Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Στον χάρτη της αμερικανικής αγοράς βάζει το Πήλιο το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Στον χάρτη της αμερικανικής αγοράς βάζει το Πήλιο το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Επιμελητήριο Μαγνησίας το βράδυ της Κυριακής στο εστιατόριο «Βεγγέρα» στα Παλιά, παρουσία Αρχών και Φορέων του Νομού. Τις ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά μετέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ανακοινώνοντας, παράλληλα, την έναρξη συνεργασίας με τον ΕΟΤ Αμερικής – Καναδά για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος και Κώστας Στεργίου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Τόλιας και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου κ. Αθανάσιος Κουλούρης, η γενική διευθύντρια του ΣΒΘΚΕ κ. Φρόσω Δαγλαρίδου, εκπρόσωποι φορέων όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο Γεωπονικός Σύλλογος, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας και άλλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Εταιρείας Ανάπτυξης αυτού. Την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου, κ. Ιγνατίου.

 

Το Πήλιο μπαίνει στην αμερικανική αγορά


Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, τόνισε πως το Επιμελητήριο και το 2016 κινήθηκε σε δράσεις που βασίζονταν σε δύο βασικούς άξονες: στην εξωστρέφεια και την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας, φροντίζοντας, ωστόσο, να είναι «παρών» σε κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα.
Ο κ. Μπασδάνης είπε ακόμη ότι δόθηκε έμφαση στην ορθή διαχείριση των οικονομικών πόρων του Επιμελητηρίου, την ώρα που η περσινή χρονιά «μετρά» 77 λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2015 ακολουθώντας την ίδια φθίνουσα πορεία που έχει ξεκινήσει από την έναρξη της κρίσης.
«Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο όλοι μαζί να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την προώθηση του δυνατού μας «όπλου», του τουρισμού, καθώς και όλες τις παρεμβάσεις μας για τη διόρθωση, όσο είναι δυνατόν μέσα στο δυσμενές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που διάγει η χώρα μας, των κακώς κειμένων» τόνισε ο κ. Μπασδάνης.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην συνέχεια στις δράσεις που ανέπτυξε το Επιμελητήριο στη διάρκεια του 2016 και δήλωσε πως και τη νέα χρονιά θα συνεχίσει να έχει την ίδια δυναμική παρουσία.
Στην κατεύθυνση αυτή, ανακοίνωσε ο κ. Αριστ. Μπασδάνης, την έναρξη της συνεργασίας με τη διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής – Καναδά, κ. Καματερού, προκειμένου πολύ σύντομα, τους επόμενους μήνες, να οργανωθεί ένα ταξίδι στη Μαγνησία με την συμμετοχή executive directors των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων της Αμερικής, των λεγόμενων Alumni Clubs, με στόχο να γνωρίσουν το Πήλιο και τις ομορφιές του.

 

 

Οι βουλευτές


Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Μπουκώρος, συνεχάρη τη διοίκηση του Επιμελητηρίου για το έργο της, αναφέρθηκε στη δύσκολη πορεία της επιχειρηματικότητας και τόνισε πως η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει λύσεις στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα. Αντί γι αυτό, όμως, όπως είπε, η επιχειρηματική κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό κλίμα αβεβαιότητας, που εκπορεύεται από τις ασταθείς πολιτικές εξελίξεις και την καθυστέρηση της αξιολόγησης. Επιπλέον, σημείωσε πως πρέπει να αποτελέσει καθολικό αίτημα της κοινωνίας η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, κ. Κώστας Στεργίου, μίλησε για την αγαστή συνεργασία που έχει ξεκινήσει με το Επιμελητήριο για θέματα του Νομού και δήλωσε πως η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι απαραίτητη για την κοινωνία, καθώς δίνουν ανάσα σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

 

Η αντιπεριφερειάρχης


Στην κατεύθυνση της συνεργασίας και της ενότητας κινήθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, που αναφέρθηκε επίσης στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που βάζει φραγμούς στην ανάπτυξη. Η κ. Κολυνδρίνη δήλωσε ότι οι κοινές συνισταμένες που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι φορείς και η συνεργασία για βασικά και μεγάλα ζητήματα, είναι τα κλειδιά για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου κλίματος.
Να σημειωθεί ότι χαιρετισμούς απέστειλαν, καθώς δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάδειξη των τυχερών της βραδιάς, που βρήκαν τα φλουριά που υπήρχαν στις βασιλόπιτες. Τα δώρα που δόθηκαν ήταν προσφορά της επιχείρησης Παύλος Πάνος – Ξενώνας «Έλλης» στην Τσαγκαράδα και της επιχείρησης Παναγιώτης Ταρνατώρος – Ξενοδοχείο «Άλκηστις» στην Πορταριά.

 

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR