Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Έντονο το ενδιαφέρον νέων επιχειρηματιών για το ΗΜΑ

Έντονο το ενδιαφέρον νέων επιχειρηματιών για το ΗΜΑ

Η Θεσσαλία είναι η 2η μετά την Αττική περιφέρεια σε βιομηχανικά απόβλητα, ενώ η Μαγνησία έχει αποθηκευμένα επικίνδυνα απόβλητα αποκάλυψε χθες από το βήμα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο συνεργάτης του Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος κος Βασίλης Λιόγκας, κατά τον χαιρετισμό του στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 3 Μαΐου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος για την παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ήταν εμφανές και από το γεγονός ότι παρά το προχωρημένο της ώρας, η αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Μεταξύ άλλων, ο κος Λιόγκας σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά κυρίως πολιτικό, γι’ αυτό και γίνεται μία προσπάθεια από το Υπουργείο να γυρίσει μία νέα σελίδα με στόχο τον εκσυγχρονισμό πολιτικής διαχείρισης αποβλήτων.

Υπενθύμισε δε ότι στις 7/9/2016 επιβλήθηκε πρόστιμο στην Ελλάδα από την ΕΕ, ενώ η χώρα πληρώνει ημερησίως 30.000 ευρώ πρόστιμο για την μη σωστή διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων.

Ο κος Λιόγκας κατέληξε υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων, σημειώνοντας ότι από τότε που ξεκίνησε το ΗΜΑ ο αριθμός των εγγραφών δεκαπλασιάστηκε από 2.000 που ήταν πριν την εφαρμογή σε 20.000.  

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης  σημείωσε ότι η εκδήλωση  προέκυψε ύστερα από συνεχείς οχλήσεις επιχειρηματιών σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής ή μη στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων. «Η υιοθέτηση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων παρότι δημιουργεί επιπρόσθετη γραφειοκρατία σε πολλές επιχειρήσεις, εντούτοις, αναμένεται να προσδώσει  σημαντικά πλεονεκτήματα και να οδηγήσει στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων. Καλό θα ήταν λοιπόν, όλοι οι επιχειρηματίες τις περιοχής μας, με αυξημένο το αίσθημα υπευθυνότητας που τους διακρίνει, να ανταποκριθούν στην υποχρέωση τους και να καταχωρήσουν σωστά τα αιτούμενα στοιχεία, ώστε να μπορέσει το Υπουργείο να αποκτήσει μία καλύτερη εικόνα για τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων και με στοχευμένες παρεμβάσεις να προσπαθήσει να βελτιώσει τις διαδικασίες διαχείρισης των αποβλήτων και των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αειφόρο ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας».

Παράταση κατά ένα δίμηνο της ημερομηνίας εγγραφής των υπόχρεων φορέων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και καταχώρησης των σχετικών εκθέσεων ετών 2015 και 2016 ζήτησε το μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος κ. Κιντά.

"Το αίτημα αυτό, προκύπτει από το γεγονός ότι δεν έχουν καταχωρηθεί ακόμη όλοι οι υπόχρεοι φορείς διαχείρισης των αποβλήτων, ώστε να γίνεται η απαραίτητη διασύνδεση, μεταξύ της επιχείρησης και του φορέα συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων", σημείωσε κατά τον χαιρετισμό της η κ. Κιντά.

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR