Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε το CMS του ξακουστού Lincoln Center

Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε το CMS του ξακουστού Lincoln Center

Mε απόλυτη επιτυχία έπεσε η αυλαία του εξερευνητικού ταξιδιού των Aμερικανών εκπροσώπων του Chamber Society Music of Lincoln Center και του Live From Lincoln Center, που επισκέφτηκαν την Μαγνησία τις τελευταίες μέρες, προσκεκλημένοι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,  προκειμένου να διαπιστώσουν τόσο τις φυσικές ομορφιές, όσο και τις υποδομές που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μια σειρά κονσέρτων μουσικής δωματίου τον Απρίλιο του 2018.

Δεδομένου ότι στο Πήλιο υπάρχει πέρα από το φυσικό κάλλος και μια πλούσια πολιτιστική  παρακαταθήκη κυρίως στην μουσική, κλήθηκε  τo Chamber Music Society του Lincoln Center for Performing Arts (CMS) σε ένα εξερευνητικό ταξίδι με σκοπό τόσο τη δημιουργία κονσέρτων, όσο και master classes από τους καλύτερους μουσικούς της Αμερικής.

Το CMS είναι ένα από τα έντεκα μέλη του μεγαλύτερου συγκροτήματος τέχνης στον κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει τη Φιλαρμονική Oρχήστρα της Νέας Υόρκης, το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης, το Lincoln Center Theatre, τη Μητροπολιτική Όπερα.

Το γεγονός ότι έδειξαν ενδιαφέρον για την Μαγνησία  σηματοδοτεί μια μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα συνέργεια,  αφού τα ακροατήρια του CMS βρίσκονται σε όλον τον κόσμο και παρακολουθούν τις παραστάσεις του, σε εθνικές αλλά και σε διεθνείς περιηγήσεις, μέσω ζωντανής ροής στην ιστοσελίδα του CMS, σε τηλεοπτικές εκπομπές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με το Live From Lincoln Center μέσω του PBS, καθώς επίσης σε διεθνή ραδιοφωνική σειρά και σε τακτικές εκπομπές στο SiriusXM και άλλα ΜΜΕ.  Η φιλοσοφία τους είναι να εντάξουν  τη μουσική δωματίου στην πολιτιστική κρουαζιέρα, σε πλούσιους πολιτιστικούς, αρχαιολογικούς και φυσικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο με ιδιωτικές παραστάσεις, ενώ παράλληλα να υπάρχει μια ευρεία επιλογή εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, διαλέξεις και masterclasses.

Οι εντυπώσεις της υπεύθυνης προγράμματος του CMS, αλλά και του σκηνοθέτη και αρχι-τεχνικού του Live From Lincoln Center που θα κινηματογραφήσουν τα όσα θα συμβούν στη Μαγνησία τον Απρίλιο του 2018 ήταν εξαιρετικές και ενθουσιώδεις γεγονός που όπως υπογράμμισαν δεν οφείλεται μόνο στη μοναδικότητα του τοπίου, αλλά κυρίως στην τόσο θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι τοπικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σ΄ αυτό το ταξίδι εκτός του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, συνέδραμαν ο Δήμος Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, επιχειρηματίες, ενώ στο δείπνο υποδοχής, το βράδυ της Κυριακής 23 Απριλίου παρακάθησαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, ο Πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Ζαχείλας, το μέλος του Δ.Σ. η κ. Θέκλα Καμμένου, η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κ. Χρύσα Δραντάκη, ο Διευθυντής του Ωδείου Βόλου Αντρέας Μιμαίος και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Ανθή Μπάτζιου-Ευσταθίου.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος τους καλωσόρισε στον Ι. Ναό του Αγ. Νεκταρίου και αφού συνομίλησε μαζί τους τους χάρισε cds με εκκλησιαστικούς ύμνους

Τη τελευταία βραδιά της διαμονής τους στη Μαγνησία το Μουσικό Σχολείο Βόλου τους επεφύλαξε το πιο θερμό αποχαιρετιστήριο κατά την πραγματοποίηση της τελικής πρόβας με μουσικές κλασικές και ροκ, ενώ λίγες ώρες πριν την αναχώρησή τους επισκέφτηκαν το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις ώστε και η ΕΡΤ να είναι συμπαραγωγός στο τόσο σημαντικό εγχείρημα αναμεταδίδοντας σε όλη την Ελλάδα το πρόγραμμα του Live fromLincoln Center.

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR