Home Logo

Νέα - Επιμελητηριακά Νέα

H ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

H ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12-6-2018 και ώρα 18.00 η πρώτη Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας , η οποία διεξήχθη στη Λάρισα, στα γραφεία του Επιμελητηρίου με θέμα ημερήσιας διάταξης «την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρων» . Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αυτοί ορίστηκαν με την υπ΄αριθ. 38269/4-4-2018 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και σύμφωνα με το άρθρο 89 του Ν. 4497/2017,  ως μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Επιγραμματικά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο συντονίζει τη δράση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας και ασκεί τις εξής αρμοδιότητες

  • Υποβάλλει προτάσεις προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με την κατάρτιση αναπτυξιακών προγραμμάτων, προγραμμάτων δράσης κλπ
  • Συμμετέχει στην εκπόνηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος
  • Εκπροσωπεί τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο , σε επιτροπές , σε όργανα διαβούλευσης που συγκροτούνται από την Περιφέρειακ.α.
  • Υποβάλλει προτάσεις για σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων ή έργων στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων
  • Αναλαμβάνει το συντονισμό δράσεων των Επιμελητηρίων
  • Σχεδιάζει δράσεις υποστήριξης εξωστρέφειας των επιχειρήσεων

 

Με ομόφωνη απόφασή του Συμβουλίου εγκρίθηκε η εκ περιτροπής Προεδρία των Προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων με διάρκεια ενός έτους για τον καθέναν. Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε η μεταφορά της εδρας του Περιφεριακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου κάθε φορά που θα αλλάζει ο Πρόεδρος στην έδρα του εκάστοτε Προέδρου. Με ομόφωνη πάλι απόφαση η σειρα Προεδρίας καθορίστηκε με κλήρωση και ως εκ τούτου προέκυψαν τα κάτωθι:

Προεδρία για τον 1ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας

Προεδρία για το 2ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

Προεδρία για τον 3ο χρόνο: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Προεδρία για τον 4ο χρόνο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Θέσεις Αντιπροέδρων για τη Προεδρία του πρώτου έτους κατέλαβαν με βάση τον αριθμό των μελών τους οι Πρόεδροι των  κάτωθι Επιμελητηρίων

Α’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Αριστοτέλης Μπασδάνης)

B’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος Επιμελητηρίου  Τρικάλων

Γ’ Αντιπρόεδρος : Πρόεδρος επιμελτηηρίου Καρδίτσας

 

Ακολούθησε η συγκρότηση σε σώμα του 11μελούς νέου οργάνου με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των θεσσαλικών Επιμελητηρίων στο Περιφεριακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο να κατέχουν τη θέση του μέλους.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος Σωτήριος, ως Πρόεδρος για τον πρώτο χρόνο,  τόνισε τέλος ότι το νεοσύστατο ΠΕΣ αποτελεί ουσιαστικά μία συνέχεια των άτυπων συναντήσεων που πραγματοποιούνταν στο παρελθόν μεταξύ των 4 Επιμελητηρίων αλλά πλέον με τη νομοθέτησή του και ανάθεση από την πολιτεία συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων μπορεί να αποτελέσει,  ως θεσμικός φορέας, ένα εξαιρετικά χρήσιμο συντονιστικό όργανο στην κατεύθυνση της χάραξης κοινών στόχων και στρατηγικών, που σε στενότερη πλέον συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τους άλλους φορείς της Περιφέρειας να οδηγήσει στην επίτευξη των πλέον θετικών αποτελεσμάτων για την θεσσαλική επιχειρηματική κοινότητα.

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR