Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Καταγγελίες για εξαπάτηση επαγγελματιών από γερμανική εταιρεία

Καταγγελίες για εξαπάτηση επαγγελματιών από γερμανική εταιρεία

 

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έγινε αποδέκτης καταγγελιών από μέλη του, τα  οποία έπεσαν θύμα παραπλάνησης από γερμανική εταιρεία η οποία προσφέρει υπηρεσία καταχώρησης των εταιρικών στοιχείων τις επιχείρησης σε ένα παραπλανητικό «Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Αριθμό» ("European Business Number"). Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποιώντας αθέμιτες πρακτικές παραπλανάει τις επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας σήματα {logo} και εικόνες που παραπέμπουν στα επίσημα σήματα και εικόνες που χρησιμοποιεί η Ε.Ε. χωρίς όμως να υπάρχει ουδεμία σύνδεση της εν λόγω εταιρείας με την Ε.Ε.. Οι δε επιχειρήσεις θεωρούν ότι λαμβάνουν κάποιον  Ευρωπαϊκό ΑΦΜ και καταχωρούνται σε ειδικό ευρωπαϊκό μητρώο επιχειρήσεων υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ στην πραγματικότητα είναι απλώς μια διαφημιστική καταχώρηση και τίποτε περισσότερο.

Η αλλοδαπή αυτή εταιρεία ζητεί από τις επιχειρήσεις τη συμπλήρωση των στοιχείων και η αποστολή του υπογεγραμμένου εντύπου εκ μέρους των εταιρειών, εκλαμβάνεται αυτόματα από την εταιρεία ως δεσμευτική σύμβαση διάρκειας τριών (3) ετών, με την χρέωση των «διαφημιστικών υπηρεσιών» να ανέρχεται σε €771 ετησίως, την εξόφληση των οποίων απαιτεί με αλλεπάλληλες αποστολές τιμολογίων, αρνούμενη ταυτοχρόνως την μονομερή ακύρωση του «συμβολαίου» εκ μέρους των εταιρειών.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνιστά στα μέλη του να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά, να διαβάζουν προσεκτικά τους όρους, να συμβουλεύονται δικηγόρο, και σε καμία περίπτωση να μην απαντούν στα e-mails, να μην συμπληρώνουν και αποστέλλουν τα παραπλανητικά έγγραφα και εφόσον ήδη έχουν προχωρήσει σε υπογραφή αυτών, να αγνοούν τα απεσταλμένα τιμολόγια.

Εφιστάται, τέλος, η προσοχή σε περιπτώσεις συναφών αθέμιτων πρακτικών, ήτοι με παραπλανητική προσφορά καταχώρησης σε «Ευρωπαϊκούς Εταιρικούς Καταλόγους», τις οποίες μετέρχονται εταιρείες δραστηριοποιούμενες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR