Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Εάν δε βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και το περιβάλλον άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάκαμψη και ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ μιλώντας στη Γ.Σ. της ΚΕΕ στον Βόλο. Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι από το 2010 η χώρα έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για να αντιμετωπίσει βασικά δομικά προβλήματα της οικονομίας, όπως τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα, τον αναποτελεσματικό και δαπανηρό δημόσιο τομέα, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, την αδυναμία παραγωγής καινοτομίας, τους περιορισμούς στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Σήμερα, σε όλους αυτούς τους τομείς η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται ουραγός στις διεθνείς κατατάξεις. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών φοβήθηκαν τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Κάποιες ξεκίνησαν και στην πορεία σταμάτησαν, κάποιες εφαρμόστηκαν μισές και κάποιες ακόμη σέρνονται, από αξιολόγηση σε αξιολόγηση», συμπλήρωσε.

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, υπογράμμισε την ανάγκη προσέλκυσης νέων επενδύσεων τονίζοντας:

«Για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την ανάπτυξη νέων καινοτόμων δραστηριοτήτων αλλά και κυριότερα, για την επιβίωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, τη μείωση της φορολογίας, τον διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την καταπολέμηση της ανεργίας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ακόμη και εάν επιτευχθεί η περιβόητη ανάπτυξη, πάλι θα είμαστε μάρτυρες μίας περαιτέρω οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Στο παραπάνω πλαίσιο, το Επιμελητήριο μας, κατά την εξαετή θητεία μας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Mε στοχευμένες δράσεις στηρίζει τους τρεις πυλώνες που αποτελούν τα βασικά συστατικά επιτυχίας για οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, που είναι η εξωστρέφεια, η καινοτομία και η συνέργεια.

Το τελευταίο συστατικό άλλωστε, αυτό της συνέργειας, αποτελεί και το βασικό στοιχείο για  τον εκσυγχρονισμό των Επιμελητηρίων, που σε συνεργασία με την ΚΕΕΕ θα θέσουν τις βάσεις για την ύπαρξη ενός ισχυρού Επιμελητηριακού Θεσμού – ικανού να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά και αποτελέσει τον σύμβουλο του κάθε επιχειρηματία σε κάθε του βήμα».

Χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης απηύθυναν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής ΚΚΕ Μαγνησίας κ. Κώστας Στεργίου, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και τ. υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κ.α.

Βραβεύσεις σε τοπικές επιχειρήσεις και ΟΤΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου παρατέθηκε επίσημο δείπνο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, όπου βραβεύθηκε ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, για το πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» και την συμβολή του στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η τοπική επιχείρηση “SDENG STEEL & STRUCTURAL DETAIL ENGINEERS” για την καινοτόμα και διεθνή επιχειρηματική της δραστηριότητα και η τοπική επιχείρηση «ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε.» για την ανάδειξή της ως πρότυπη παραγωγική μονάδα, την συμβολή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την εξαγωγική της δραστηριότητα.

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR