Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Χιλιάδες επισκεπτών στην Γιορτή Ψωμιού

Χιλιάδες επισκεπτών στην Γιορτή Ψωμιού

Πάνω από 17.000 βολιώτες, αλλά και επισκέπτες της περιοχής είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την θρεπτική αξία του ψωμιού, αλλά και για την παρασκευή του, στην «Γιορτή Ψωμιού» που διοργάνωσε το Σωματείο Αρτοποιών Βόλου με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τους Μύλους Λούλη και την “Clivanexport  Στεφάνου ΕΠΕ”.

Με σύνθημα «στηρίζουμε το φούρνο της γειτονιάς μας», η  γιορτή Ψωμιού αναβίωσε μετά από 12 ολόκληρα χρόνια μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου.

Στόχος, οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι καταναλωτές να αγκαλιάσουν τον φούρνο της γειτονιάς και να μάθουν τα μυστικά του ζυμώματος από φρέσκια ζύμη.

Γι’ αυτό άλλωστε τον λόγο στο τετραήμερο από 13 έως και 16 Οκτωβρίου το Σωματείο Αρτοποιών είχε στήσει το δικό του ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο-φούρνο έμπροσθεν του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην παραλία του Βόλου.

Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά και να μάθουν για την παραγωγή του ψωμιού, από το άλεσμα του σιταριού, το ζύμωμα, μέχρι και το ψήσιμο της βασικής αυτής τροφής για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παράλληλα, διοργάνωσαν ειδικά δρώμενα για τα παιδιά με θέμα το ψωμί και τη διατροφή, ενώ ειδικός διατροφολόγος μίλησε για την διατροφική πυραμίδα, δίνοντας πολύτιμες οδηγίες για την ισορροπημένη διατροφή και την θέση και την αξία του ψωμιού σε αυτή.

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR