Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας για το ΓΠΣ του Αλμυρού

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας για το ΓΠΣ του Αλμυρού

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμυρού με κύριο θέμα συζήτησης «Έγκριση Αναθεώρησης – Επέκτασης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Αλμυρού, Ν. Μαγνησίας». Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσωπούμενο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ.κ. Βασίλειο Καραλή {μέλος και της Δ.Ε.} και Κωνσταντίνο Πανταζώνα.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τόνισε ιδιαίτερα, μέσω των δύο μελών του Δ.Σ. , τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του Αλμυρού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα η γεωγραφική θέση του Αλμυρού είναι άκρως αξιοποιήσιμη καθώς βρίσκεται σε ίση απόσταση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίπλα από τον Αλμυρό διέρχεται η Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ η περιοχή διαθέτει αεροδρόμιο και λιμάνι, ενώ περικλείεται τόσο από ορεινό όγκο όσο και από πεδιάδες.

 Σύμφωνα με τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας «το ΓΠΣ υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και από φορείς και ευελπιστούμε να γίνει σύντομα νόμος του κράτους προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα ώστε να συμβάλει στην ορθολογική χρήση της ευρύτερης περιοχής. Σημαντικό ζήτημα αποτελεί η διαμόρφωση χώρων που να αναδεικνύουν την παραγωγική φύση του Αλμυρού με οριοθέτηση χώρων χαμηλής-υψηλής έκθεσης, οριοθέτηση χώρων logistics, η διαμόρφωση χώρων όσον αφορά την ορθολογική χρήση γης, η οριοθέτηση κτηνοτροφικών χώρων για τη βελτίωση του πρωτογενούς τομέα, καθώς και η οριστική οριοθέτηση της ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού.

Η εφαρμογή του Γ.Π.Σ. θα συμβάλει σημαντικά  στην οικονομική ανάπτυξη του Αλμυρού, θα δώσει νέα πνοή στην τοπική οικονομία, θα προσελκύσει νέους επενδυτές και θα προβάλει την επιχειρηματικότητα στην επαρχία του Αλμυρού».         

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR