Επιχειρηματική Πληροφόρηση

 • Αρχική
 • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΜΕΙΩΣΗ 2,3% ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

 • Apr 01, 2019

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο, κατά τον Ιανουάριο του 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2018, παρουσίασε μείωση 2,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2018, μείωση 21,9%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Ιανουάριο 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2018, παρουσίασε μείωση 1,7%.

Περισσότερα


ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

 • Apr 01, 2019

Συστήνεται ένα δίκτυο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στα κατά τόπους Επιμελητήρια της χώρας, με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το δίκτυο θα τελεί υπό την αιγίδα μιας επιτελικής δομής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που διασφαλίζει την ευελιξία, τον έλεγχο, την εγκυρότητα και τη συνέχεια της δράσης.
 

Περισσότερα


ΠΟΣΟ 198 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 • Mar 28, 2019

Τη δημιουργία νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την ενίσχυση της δραστηριότητας ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη, καθώς και την υποστήριξη συνεργατικών σχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, αποφάσισαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Στόχος του νέου εργαλείου είναι η ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με όρους περιφερειακής συνεργασίας και συνανάπτυξης. Για την υλοποίηση του σχεδιασμού, το υπουργείο Εξωτερικών μεταφέρει στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης κονδύλια ύψους 198 εκατομμυρίων ευρώ, του πρώην κωδικού δράσεων ΕΣΟΑΒ του ΥΠΕΞ.

Περισσότερα


ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ 1Η ΜΑΪΟΥ

 • Mar 28, 2019

Όπως προκύπτει από την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Τραπεζών-ΟΤΟΕ, από την 1η Μαΐου θα ισχύσει το νέο ωράριο στη λειτουργία συναλλαγών των τραπεζών. Στο ωράριο συναλλαγών, το οποίο διαμορφώνεται, την 1η Μαΐου, από τις 08:00 έως τις 14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Περισσότερα


ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ Ο ELA ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 • Mar 28, 2019

Μηδενίστηκε η εξάρτηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από τον ELA – του μηχανισμού παροχής έκτακτης ενίσχυσης των τραπεζών σε ρευστότητα. Η Attica Bank ήταν η τελευταία που είχε την ανάγκη κεφαλαίων από τον ELA και πλέον έχει απεξαρτηθεί και αυτή. Τραπεζικές πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνιζαν πως ο μηδενισμός του ELA δείχνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα επανέρχεται στην κανονικότητα τους.
 

Περισσότερα


ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 822 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΜΗΝΟ 2019

 • Mar 27, 2019

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 822 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο δίμηνο του έτους, έναντι στόχου για έλλειμμα, καθώς τα έσοδα από ΦΠΑ και άλλους φόρους ήταν υψηλότερα των προσδοκιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1,136 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2,046 δισ. ευρώ στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού και πλεονάσματος 1,526 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Περισσότερα


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

 • Mar 27, 2019

Παράταση έως το τέλος Απριλίου 2019 για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, δίνει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στην Βουλή. Η ρύθμιση προβλέπει πως οι υπόχρεοι πρέπει να καταθέσουν τα πόθεν έσχες έως 30/4/2019 αντί 31/3/2019 που ισχύει. Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης  είναι πολιτικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και διοικητές τραπεζών κ.α.
 

Περισσότερα


ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

 • Mar 27, 2019

Οι 250.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια και οι 175.000 ευρώ για τα επαγγελματικά είναι τα όρια αξίας της προστατευόμενης κύριας κατοικίας, σύμφωνα με την τροπολογία για το διάδοχο νόμο Κατσέλη, η οποία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Παράλληλα, η τροπολογία προβλέπει πως το σύνολο του ανεξόφλητου κεφαλαίου, στο οποίο συνυπολογίζονται λογιστικοποιημένοι τόκοι και, αν υπάρχουν, έξοδα εκτέλεσης κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ ανά πιστωτή.

Περισσότερα


ΟΟΣΑ: ΟΙ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

 • Mar 21, 2019

Τη δυσκολία να καλύψουν τις δαπάνες τους θεωρούν οι Έλληνες ως τον σημαντικότερο βραχυπρόθεσμο κίνδυνο, ενώ μακροπρόθεσμα θεωρούν ως μεγαλύτερο κίνδυνο την οικονομική ασφάλειά τους στα γηρατειά, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ σε 21 χώρες - μέλη του για τους κοινωνικούς και οικονομικούς κινδύνους που αισθάνονται οι πολίτες τους (Risks that matter). Παράλληλα, το 82,1% των Ελλήνων θεωρεί ότι για το ύψος των φόρων που πληρώνει δεν λαμβάνει δημόσιες υπηρεσίες που να το ικανοποιεί. Ενώ, το 77,8% των Ελλήνων θεωρεί ότι λαμβάνουν τα κοινωνικά ωφελήματα πολίτες οι οποίοι δεν τα δικαιούνται.

Περισσότερα


«ΟΧΙ» ΤΟΥ EUROGROUP ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 • Mar 12, 2019

«Πάγωμα» της εκταμίευσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία σχετικά με τον διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, οδήγησε στη μετάθεση της αποδέσμευσης του ποσού στη συνεδρίαση της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι, όπου το ζήτημα θα τεθεί σε νέα αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, την κυβέρνηση και βεβαίως τους Θεσμούς θα συνεχιστεί το επόμενο 20ήμερο, ώστε να βρεθεί ένα κατάλληλο σχέδιο το οποίο δεν θα προκαλεί μελλοντικά προβλήματα στο ενεργητικό των τραπεζών.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR