Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Με αφορμή την έξοδο από τα μνημόνια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις σημείωσε: «Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι από σήμερα είναι η απαρχή μίας μεταμνημονιακής εποχής, όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε τις απώλειες που γνώρισε η ελληνική οικονομία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Αυτή την στιγμή το χρέος είναι υψηλότερο από κάθε άλλη φορά. Θα θυμίσω ότι το 2008 το χρέος ανέρχονταν στα 265 δις -δηλαδή στα 109% του ΑΕΠ- ενώ το οικονομικό έτος 2017 που έκλεισε το χρέος ανήλθε στα 317 δις, δηλαδή στα 179% του ΑΕΠ. Πρόκειται για ένα ιστορικό χαμηλό για το χρέος, με την έννοια ότι σε τόσο υψηλά επίπεδα, δεν είχε φτάσει ποτέ το δημόσιο χρέος.

Ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των ετών θα έχουμε τη δυνατότητα, δανειζόμενοι από την αγορά, να διορθώσουμε αυτή την εικόνα. Βέβαια, θα απαιτηθούν πολλά χρόνια ακόμη, και θα πρέπει να έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του χρέους και παράλληλα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ακόμη, ας μην ξεχνούμε ότι η ανεργία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα έχουμε μία απώλεια ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό που ανήλθε στο μισό εκατομμύριο.

Αυτή την στιγμή η Ελλάδα αριθμεί πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους. Στην ηλικία έως των 29 ετών, το 2008 η ανεργία ανέρχονταν στο 16%, ενώ τώρα ανέρχεται στο 36%.

Το τρίτο στοιχείο είναι αυτό του βραχνά της υπερφορολογήσης. Γι’ αυτό δεν μπορεί να μιλάμε για προσέλκυση επενδύσεων σε μία χώρα που θέλει να αλλάξει, αν δεν έχει αλλάξει το φορολογικό μοντέλο. Επιτέλους στη ατζέντα της συζήτησης θα πρέπει να τεθούν σοβαρά τα ζητήματα του εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα, της δραστικής μείωση της γραφειοκρατίας και της απλοποίησης των δημόσιων διαδικασιών.

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να τρέξουν με πιο γρήγορους ρυθμούς που θα πρέπει να έχουν στόχευση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος, θα πρέπει να δούμε πώς θα διορθώσουμε την κατάσταση με τα αγκάθια που υπάρχουν αυτή την στιγμή όπως είναι τα κόκκινα δάνεια και η ρύθμιση οφειλών στους επαγγελματίες, ώστε να μην βιώσουμε – και μάλιστα σύντομα- ακραίες καταστάσεις αναφορικά στις επιχειρήσεις».


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR