Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ο διεθνούς φήμης Αμερικανός συνθέτης κλασικής μουσικής Lowell Liebermann

Στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ο διεθνούς φήμης Αμερικανός συνθέτης κλασικής μουσικής Lowell Liebermann

Με τον καταξιωμένο Αμερικανό συνθέτη κλασικής μουσικής Lowell Liebermann και τον επιτυχημένο επιχειρηματία στο χώρο του ποιοτικού τουρισμού κ. Βάσο Παπαγαπητό συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει μέσω του ξακουστού Chamber Music Society του Lincoln Center της Αμερικής.

Στόχευση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας η εξωστρέφεια ως μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης συνδυάζοντας την επιχειρηματικότητα με τον πολιτισμό.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μπασδάνης σημείωσε: «Την περίοδο του Πάσχα θα έχουμε κοντά μας το Lincoln Center με την μουσική δωματίου. Αυτές τις μέρες γίνεται από τους διακεκριμένους καλλιτέχνες έρευνα στην περιοχή μας κατά πόσο υπάρχουν υποδομές ώστε να καθιερώσουμε ένα μόνιμο φεστιβάλ μουσικής δωματίου, σε επίπεδο περιφέρειας Θεσσαλίας. Για μας αποτελεί μεγάλη τιμή που αυτοί οι καλλιτέχνες βρίσκονται στην περιοχή μας.

Να επισημάνουμε ότι έχουν γοητευθεί απ’ το περιβάλλον στο οποίο βρέθηκαν ιδιαίτερα από το Πήλιο και μάλιστα ο κος Liebermann βρίσκεται ήδη στην διαδικασία έρευνας για να βρει μόνιμη κατοικία στο Βόλο, γεγονός που μας χαροποιεί διπλά.

Εμείς καλούμε όλους τους φορείς και Δήμους που θα εμπλακούν σ’ αυτή την διαδικασία, γιατί το επιχειρηματικό εγχείρημα είναι πολύ δυνατό.

Θεωρούμε ότι ο πολιτιστικός τουρισμός θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για το μέλλον στην χώρα μας. Είναι συνέχεια μιας εξωστρεφούς προσπάθειας που κάνει το Επιμελητήριό μας και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα βρούμε πολλούς υποστηρικτές».

Από την πλευρά του ο κος Lowell Liebermann σημείωσε: «Ήρθαμε στην περιοχή σας για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες για την διοργάνωση ενός διεθνούς φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου σε ετήσια βάση κάθε καλοκαίρι.

Ενθουσιαστήκαμε τόσο από τα αξιοθέατα που σίγουρα θα εμπνεύσουν τους μουσικούς μας, όσο κι από την υποστηρικτική διάθεση των τοπικών αρχών. Από μια συνεργασία μεταξύ Αμερικάνων και Ελλήνων μουσικών σίγουρα θα προκύψουν πάρα πολλά οφέλη».

Μαζί του είναι και ο επίσης καταξιωμένος σε διεθνές επίπεδο μουσικός William Hobbes, καθηγητής στο Julliard School , που δήλωσε: «Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο τα όσα ανέφερε ο Lowell, μα ξέχασε να αναφέρει το υπέροχο φαγητό και τσίπουρο σας. Δεν το βρίσκεις πουθενά!

Η διαπολιτισμική συνέργεια είναι πάντα ένα μεγάλο όφελος. Χαίρομαι που βρίσκομαι στην χώρα που γέννησε τον Ελληνικό πολιτισμό».

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR