Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έκοψε την πίττα του

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έκοψε την πίττα του

 

Παρουσία πλήθους επαγγελματιών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του το βράδυ του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο «Κ.Χ. 1948» με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη να στέλνει με την ομιλία του μήνυμα προς την κυβέρνηση για την ανεργία, την μείωση της ρευστότητας, αλλά και για τις προϋποθέσεις που πρέπει να αλλάξουν σε διάφορες ρυθμίσεις ώστε να γίνουν πιο ρεαλιστικές για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Όπως σημείωσε «ο επιχειρηματικός κόσμος ανέκαθεν έστελνε το μήνυμα πως µόνο µε σκληρή δουλειά, µε εξωστρέφεια και επαγγελματική ευσυνειδησία, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να προχωρήσουμε μπροστά.

 

Δυστυχώς όμως, αυτά τα μηνύματα, εδώ και χρόνια, δεν φτάνουν στα αφτιά των ασκούντων την εξουσία, που κάθε φορά «εγκλωβίζονται» σε προεκλογικές παροχολογίες και φρούδες ελπίδες…..

Τρανταχτό παράδειγμα η ρύθμιση των 120 δόσεων. Ο επιχειρηματικός κόσμος ανέμενε αγωνιωδώς εδώ και πολύ καιρό τη ρύθμιση αυτή.

 

Ωστόσο οι ελπίδες των επιχειρηματιών ψαλιδίστηκαν καθώς διαπιστώθηκε ότι  οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση είναι πάρα πολύ αυστηρές και επί της ουσίας αποτρέπει 2 στις 3 επιχειρήσεις να ενταχθούν. Πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί η Υπουργική Απόφαση, να αλλάξουν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις να καταστεί πιο απλή και εύκολη η ένταξη των επιχειρηματιών στις 120 δόσεις ενώ λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της εν λόγω ΥΑ είναι φρόνιμο να ενταχθούν στη ρύθμιση και οι εισφορές του 2017. 

 

Το ίδιο πρόβλημα συναντάμε και στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, καθώς πολύ λίγες θα είναι αυτές οι επιχειρήσεις που θα μπορέσουν τελικά να ενταχθούν και να επωφεληθούν από το Νόμο αυτό και πρέπει και εδώ να υπάρξει άμεσα νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ανάπτυξη της Οικονομίας και της επιχειρηματικότητας

 

Οι θέσεις μας είναι σταθερές εδώ και καιρό

- Στηρίξτε την επιχειρηματικότητα

- Προστατέψτε την μικρή και μεσαία επιχείρηση

- Μην αφήνετε το γραφειοκρατικό και αντιπαραγωγικό κράτος να πνίγει κάθε φιλόδοξη προσπάθεια

- Δημιουργήστε το κατάλληλο περιβάλλον για την άνθηση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας.

 

Δυστυχώς όμως ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστική στήριξη µε μακροχρόνιο ορίζοντα.

Όλα σχεδόν τα αναπτυξιακά προγράμματα που λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια, συνοδεύονταν από έντονη γραφειοκρατία, χωρίς ουσιαστικό, αναπτυξιακό προγραμματισμό µε βάση τις ανάγκες του κάθε κλάδου και τόπου. Οι επιχειρήσεις πλέον εκπέμπουν κραυγή αγωνίας.

 

Οι αυξήσεις του ΦΠΑ και άλλων φόρων, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τη μείωση της ρευστότητας, την αύξηση της ανεργίας.

 

Τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αν γρήγορα δεν συνοδευτούν µε αναπτυξιακά κίνητρα, µε διαρθρωτικές αλλαγές, µε απελευθέρωση των αγορών και επαγγελμάτων, µε πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, µε μέτρα που διευκολύνουν και δεν προσθέτουν εμπόδια, θα δώσουν την χαριστική βολή σε κάθε φιλόδοξη επιχειρηματική προσπάθεια. Τα κίνητρα που θα δώσουν την πραγματική ώθηση στην επιχειρηματικότητα για να γίνει επιτέλους η πολυπόθητη επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας,

 

Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκπονήσει σχέδιο Οδηγίας, το οποίο έχει θέσει σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την -κατά το δυνατόν- ομογενοποίηση/προσέγγιση των εθνικών ρυθμίσεων που ποικίλλουν από Κράτος σε Κράτος. Προτείνει δυο (2) κλίμακες ΦΠΑ μόνο για όλα τα Κράτη με κατώτατο συντελεστή το 5 %. Αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των Κρατών να καθορίσουν το ύψος των συντελεστών κάθε κλίμακας. Αυτό αποδεικνύει πόσο λάθος ήταν η κατεύθυνση της κεντρικής κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ που έπνιξε στην κυριολεξία την αγορά τα τελευταία χρόνια.

 

Τα Επιμελητήρια και όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση να μειωθούν άμεσα οι φορολογικοί συντελεστές, να μειωθεί ο ΦΠΑ, να απαλλαγούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο έως 25.000€ από το ΦΠΑ και τέλος να μειωθούν οι συντελεστές των ασφαλιστικών εισφορών.  

Σε µας τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες πέφτει το βάρος να στηρίξουμε την ανάπτυξη στην περιοχή µας.

 

Η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Επιµελητηρίου με πράξεις και έργα θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα, θα ενισχύσει κάθε φιλόδοξη και καινοτόμο προσπάθεια, θα βοηθήσει στην δημιουργία ισχυρών επιχειρήσεων µε εξωστρεφή προσανατολισμό και συνεχή πρόοδο.

 

Η προσπάθειά µας, για την δημιουργία υποδομών και εργαλείων ανάπτυξης, είναι συνεχής. Ό,τι όμως κι αν δημιουργήσουμε, όσα κι αν ετοιμάσουμε, δεν θα αξίζουν, και δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αν εσείς, που είστε οι αποδέκτες των ενεργειών αυτών, δεν κινητοποιηθείτε, και δεν τα αξιοποιήσετε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο μέσα από τη συνέργεια και συμπόρευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων και φορέων του τόπου, θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

 

Στόχος μας στη νέα χρονιά να μην χαθεί καμία ευκαιρία. Γι’ αυτό και η  πόρτα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι πάντα ανοικτή για τον μικρό και μεσαίο επαγγελματία, αλλά και για κάθε πρόταση και πρωτοβουλία παραγωγικών δυνάμεων με στόχευση στο καλύτερο αύριο. 

Εύχομαι, το νέο έτος, να αποτελέσει αφετηρία μιας νέας δημιουργικής και παραγωγικής χρονιάς σε όλους µας. Εύχομαι επίσης να εκπληρώσει τόσο τις επαγγελματικές, όσο και τις προσωπικές επιθυμίες σας. Να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο οι στόχοι σας, και πάνω από όλα, να είστε υγιείς».

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι βουλευτές Μαγνησίας Μάκης Μπαλλής, Χρήστος Μπουκώρος και Κώστας Στεργίου, η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Χρυσοβελώνη, ο Πρόεδρος του ΟΛΒ, κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΑΕΕ Μαγνησίας, κ. Δημήτριος Κωτούλας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Γιάννης Τόλιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασίλης Μαρκογιαννάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Βόλου κ. Θανάσης Κουλούρης, ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Χρηστάκης, το μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Ιωάννα Καραμαργιού, ο Πρόεδρος του ΕΣΒ κ. Απόστολος Οντόπουλος,  ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Βόλου κ,. Γιώργος Λάμπρος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΒ κ. Γιώργος Αθανασάκης. 

Το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε χρυσή λίρα κέρδισε ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αλέξανδρος Μαγαλιός.

 

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR