Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Αριστοτέλης Μπασδάνης: «Πολυδαίδαλη» η εφαρμογή για την ρύθμιση των 120 δόσεων»

Αριστοτέλης Μπασδάνης: «Πολυδαίδαλη» η εφαρμογή για την ρύθμιση των 120 δόσεων»

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό τύπο σχετικά με την εφαρμογή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) για τη ρύθμιση οφειλών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία έως 120 δόσεις, που τέθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες σε ισχύ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης τόνισε τα εξής: «Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, περίμεναν την ρύθμιση των 120 δόσεων.

Δυστυχώς από μία πρώτη ανάγνωση διαπιστώνουμε ότι οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση είναι πάρα πολύ αυστηρές.

Όπως διαπιστώθηκε και στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, πολύ λίγες θα είναι αυτές οι επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να ωφεληθούν.

Ειδικότερα σήμερα που το οικονομικό κλίμα δεν είναι καθόλου καλό, η απομείωση του τζίρου βρίσκεται σε πρωτοφανές επίπεδο και επίκειται περαιτέρω μείωση συντάξεων και μισθών, μία κυβέρνηση που θέλει πραγματικά να στηρίξει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να ξαναδεί τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Υπάρχει μία δαιδαλώδης κατάσταση αναφορικά με την εφαρμογή όπου μόνο με μία απλή ανάγνωση των δικαιολογητικών και παραστατικών που απαιτούνται ένα απλός επαγγελματίας απελπίζεται, πόσο μάλλον να επιχειρήσει να μπει στη διαδικασία της ρύθμισης.

Οι απαιτήσεις από πλευράς του κράτους είναι σωστές αναφορικά στο ότι θα πρέπει να εμπεριέχονται οι τελευταίες τρεις χρήσεις και μία εκ των τριών να είναι κερδοφόρα, ώστε να αποδεικνύεται και η βιωσιμότητα μίας επιχείρησης, από την άλλη όμως δεν κατανοούμε γιατί θα πρέπει να υπάρχουν οι συγκεντρωτικές των πέντε τελευταίων ετών, όπως και γιατί να συνδέεται το θέμα των περιουσιακών στοιχείων με το θέμα των δόσεων.

Να θυμίσω ότι μόλις τρία χρόνια πριν είχαμε την ρύθμιση των 120 δόσεων που είχε πιο απλουστευμένο χαρακτήρα. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να επανέρθει σ’ αυτό το καθεστώς, αν θέλει πραγματικά να σταθεί αρωγός στις επιχειρήσεις».

 

 

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR