Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Διεθνές Συνέδριο για το κρασί από το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο Forum στις 6 και 7 Οκτωβρίου

Διεθνές Συνέδριο για το κρασί από το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο Forum στις 6 και 7 Οκτωβρίου

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις  διοργανώνει  Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “Tα ποιοτικά κρασιά στην Ευρώπη-η ιταλική εμπειρία»,  δίνοντας έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, στα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οργανοληπτικά στοιχεία και το marketing για το κρασί .

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Επίτιμο Ιταλικό Υποπροξενείο στο Βόλο και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Βόλου και  τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Camerino Ιταλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του «Master wine export management», καθηγητές Luca Petrelli, Roberto Pottentini και Lucia Irene Bailetti.

Οι θεματικές  ενότητες του συνεδρίου  είναι Οινολογία  και Αγροτικό περιβάλλον, οι νόμοι και οι κανονισμοί του κρασιού,  η τεχνική πλευρά των κρασιών , τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, και οι σύγχρονες αναλύσεις του κρασιού,  ο οινοτουρισμός και το marketing στις εξαγωγές.

To Συνέδριο θα πλαισιωθεί από Έλληνες ειδικούς στον χώρο του κρασιού.

Στο τέλος του Συνεδρίου θα γίνουν θεματικά workshops.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

18.15  Προσφωνήσεις –Χαιρετισμοί  

-Αριστοτέλης Μπασδάνης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας

- Αικατερίνη Τσόπελα, Επίτιμη Υποπρόξενος Ιταλίας στο Βόλο

 

19.00 -20.00 “Προβολή και νομική προστασία των περιοχών γεωγραφικής ένδειξης των κρασιών”, Luca Petrelli, καθηγητής Πανεπιστημίου  Camerino Ιταλίας, Διευθυντής του «Master wine export management»

20.00-20.15 «Η πορεία του  Συνεταιρισμού στο πέρασμα του χρόνου», Ιωάννης Κίτσιος, Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα»

20.15-21.00 «Η μοντέρνα οινολογία  στην υπηρεσία των παραδοσιακών κρασιών», Roberto Potentini , μέλος της Ιταλικής Ακαδημίας οίνου και αμπέλου και καθηγητής στο «Μaster wine export management»

21.15 Λήξη εργασιών

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡIOY

9.00  Άφιξη προσκεκλημένων

09.15-10.15  «Μια αποτελεσματική στρατηγική στον τομέα της προώθησης και προβολής του κρασιού», Lucia Irene Βailetti, Διευθύντρια του CIAS Matelica και μέλος της Επιτροπής του master “Wine export management”.

10.15   -10.30  «Η εξέλιξη του κρασιού στην Ελλάδα»,

Θάνος Καραθάνος, Πρόεδρος οινολόγων Ελλάδος

10.30 -10.45   «Το Πανεπιστήμιο στον τομέα της έρευνας του κρασιού»,  Κωνσταντίνος Πετρωτός, Χημικός Μηχανικός-Μηχανικός Τροφίμων και Αγροτικών Βιομηχανιών- Επίκουρος καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας.

10.45-11.00  «Ο Λημνιώνας στη Θεσσαλία»,  Ζαφειράκης Χρήστος Παραγωγός-Οινολόγος

11.00-11.30 Οι κανονισμοί του κρασιού, Luca Petrelli, καθηγητής Πανεπιστημίου Camerino Ιταλίας, Διευθυντής του master “Wine export management”.

11.30-12.00 «Αμπελοκομία: μία δυναμική ενασχόληση», Κώστας Λάμπρος, Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

12.00-12.30 Στρογγυλή τράπεζα  με θεματικές ενότητες.

 

Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, ενώ θα υπάρξει η ενημέρωση για τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του  Camerino  σπουδές στο master “Wine export management”.

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

LUCA PETRELLI 

Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου στο Καμερίνο

Πρόεδρος του ιδρύματος   “Ιstittuto di teoria del interpretazione Emilio betti”.

Διευθυντής  της Εθνικής Σχολής  για την βιολογική γεωργία που ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ένα πλούσιο βιογραφικό τον ακολουθεί με πολλαπλές δράσεις, έρευνες,  συνεργασίες, με πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα, με την παραγωγική διαδικασία, με φορείς και με πλούσια διδακτική και πρακτική εμπειρία.

 

 

LUCIA IRENE ΒAILETTI

Διευθύντρια του “CIAS INNOVATION”- Κέντρο ειδικών οργανοληπτικών αναλύσεων

Μέλος της ιταλικής οργάνωσης «Οργανοληπτικές έρευνες»

Μέλος της επιτροπής του master   του Πανεπιστημίου του Camerino

Οργανωτικό στέλεχος της εταιρείας  «Argentina degli ingegneri Alimentari» τομέας που αφορά την αγροτοδιατροφική συνείδηση

Παρουσιάσεις εργασιών σε πανιταλικα , πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πάνελ.

Έχει μια πλούσια συγγραφική εμπειρία τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο.

Πλούσια διδακτική εμπειρία σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, φορείς, ιδρύματα κλπ.

 

ROBERTO POTENTINI

Ειδικός σε οινολογικά θέματα

Διπλωματούχος  σε τεχνικά θέματα του κρασιού

Μέλος της Ιταλικής Ακαδημίας οίνου και Αμπέλου

Και μια σειρά  από πολλαπλές δραστηριότητες στον χώρου του κρασιού, με πολλές συμμετοχές σε σεμινάρια, Συνέδρια, εισηγήσεις, μέλος Συλλόγων και Ακαδημιών που έχουν να κάνουν με τον χώρου του  οίνου και της Αμπέλου

Απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Perugia.

Πρόεδρος της Επιτροπής των γευσιγνωστών των κρασιών ΠΟΠ.

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
    Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR