικό συνημμένο αρχείο.

 

 

Περισσότερα


Ν. Παπαθανάσης: Υποβλήθηκε τρίτο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης

  • Nov 24, 2023

Τρίτο αίτημα πληρωμής για το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ύψους 1,84 δισ. ευρώ, υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης, Νίκος Παπαθανάσης. Ήδη βρίσκεται σε αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το τρίτο αίτημα πληρωμής από το σκέλος των επιχορηγήσεων. Επομένως, οι συνολικές εκταμιεύσεις που αναμένονται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το Ταμείο Ανάκαμψης προς τη χώρα μας ανέρχονται στα 3,56 δισ. ευρώ. Το τρίτο αίτημα πληρωμής για το δανειακό σκέλος υποβλήθηκε, αφού επιτεύχθηκε νωρίτερα από το προβλεπόμενο o στόχος της συμβασιοποίησης δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 3,52 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


Έκτακτη ενίσχυση σε 2,3 εκατ. πολίτες τα Χριστούγεννα - Ποιοι θα λάβουν €150, €200 και τι θα γίνει με τα επιδόματα παιδιών

  • Nov 16, 2023

Συνολικά 2,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα είναι οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης ύψους 352 εκατ. ευρώ που θα δοθούν το Δεκέμβριο και ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρότι η χρονιά ήταν εκλογική και φυσικές καταστροφές με κόστος στον προϋπολογισμό η οικονομία υπεραπέδωσε και αυτό έχει αντανάκλαση στον προϋπολογισμό, δήλωσε κατά την εξειδίκευση των μέτρων ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης.

Έτσι, όπως είπε, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι θα φτάσουμε τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και θα μας περισσέψουν και κάποια χρήματα πάνω από αυτόν τον στόχο. Επομένως, η κυβέρνηση αυτό το ποσό το επιστρέφει στην κοινωνία.
 
Όπως είπε υπολογίζεται ότι αυτό το πλεόνασμα θα είναι 352 εκατ. ευρώ που θα δοθεί τα Χριστούγεννα. Συνολικά 2,3 εκατομμύρια θα είναι οι δικαιούχοι του «επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης».

Οι έκτακτες ενισχύσεις θα καταβληθούν στις εξής ομάδες πολιτών:

 
800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού. Ενδεικτικά το συνολικό ποσό (αρχικό ποσό συν επιπλέον μιάμιση δόση) που θα λάβει το Δεκέμβριο μια οικογένεια με τρία παιδιά κυμαίνεται από 280 έως 700 ευρώ.

1,055 εκατ. συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κυρίων συντάξεων έως 700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ. Οι ίδιοι θα λάβουν αύξηση στις συντάξεις τους από 1-1-2024. Έτσι, ένας συνταξιούχος με αποδοχές 600 ευρώ θα λάβει συνολική αύξηση (έκτακτο επίδομα 150 ευρώ + αύξηση περίπου 3 % από 1.1.2024) σε ετήσια βάση 366 ευρώ ή 5,1 %. 

Την ίδια έκτακτη ενίσχυση (150 ευρώ) θα λάβουν τον Δεκέμβριο και οι 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.

210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος. Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο, όπως έχει ανακοινωθεί, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυξάνεται κατά 8 %. Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια θα λάβει το Δεκέμβριο συνολικά 648 ευρώ (αρχικό επίδομα + αύξηση 8 % + έκτακτο επίδομα).

 
225.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ, του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο θα καταβληθούν επιπλέον:
– Επίδομα 100-200 ευρώ στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά.

– Διπλάσιο ποσό market pass και επέκταση του για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για τους πολίτες στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες καταστροφές.

– Επίδομα θέρμανσης για όλες τις πηγές ενέργειας το οποίο από 1-1-2024 επεκτείνεται και στους λογαριασμούς ρεύματος.
Το Youth Pass σε νέους 18-19 ετών.

– Το αυξημένο κατά 8 % ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Το συνολικό κόστος των μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών το Δεκέμβριο διαμορφώνεται σε 717 εκατ. ευρώ ενώ η δαπάνη για τα μόνιμα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών από το 2024 (περιλαμβάνει τις αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις, αφορολόγητο για οικογένειες, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για ασφαλιζόμενες κατοικίες, το Youth Pass και την απαλλαγή των πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή στη δαπάνη αγοράς φαρμάκων) διαμορφώνεται σε 1,6 δις. ευρώ ετησίως.
 

Περισσότερα


ΔΝΤ: Σημαντική βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας

  • Nov 15, 2023

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν βελτιωθεί σημαντικά με το ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους να έχει αυξηθεί πάνω από το επίπεδο του πριν από την πανδημία, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ανακοίνωση για τα προκαταρκτικά συμπεράσματά του μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τις ελληνικές Αρχές στο πλαίσιο του άρθρου IV.  Ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ μειώθηκε χαμηλότερα από το προ της πανδημίας επίπεδο, με τους κινδύνους για το χρέος να είναι περιορισμένοι μεσοπρόθεσμα χάρη στην ευνοϊκή διάρθρωσή του. Για το τραπεζικό σύστημα, το Ταμείο σημειώνει ότι παρέμεινε ανθεκτικό και οι ισολογισμοί του βελτιώθηκαν. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της σημαντικής αύξησης των επιτοκίων, του επίμονου δομικού πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών των ακινήτων. «Οι διαρθρωτικές ανισορροπίες που προκύπτουν από τις χαμηλές αποταμιεύσεις των νοικοκυριών και τις χαμηλές ακόμη επενδύσεις καθώς και από τη διαρθρωτική μεταβολή που συνιστά η κλιματική αλλαγή επιβαρύνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης», αναφέρει.

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Νέες παρεμβάσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος

  • Nov 15, 2023

Νέες παρεμβάσεις για μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Εξετάζουμε και άλλες πτυχές και χρεώσεις των τιμολογίων για να προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε, να γίνουν πιο ανταγωνιστικά», τόνισε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις ρευματοκλοπές, τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τη σήμανση των τιμολογίων. Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2024 με το υποχρεωτικό κοινό τιμολόγιο που θα προκύπτει με βάση μαθηματική φόρμουλα, σημείωσε ότι ο ρόλος του υπουργείου είναι να προστατεύσει τον πιο αδύναμο, που δεν είναι -όπως είπε- ο παραγωγός ούτε ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά ο καταναλωτής και ιδίως ο συνεπής καταναλωτής.

Περισσότερα


ΕΕ: Οι γυναίκες στην EE αμείβονται κατά 13% λιγότερο από τους άνδρες για εργασία ίσης αξίας

  • Nov 15, 2023

Οι γυναίκες στην EE αμείβονται κατά 13% λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια εργασία, παρά το γεγονός ότι η ίση αμοιβή των δύο φύλων κατοχυρώνεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή την «Ημέρα Ίσης Αμοιβής» στις 15 Νοεμβρίου, «οι γυναίκες στην ΕΕ συνεχίζουν να κερδίζουν λιγότερα από τους άνδρες με το μέσο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στην ΕΕ να ανέρχεται στο 13%». Παράλληλα, η Επιτροπή διαπιστώνει ότι η πρόοδος για την εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων παραμένει στάσιμη φέτος και είναι αργή με την πάροδο των ετών.

Περισσότερα


Eurostat: Το 2022 οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας των χωρών της ΕΕ αντιπροσώπευαν το 27,2% του ΑΕΠ της ΕΕ

  • Nov 15, 2023

Οι συνολικές δαπάνες για παροχές κοινωνικής προστασίας στην ΕΕ έφθασαν τα 4,307 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σύγκριση με το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Το 2022, οι δαπάνες για παροχές κοινωνικής προστασίας αυξήθηκαν σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ για τις οποίες η Eurostat διαθέτει στοιχεία για το 2022. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις μεταξύ 2021 και 2022 (μετρούμενες σε εθνικά νομίσματα) καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (+28% σε σύγκριση με το 2021), στην Κύπρο (+18%) και στην Ουγγαρία (+10%), ενώ οι μικρότερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Αυστρία (+ 1%) και στη Γαλλία, τη Δανία, τη Σλοβακία, τη Φινλανδία και την Γερμανία (όλες με +2%).

Περισσότερα


Σούπερ μάρκετ: Πληθωριστικός παραμένει ο τζίρος στο εννεάμηνο του 2023

  • Nov 15, 2023

Τόνωση του τζίρου στα σούπερ μάρκετ συνεχίζει να φέρνει ο πληθωρισμός το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023 την ώρα που οι καταναλωτές κάνουν φθηνότερες επιλογές και στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Circana (πρώην IRI) στο εννεάμηνο η αξία των πωλήσεων της αγοράς των καταναλωτικών προϊόντων ανήλθε στα 6,779 δισ. ευρώ έναντι 6,170 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, αυξημένη κατά 9,9%, εκ των οποίων 5,163 δισ. ευρώ αφορούν την κατηγορία των τροφίμων. Την ίδια χρονική περίοδο ο όγκος των πωλήσεων ενισχύθηκε κατά 1,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Περισσότερα


Κ. Σκρέκας : 770 προϊόντα σε 37 βασικές κατηγορίες στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής»

  • Nov 15, 2023

Συνολικά 770 είναι τα προϊόντα που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης «Μόνιμη Μείωση Τιμής» μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2023, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης. H λίστα με τα προϊόντα αυτά αφορούν 37 βασικές κατηγορίες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί 62 εταιρείες. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «H πρωτοβουλία ‘Μόνιμη Μείωση Τιμής’ βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Το  γεγονός αυτό μας ικανοποιεί αλλά δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο μας. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τους ευάλωτους συμπολίτες μας, δίνοντας καθημερινά τη μάχη με την ακρίβεια. Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Η κυβέρνηση στέκεται με συνέπεια δίπλα στους πολίτες».

Περισσότερα


Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής

  • Nov 15, 2023

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής». Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ολιστική και πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής, τη φορολογική δικαιοσύνη και την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής. Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται με το νομοσχέδιο περιλαμβάνουν: την υποχρεωτική ανάρτηση εσόδων και δαπανών στο MyData εντός του 2024, την απαγόρευση της χρήσης μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων, το νέο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, την αύξηση του προστίμου για χρήση μετρητών σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, σε ποσό διπλάσιο της συναλλαγής, τη ρύθμιση της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τη διακοπή συνεργασίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων με παραβάτες λαθρεμπορίας.
Το κείμενο του σχεδίου νόμου έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/minfin/?p=12178. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR