Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΑΔΕ: «Χτύπημα» 48 εκατ. ευρώ σε κύκλωμα εικονικών τιμολογίων

  • Aug 21, 2023

Σημαντικό κύκλωμα απάτης και έκδοσης εικονικών τιμολογίων εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για κύκλωμα, που διακίνησε, το 2019 και το 2020, συνολικά 5.271 εικονικά τιμολόγια, η συνολική καθαρή αξία των οποίων υπερβαίνει τα 48 εκατ. ευρώ. Το κύκλωμα, που εντόπισε η ΑΑΔΕ, λειτουργούσε με βάση δύο ατομικές επιχειρήσεις: Η μία με αντικείμενο ψυκτικές εργασίες και έδρα το Ναύπλιο και η άλλη με αντικείμενο την εκμετάλλευση κτήματος για διενέργεια εκδηλώσεων και έδρα την Αθήνα.

Περισσότερα


Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

  • Aug 04, 2023

Άνοιξε χθες Πέμπτη 3 Αυγούστου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023, για τις επιχειρήσεις και τους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β’ 4900 / 3-8-2023). Επίσης, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023 και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β΄ 4899 / 3-8-2023).  Για την καταβολή της ενίσχυσης πρώτης αρωγής, ο δικαιούχος υποβάλλει αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr, η οποία λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων έως και την 16η Αυγούστου 2023.

Περισσότερα


Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ρεκόρ ρυθμίσεων οφειλών τον Ιούλιο

  • Aug 04, 2023

Νέο ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σημειώθηκε τον Ιούλιο, ενημέρωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών.  Σε υψηλά σταθερά επίπεδα παραμένει ο αριθμός νέων αιτήσεων και οριστικών υποβολών. Τα στοιχεία αντανακλούν το ενδιαφέρον των πολιτών και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εργαλείου, η οποία τους τελευταίους μήνες εξελίσσεται δυναμικά δίνοντας λύση σε χιλιάδες οφειλέτες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, τον Ιούλιο 2023 πραγματοποιήθηκαν 931 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, 3.727 νέες αιτήσεις (σε διαδικασία συμπλήρωσης στοιχείων για να υποβληθούν) και 2.291 νέες οριστικές υποβολές. Συνολικά, μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί 7.257 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 2,65 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών. Σημαντική είναι, επίσης, η διατήρηση του ποσοστού εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς σε υψηλό επίπεδο, το οποίο κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 76%, με το συνολικό ποσό διαγραφής να ανέρχεται σε 782,92 εκ. ευρώ.

Περισσότερα


Ευρωζώνη: Επιδεινώθηκε η επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Ιούλιο

  • Aug 04, 2023

Η επιβράδυνση στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επιδεινώθηκε περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις τον Ιούλιο καθώς η μείωση στην μεταποίηση συνοδεύθηκε από περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης στον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών. Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών HCOB (PMI), που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στο χαμηλό οκτώ μηνών των 48,6 μονάδων τον Ιούλιο από τις 49,9 του Ιουνίου. Η τιμή είναι για δεύτερο συνεχή μήνα χαμηλότερη από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση και κάτω από την αρχική εκτίμηση για 48,9 μονάδες.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,1% υποχώρησε η ανεργία τον Ιούνιο

  • Aug 02, 2023

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τις εποχικά προσαρμοσμένες εκτιμήσεις απασχόλησης και ανεργίας για τον μήνα Ιούνιο 2023. Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο του 2023 ανήλθε σε 11,1% έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω 12,3% τον Ιούνιο του 2022 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,3% τον Μάιο του 2023. Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.189.862 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 46.574 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2022 (1,1%) και κατά 32.310 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2023 (0,8%). Οι άνεργοι ανήλθαν σε 523.409 άτομα σημειώνοντας μείωση κατά 60.078 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2022 (-10,3%) και κατά 6.234 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2023 (-1,2%). Τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.088.274, σημειώνοντας μείωση κατά 15.775 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2022 (-0,5%) και κατά 28.410 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2023 (-0,9%).

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Νέα βελτίωση του οικονομικού κλίματος, με περαιτέρω ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

  • Aug 02, 2023

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύεται εκ νέου και διαμορφώνεται στις 111,1 μονάδες από 110,1 μονάδες τον Ιούνιο, σε υψηλό 16 πλέον μηνών. Στο επιχειρηματικό επίπεδο, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ενίσχυσης των προσδοκιών στο Λιανικό Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, καθώς στη Βιομηχανία σημειώνεται μικρή κάμψη, ενώ στις Κατασκευές οι προσδοκίες παραμένουν αμετάβλητες. Η βελτίωση του κλίματος τροφοδοτείται εκ νέου ισχυρά από την περαιτέρω ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης που σημειώνει νέο υψηλότερο επίπεδο διετίας. Άλλωστε συνολικά ο δείκτης κλίματος κινείται από την αρχή του έτους σε υψηλά επίπεδα, πολύ υψηλότερα από πέρυσι, κινούμενος μάλιστα σε αντίθετη πορεία με τους σχετικούς δείκτες στην ΕΕ και την Ευρωζώνη οι οποίοι υποχώρησαν σημαντικά τον Μάιο και επιδεινώθηκαν περαιτέρω τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Βεβαίως, εκτιμά το ΙΟΒΕ, παραμένουν σημαντικές εγχώριες προκλήσεις σε πολλά μέτωπα της οικονομίας. Ταυτόχρονα, εισαγόμενες κρίσεις και διαταραχές στο ευρωπαϊκό κυρίως περιβάλλον δεν θα πρέπει να αποκλείονται και είναι κρίσιμο η χώρα να τις αντιμετωπίσει από την ισχυρότερη δυνατή θέση. Συνεπώς οι προτεραιότητες που τίθενται από τη νέα κυβέρνηση θα παίξουν κρίσιμο ρόλο για την κατεύθυνση της οικονομίας κατά την τετραετία.

Περισσότερα


Market Pass 2: Τον Οκτώβριο σε μία δόση ολόκληρο το επίδομα

  • Aug 02, 2023

Σε μια δόση στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να λάβουν  2,8 εκατ. νοικοκυριά ολόκληρο το ποσό του market pass 2, το οποίο συνολικά φθάνει τα 300 ευρώ και καλύπτει τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Το μέτρο παρατείνεται για ακόμα τρεις μήνες χωρίς να αλλάζουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ωστόσο, οι δικαιούχοι θα επαναξιολογηθούν με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι το μεσημέρι της 31ης Αυγούστου 2023. Μετά την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορο-δηλώσεων, η  πλατφόρμα του market pass θα ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου για την υποβολή αιτήσεων από όσους δεν έχουν λάβει την οικονομική ενίσχυση ή η αίτηση που είχαν υποβάλει στον πρώτο κύκλο του market pass απορρίφθηκε.  Όσοι έχουν λάβει την ενίσχυση δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, καθώς θα επαναξιολογηθούν με  βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται φέτος.

Περισσότερα


Eurostat: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο

  • Aug 01, 2023

Υποχώρηση σημείωσε τον Ιούλιο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat με αποτέλεσμα να κυμανθεί στο  5,3% , από 5,5% που ήταν  τον Ιούνιο. Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός σημείωσε αύξηση στο 3,4% από 2,8% τον Ιούνιο. Ωστόσο, ήταν χαμηλότερος σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ η χώρα είχε την πέμπτη καλύτερη επίδοση. Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο τον Ιούλιο (10,8%, έναντι 11,6% τον Ιούνιο), ακολουθούμενα από τις υπηρεσίες (5,6%, έναντι 5,4% τον Ιούνιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,0%, έναντι 5,5% τον Ιούνιο) και την ενέργεια (-6,1%, έναντι -5,6% τον Ιούνιο).

Περισσότερα


Κώστας Σκρέκας: «Πρόστιμα 1.440.000 ευρώ για πλασματικές και εικονικές εκπτώσεις»

  • Jul 25, 2023

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.440.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) σε τρεις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς σε ελέγχους της διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, όπως ισχύει, και σε εφαρμογή της ΥΑ 35935/2023 “Κώδικας δεοντολογίας περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων”. O Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Μετά από ελέγχους σε μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών διαπιστώσαμε παραβάσεις που ξεπερνούν τα 1,4 εκατ. ευρώ. Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: παραπλανητικές πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών δεν γίνονται ανεκτές. Το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα ενταθούν. Δε θα επιτρέψουμε καμία παράνομη πράξη που αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες και νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό».

Περισσότερα


Ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος

  • Jul 25, 2023

Όσες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες αύξησαν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης κατά το προηγούμενο έτος και δεν έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα από τη φορολογική διοίκηση που να τους ενημερώνει ότι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος, έχουν τη δυνατότητα να απαλλαγούν από αυτό εφόσον υποβάλουν ένσταση. Συγκεκριμένα, σε όσους δεν έφτασε ποτέ το email της ΑΑΔΕ για να μην πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος, θα πρέπει να υποβάλουν ένσταση μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου. Η ένσταση υποβάλλεται με τη συμπλήρωση σχετικού εντύπου εντός του περιβάλλοντος του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ. Οι ενστάσεις εξετάζονται από Επιτροπή, που θα συσταθεί από τον Γενικό Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων. Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται, επί ποινή απαραδέκτου της ένστασης, να συνυποβάλλουν με το έντυπο, σε ηλεκτρονική μορφή, όλα τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και στοιχεία για την τεκμηρίωση της ένστασης.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR