Επιχειρηματική Πληροφόρηση

 • Αρχική
 • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Γ. Στουρνάρας: Ύφεση 4% το 2020 στο βασικό σενάριο

 • Apr 22, 2020

Την εκτίμηση ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί εφέτος στο 4%, με βάση τα σημερινά δεδομένα, διατύπωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Όπως είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, πρόκειται για το βασικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η καραντίνα λόγω του κοροναϊού θα διαρκέσει περί τον 1,5 μήνα. «Είμαι αισιόδοξος ότι οι χειρότερες προβλέψεις δεν θα επαληθευθούν» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκτίμησε ότι στην χειρότερη περίπτωση το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 8% και χαρακτήρισε υπερβολική την πρόβλεψη για ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 10% φέτος.

Περισσότερα


ΕΕ: Δεν αναμένονται τελικές αποφάσεις στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη

 • Apr 22, 2020

Οι ηγέτες της ΕΕ δεν αναμένεται την Πέμπτη στην σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης να λάβουν τελικές αποφάσεις για το πώς ακριβώς θα χρηματοδοτηθεί η οικονομική ανάκαμψη των χωρών μελών από την πανδημία του νέου κορονοϊού, δήλωσαν διπλωμάτες και αξιωματούχοι στο Reuters. Στη διάρκεια προπαρασκευαστικής συζήτησης με τους πρεσβευτές των κρατών μελών στην ΕΕ τη Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτίμησε ότι η πανδημία Covid-19 μπορεί να εξαλείψει έως και το ένα δέκατο της οικονομικής παραγωγής της ηπείρου.

Περισσότερα


Χ. Θεοχάρης: Σε τουριστική περίοδο 3 μηνών φαίνεται πως βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός

 • Apr 22, 2020

Σε τουριστική περίοδο 3 μηνών φαίνεται πως βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός, όπως τόνισε σε τηλεοπτική του παρέμβαση, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισημαίνοντας, ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, θα σηκώσουν το βάρος της τουριστικής χρονιάς εφέτος. Βέβαια συμπλήρωσε, ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις και για επέκταση της περιόδου τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Προϋπόθεση των παραπάνω είναι φυσικά να μην υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού. Το μεγάλο ωστόσο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό προωθείται το "υγειονομικό διαβατήριο", όπως ανάφερε ο υπουργός προκειμένου να περιγράψει μια μεθοδολογία "ασφαλούς εισόδου".

Περισσότερα


Άνοιξε το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

 • Apr 16, 2020

Άνοιξε η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2019. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Περισσότερα


Άνοιξε το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

 • Apr 16, 2020

Άνοιξε η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2019. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Περισσότερα


Δύο δις ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από τις αγορές με τη νέα έκδοση 7ετών ομολόγων

 • Apr 16, 2020

Με επιτόκιο 2,05% το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε από τις αγορές ρευστότητα 2 δισ. ευρώ με την νέα έκδοση 7ετών ομολόγων. Έτσι το συνολικό ποσό που έχει αντλήσει η χώρα από τις αγορές μετά την έξοδο της από τα Μνημόνια αυξάνεται στα 13,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο οι πιέσεις στην δευτερογενή αγορά ήταν και σήμερα έντονες με αποτέλεσμα τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Ιταλία οι αποδόσεις των ομολόγων να επιστρέφουν στα υψηλά επίπεδα που είχαν φθάσει πριν ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις αγορές μέσω του προγράμματος EPP. Oι δυσμενείς προβλέψεις του ΔΝΤ για την εξέλιξη της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας επιβάρυναν περαιτέρω το αρνητικό κλίμα.

Περισσότερα


Από το “μαλακό” μαξιλάρι τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών

 • Apr 16, 2020

Μέχρι και τον Μάρτιο δεν είχε χρησιμοποιηθεί το “μαλακό” μαξιλάρι των ταμειακών διαθεσίμων ύψους 12-14 δισ. ευρώ. Η χρησιμοποίησή του άρχισε από τον Απρίλιο για την χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τη πανδημία του κορονοιού αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι το μαξιλάρι αυτό είναι αρκετό για τη στήριξη των μέτρων έως και τον Ιούλιο. Σε ότι αφορά το “σκληρό” μαξιλάρι που είναι δεσμευμένο από τον ESM ανέρχεται σε 15,7 δισ. ευρώ και είναι κατατεθειμένο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Περισσότερα


Υπουργείο Εργασίας: Πότε επιβάλλεται το πρόστιμο των 1.200 ευρώ

 • Apr 16, 2020

Πρόστιμο, ύψους 1.200 ευρώ, θα επιβάλλεται σε εργοδότες στην περίπτωση που απασχολούν εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή εργασίας, σύμφωνα με απόφαση (ΦΕΚ Β' 1378/14-04-2020) του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.  Η επιβολή προστίμου προβλέπεται στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
Δείτε την υπουργική απόφαση, παραβάσεις Α/Α 67-69.

Περισσότερα


Γραφείο προϋπολογισμού: Απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για συγκράτηση της ύφεσης και της ανεργίας

 • Apr 16, 2020

Κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία χτυπά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Η επιδημία του κορονοϊού αναπόφευκτα θα επιδράσει αρνητικά στην οικονομική δραστηριότητα τονίζει, επίδραση που ακόμη δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί με ακρίβεια καθώς δεν είναι γνωστή ούτε η ένταση, ούτε και η διάρκεια αυτής της διαταραχής, όπως εξηγούν οι αναλυτές. Βάσει πάντως των σημερινών δεδομένων κρίνουν πως τα ληφθέντα κυβερνητικά μέτρα έχουν περιορισμένη επίδραση στην ένταση της ύφεσης και απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για τη συγκράτηση της ύφεσης και την αποφυγή μόνιμης αύξησης της ανεργίας.

Περισσότερα


ΓΣΕΒΕΕ: Οι 7 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι η έλλειψη ρευστότητας

 • Apr 16, 2020

Μία στις 7 επιχειρήσεις (περίπου 100.000) ενδέχεται να κλείσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως προκύπτει από τα βασικά ευρήματα έκτακτης έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Τα βασικά ευρήματα είναι τα εξής:7 στις 10 επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να λειτουργούν κατέγραψαν μείωση του τζίρου τους.  7 στις 10 επιχειρήσεις, θεωρούν ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι η έλλειψη ρευστότητας. 1 στις 7 επιχειρήσεις (περίπου 100.000) ενδέχεται να κλείσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. 9 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θα πρέπει να επεκταθεί για τουλάχιστον 6 μήνες.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR