Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Κάλεσμα για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης στις 30 Μαϊου

Κάλεσμα για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης στις 30 Μαϊου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαϊου στις 9 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, στο πλαίσιο της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης έκαναν 17 συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς της Μαγνησίας μεταξύ των οποίων το ΕΚΒ, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, δήλωσε: «Δεν θα μπορούσαμε και εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες να μην ενώσουμε τη φωνή μας με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και όλους τους υπόλοιπους φορείς στο πλαίσιο της Παλλαϊκής κινητοποίησης.

Μίας κινητοποίησης που θα πρέπει να μας βρει όλους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, εμπορικό και επιστημονικό κόσμο στους δρόμους.

Από τον Βόλο της βιομηχανοποίησης, φθάσαμε στον Βόλο των λουκέτων, του θεσσαλικού νομού με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, της περιοχής των μικρομεσαίων σε απόγνωση.

Αυτό που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρα τραγικό και για τις επιχειρήσεις μας και για τις οικογένειές μας. Παλαιότερα, μετρούσαμε νέες επιχειρήσεις, νέα ανοίγματα, νέες δουλειές. Τώρα, μετρούμε συναδέρφους κάθε εβδομάδα να οδηγούνται στην φυλακή, γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τον φόρο τους και την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέα μέτρα από αρχές του 2019.

Η μικρομεσαία τάξη έχει οδηγηθεί στον αφανισμό και ο ιδιωτικός τομέας που για δεκαετίες ήταν το στήριγμα της εθνικής μας οικονομίας, τώρα παραπαίει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου μας το 2017 έκλεισε με περισσότερες εγγραφές και λιγότερες διαγραφές. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Καθώς όσες επιχειρήσεις ανοίγουν, είτε αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο μετά από λίγο καιρό, με τους επιχειρηματίες αποκαρδιωμένους για το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στο επιχειρείν, είτε ανοίγουν επιχειρήσεις μη «παραγωγικές».   

Δεν πάει άλλο. Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα μέτρα υπερφορολόγησης, ο ιδιωτικός τομέας δεν αντέχει άλλη αφαίμαξη. Δεν είμαστε απλά στα όρια μας, απλά η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Έχουμε υποχρέωση πρώτα απέναντι στα παιδιά μας και μετά απέναντι στον εαυτό μας να αντισταθούμε, αλλά και να αρθρώσουμε –επιτέλους- λόγο αντίδρασης, ώστε να μπορούμε να έχουμε λόγο ύπαρξης και την επόμενη ημέρα.

Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί μάταια τρία χρόνια τώρα να κάνει το άσπρο μαύρο, όλοι εμείς που είμαστε από την όλη όχθη του ποταμού και δίνουμε τον πραγματικό αγώνα της επιβίωσης, πρέπει να απαντήσουμε: Δεν πάει άλλο.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενώνει τις δυνάμεις του με το ΕΚ Βόλου, το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ και τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς και καλεί όλους τους πολίτες στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 9 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας».

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR