Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

"Συστράτευση όλων για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας"

"Συστράτευση όλων για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας"

Με αφορμή «χτύπημα» αντιεξουσιαστών κατά εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Νέο πλήγμα χθες για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς τεχνικές εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής έγιναν στόχος αντιεξουσιαστών.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ωστόσο, για το οποίο υπήρξε συστράτευση κι όλοι οι φορείς έδωσαν αγώνες για την ίδρυσή του στις αρχές της δεκαετίες του ’90 παρακολουθούμε να γίνεται πεδίο δράσης από μπαχαλάκηδες.

Όταν δρομολογείται η Πανεπιστημιούπολη, συνολικού προϋπολογισμού 55 εκατ. Ευρώ, ένα έργο ζωής για το ίδιο το ίδρυμα, αλλά και την πόλη, εμείς δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τέτοιες προσπάθειες, όπως και αυτήν, της δημιουργίας «Τεχνόπολης» στο κτίριο της «Κίτρινης Αποθήκης», προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, στην οποία αναφέρθηκε με σημερινές του δηλώσεις ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Πετράκος.

Τα οικονομικά μεγέθη σε μία «νεκρή» τοπική αγορά προκαλούν πραγματικό «ίλιγγο», αν αναλογιστεί κανείς ότι για όλες τις εργασίες κατασκευής, αλλά και ανακατασκευής της «Κίτρινης Αποθήκης» θα δουλέψουν επαγγελματίες της περιοχής, που έχουν να δουν ανάλογα εργοτάξια, από την εποχή ίσως των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πολλοί  επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου, και όχι μόνο, βρίσκονται σε κατάσταση καθημερινής απελπισίας, με τις σωρευμένες υποχρεώσεις να αποτελούν κίνδυνο για την επιβίωσή τους, καθώς κανένα σχεδόν μεγάλο έργο δεν υλοποιείται αυτή την ώρα σε επίπεδο Νομού, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή κονδυλίων.

Αρκετοί μάλιστα από τους επαγγελματίες βρίσκονται στο όριο οικονομικής κατάρρευσης, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με την δικαιοσύνη για υποχρεώσεις σε Τράπεζες, Ταμεία, που δεν μπορούν να καλύψουν.

Φαντάζει λοιπόν αδιανόητο να παρακολουθούμε αποσβολωμένοι την δράση όσων χρόνια τώρα αμαυρώνουν την εικόνα του Πανεπιστημιακού ιδρύματος, περιμένοντας απλά το επόμενο χτύπημα.

Τα συγκεκριμένα έργα δεν αποτελούν μία υπόθεση του Πανεπιστημίου και μόνο. Αποτελούν υπόθεση όλων μας, αφού οι  πολίτες της Μαγνησίας ήταν αυτοί που είχαν πάντα ζητούμενο ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό στην κοινωνία.

Η συστράτευση όλων για την στήριξη και υλοποίηση των έργων αποτελεί μονόδρομο, όπως και η απομόνωση τέτοιων φαινομένων που ευτελίζουν τον θεσμό της πανεπιστημιακής κοινότητας, για την οποία δόθηκαν αγώνες». 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR