Επιχειρηματική Πληροφόρηση

 • Αρχική
 • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΡΕΥΝΑ ΕΒΕΑ: «Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία των Ελλήνων για τον κορονοϊό

 • Mar 26, 2020

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία των Ελλήνων για την πανδημία του κορονοϊού, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα του ΕΒΕΑ που πραγματοποίησε η εταιρία PULSE-RC κατά το χρονικό διάστημα 15 έως 17 Μαρτίου 2020. Σύμφωνα με την έρευνα, το 83% των ερωτηθέντων ανησυχεί αρκετά έως πολύ. Σχεδόν όλοι (94%) εκτιμούν ότι η πανδημία και οι συνέπειες που απορρέουν από αυτήν θα επηρεάσει αρνητικά τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη χώρα μας. «Είναι εμφανές ότι το κλίμα στην αγορά έχει επιδεινωθεί εντυπωσιακά από την αρνητική ψυχολογία αλλά και τα πραγματικά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την πανδημία του κορονοϊού» δήλωσε, παρουσιάζοντας την έρευνα, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Περισσότερα


ΥΠΟΙΚ: Οι 100 νέοι κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας (ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

 • Mar 26, 2020

100 νέους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι επιχειρήσεις και ο εργαζόμενοι των οποίων εντάσσονται στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί σημαντικά το πλαίσιο προστασίας. Ειδικότερα το υπουργείο ανακοίνωσε την επικαιροποιημένη λίστα στην οποία περιλαμβάνονται τόσο οι ΚΑΔ που είχαν ήδη ενταχθεί στα μέτρα όσο και αυτοί που εντάσσονται από σήμερα.

Την επικαιροποιημένη λίστα ΚΑΔ που πλήττονται θα την βρείτε συννημένα (με κόκκινο χρώμα επισημαίνονται οι κατηγορίες που προστίθενται)


Περισσότερα


Σε λειτουργία η πλατφόρμα στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή ή που πλήττονται

 • Mar 26, 2020

Τέθηκε σε λειτουργία η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο Π.Σ. Εργάνη για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ προκειμένου να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή. Στην πλατφόρμα, θα μπορούν να ενταχθούν οι εργοδότες - επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν την αίτησή τους από την 1η Απριλίου.
Οι εργοδότες θα εισέλθουν στο Π.Σ. Εργάνη και μέσω της καρτέλας «Ειδικά έντυπα» θα διαλέξουν την επιλογή «Δηλώσεις Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών και στη συνέχεια θα συμπληρώσουν τα απαραίτητα πεδία.
Η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους supportemployees.yeka.gr θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου και θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.  
 

Περισσότερα


Δημοσιεύτηκαν οι Υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και τα ενοίκια

 • Mar 26, 2020

Υπογράφτηκαν και αναρτήθηκαν οι δύο υπουργικές αποφάσεις με τα σχετικά έντυπα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και αφορούν:
Α) Τη διαδικασία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους ύψους 800 ευρώ  (ΦΕΚ 993/Β/23-3-2020)
Β) Την στήριξη εργαζόμενων-επιχειρήσεων μέσα από την μείωση των μισθωμάτων (κύριας κατοικίας- επαγγελματικά) (ΦΕΚ 994/Β/23-3-2020)
Γ) Τη διαδικασία με την οποία οι επιχειρήσεις-εργοδότες, βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, ως κλάδοι πληττόμενοι από την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19,  μπορούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού τους (ΦΕΚ 994/Β/23-3-2020)
 Συννημένα θα βρείτε τα σχετικά ΦΕΚ.

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Επιταχύνονται οι διαδικασίες παροχής εγγυοδοσίας στις επιχειρήσεις

 • Mar 26, 2020

Επιταχύνονται οι διαδικασίες παροχής εγγυοδοσίας στις επιχειρήσεις και ενδεχομένως θα προχωρήσει η δανειοδότηση κεφαλαίου κίνησης των επιχειρήσεων από τις αρχές Μαΐου, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης. Τέλος, ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά «πληροφορίες» για επιβολή capital controls, τις οποίες χαρακτήρισε «ανεύθυνες».

Περισσότερα


Αναστέλλονται οι δεσμευτικές προθεσμίες σε 12 δράσεις του ΕΠΑνΕΚ

 • Mar 26, 2020

Η οριζόντια αναστολή όλων των δεσμευτικών προθεσμιών για 12 δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 - 2020 αποφασίστηκε στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού και της λήψης έκτακτων μέτρων για την οικονομία της χώρας και την αγορά εργασίας.  Η αναστολή, όπως αναφέρει η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη ισχύει από 1ης Φεβρουαρίου 2020 και μέχρι την έκδοση σχετικής νεότερης απόφασης. Η απόφαση αφορά προθεσμίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση, την υλοποίηση και ολοκλήρωση πράξεων δικαιούχων.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Διευκρινήσεις για τους ΚΑΔ που υπάγονται στην παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και ΦΠΑ

 • Mar 24, 2020

Διευκρινίσεις δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αφορμή ερωτήματα λογιστών - φοροτεχνικών, ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων σχετικά με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που υπάγονται στην παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και ΦΠΑ. Η ΑΑΔΕ με σχετική ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι πρόκειται για τους ΚΑΔ, οι οποίοι ήταν κύριοι και ενεργοί στις 20 Μαρτίου 2020 και ότι οποιαδήποτε μεταβολή σε ΚΑΔ μετά τις 20 Μαρτίου 2020, για προγενέστερο χρονικό διάστημα, δεν λαμβάνεται υπόψη για την υπαγωγή στα μέτρα στήριξης.
Συννημένα θα βρείτε την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ και τον πίνακα με τους ΚΑΔ που υπάγονται στα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό.
 

Περισσότερα


ΕΦΕΤ: Αναστολή υποχρέωσης πληρωμής προστίμων από επιχειρήσεις τροφίμων

 • Mar 24, 2020

Την αναστολή καταβολής επιβληθέντων προστίμων σε επιχειρήσεις τροφίμων ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των αποφάσεων των αρμοδίων αρχών για την θέσπιση μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και τις ρυθμίσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων. Παράλληλα, καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους.

Περισσότερα


Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: Να συμπεριληφθούν όλοι ανεξαιρέτως οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης

 • Mar 24, 2020

Τρία επιπρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές, ζητάει από την κυβέρνηση η επιμελητηριακή κοινότητα. Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα τα εξής επιπρόσθετα μέτρα:
1. Να συμπεριληφθούν όλοι ανεξαιρέτως οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης, στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις που σήμερα λειτουργούν και δεν εξαιρούνται από την αναστολή, θεωρούν ότι λόγω μειωμένου ή και ανύπαρκτου τζίρου πρέπει να προβούν σε μερική ή ολική αναστολή της λειτουργίας τους. Στις περιπτώσεις αυτές, οι εργαζόμενοι στους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας, να επωφεληθούν και αυτοί από τα ευεργετήματα του ισχύοντος νόμου.
2. Το ίδιο να ισχύσει και για το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών.
3. Να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση ώστε τα τραπεζικά ιδρύματα να σταματήσουν άμεσα τη σφράγιση επιταγών στο οκταήμερο και να δοθεί παράταση τουλάχιστον δύο μηνών για να θεωρηθεί ακάλυπτη μία επιταγή με όλες, βέβαια, τις νομοθετικές υποχρεώσεις που προβλέπονται για τον εκδότη, να παραμένουν σε ισχύ.
Το μέτρο να έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Περισσότερα


E.E.A.: «Να συμπεριληφθεί και η Διαμεσολάβηση στους υπό ενίσχυση ΚΑΔ»

 • Mar 24, 2020

Το ΕΕΑ διαπιστώνει ότι παρά τις διαρκείς προσπάθειες προς την κυβέρνηση, τελικώς ο ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης δεν συμπεριλήφθηκε, σε αυτούς που θα στηριχθούν οικονομικά.

Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιο, ο χιλιάδες επαγγελματίες, χάνουν εισοδήματα, αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα και ενημερώνουμε την κυβέρνηση ώστε να ενισχύσει άμεσα οικονομικά και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Μάλιστα τα ασφαλιστικά γραφεία λόγω μείωσης τζίρου πρέπει να έχουν το δικαίωμα και να μπορούν να προχωρήσουν σε αναστολή εργασιών μέρους του προσωπικού τους αποφεύγοντας χειρότερες συνέπειες, οπότε και σαφώς θα πρέπει να συμπεριληφθούν στους ΚΑΔ που ενισχύονται.

Η αιτιολογία της κυβέρνησης στο ότι δεν συμπεριέλαβε τον κλάδο στους υπό ενίσχυση είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του τζίρου δεν διαπιστώνει κάμψη  στα έσοδα από ασφάλιστρα. Αυτό μπορεί να καταγράφει μια πραγματικότητα αλλά δεν αποτυπώνει την αληθινή οικονομική κατάσταση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Επισημαίνουμε ότι: χιλιάδες επαγγελματίες στηρίζουν το μεγαλύτερο μέρους του εισοδήματος τους σε νέες εργασίες οι οποίες εδώ και 15 περίπου μέρες εκμηδενίστηκαν ενώ η καταγραφή των απωλειών από προμήθειες από ήδη πελάτες θα φανεί στα επίσημα στοιχεία με καθυστέρηση 2 και 3 μηνών ανάλογα με την πολιτική ακυρώσεων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων κάθε εταιρίας.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι κλάδος πλήττεται ισχυρά από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας καθώς και τα όσα συστήνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές υπόκεινται σε μεγάλες δυσκολίες από τις πρώτες κιόλας μέρες,  καθώς η εργασία τους στηρίζεται αποκλειστικά στη προσωπική επαφή, και βιώνουν άμεσα την μείωση των εισοδημάτων τους τα οποία εξαρτώνται από την καταβολή των ασφαλίστρων νέων και παλαιών ασφαλισμένων.

Ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά γραφεία τα οποία απασχολούν πάνω από 5.οοο υπαλλήλους πανελλαδικά καλούνται να παραμένουν ενεργά υποστηρίζοντας τους πελάτες του που χρειάζονται συνδρομή κυρίως κατά την ώρα της ζημιάς βλέποντας από την 1η κιόλας εβδομάδα των έκτακτων συνθηκών την σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους.

Θεωρούμε ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ως τομέας επαγγελματικός,  πρέπει να συμπεριληφθεί σε αυτούς που θα ενισχυθούν διότι δεν απλά αναγκαίο αλλά καθοριστικό για την επιβίωση πολλών επαγγελματιών.

Καλούμε την πολιτεία να επανεξετάσει το θέμα, να κινηθεί άμεσα και να λάβει την απόφαση ένταξης των ΚΑΔ της διαμεσολάβησης στους υπό ενίσχυση κλάδους.

Το ΕΕΑ συνεχίζει τις παρεμβάσεις του προς τους αρμοδίους και ταυτόχρονα στηρίζει τα αιτήματα των Σωματείων όλης της χώρας  τα οποία αναδεικνύουν το δίκαιο του αιτήματος.

Πιστεύουμε, διεκδικούμε, και αναμένουμε να ενταχθεί και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην επόμενη διεύρυνση των προς ενίσχυση κλάδων, που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στην «ανοικτή» απόφασή της να στηρίζει την οικονομία, τα επαγγέλματα, την κοινωνία.

Το ΕΕΑ με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, και με δεδομένη την αντίληψη μας ότι πρωτεύει η προστασία της υγείας των Ελλήνων, οφείλει να στηρίζει κάθε επαγγελματική κατηγορία ,η οποία δικαιολογημένα απαιτεί οικονομική στήριξη, αναδεικνύοντας τεκμηριωμένα προς τους αρμόδιους φορείς τις επιπτώσεις που βιώνει.

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR