Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ενημερωτική εκδήλωση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά του Καναδά

Ενημερωτική εκδήλωση για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά του Καναδά

Δεκάδες ήταν οι επαγγελματίες που βρέθηκαν το απόγευμα της Μ. Τρίτης 23 Απριλίου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, ώστε να ενημερωθούν από κοντά για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά του Καναδά, σε μία ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπορών Ν. Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας CETA μεταξύ ΕΕ και Καναδά, όπου  καταργούνται δασμολογικοί και φορολογικοί περιορισμοί, που υπήρχαν  κατά το παρελθόν, η Εμπορική και Οικονομική Ακόλουθος του Ελληνικού Προξενείου στο Τορόντο, κ. Αρετή Σκαφιδάκη, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις εξαγωγικές προϊόντων.  

Όπως τονίστηκε στην ημερίδα, στόχος είναι να αναδειχθούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορεί να υπάρχουν για την Μαγνησία και ευρύτερα για την Θεσσαλία, σε μία τεράστια αγορά, όπως αυτή του Καναδά.

Ήδη, οι εξαγωγές των προϊόντων είναι στο προσκήνιο και κυρίως αφορούν σε επιχειρήσεις με εξαγωγική ωριμότητα και μία εξωστρέφεια. Εξάλλου, τομείς όπου μπορούν να αξιολογηθούν ως προς αυτό αφορούν στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τις ελιές, το λάδι, τα αρωματικά φυτά, το τσάι της Βρύναινας, την φέτα, αλλά και τα τυροκομικά προϊόντα που έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν την δυναμική τους στην αγορά του Καναδά και μπορούν να είναι ανταγωνιστικά.

Πρωταρχικό ρόλο σ’ αυτό, όπως υπογραμμίστηκε παίζει και το γεγονός ότι στην αγορά του Καναδά, για την προσέλκυση επιχειρηματικών δράσεων χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο και ταυτόχρονα και ανταγωνιστικό, ώστε να κερδίσει το ενδιαφέρον.

Στην δεύτερη θεματική ενότητα της εκδήλωσης οι επαγγελματίες ενημερώθηκαν για στον σχεδιασμό και τις προωθητικές δράσεις για την προσέλκυση τουριστών στην Μαγνησία.

Όπως επεσήμανε η κ. Χρύσα Τσαγανού, Απόφοιτος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με ειδικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Γεν. Γραμματέας του Δήμου Αλμυρού κ. Χρύσα Τσαγανού, «η αγορά του Καναδά είναι τεράστια. Μιλώντας σε απόλυτα μεγέθη, 10,6 εκατ. Καναδών τουριστών ταξίδεψαν το 2018, έχουν μία ιδιαιτερότητα ότι κάνουν πολλές διανυκτερεύσεις, τουλάχιστον δύο εβδομάδες που είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό.

Πρέπει λοιπόν να δούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ζητούν να δουν σε μία περιοχή για να μπορέσει και η δική μας αγορά να προσαρμοστεί. Την ίδια ώρα, θα πρέπει να εστιάσουμε και στις μεγάλες καναδικές εκθέσεις του τουρισμού για να μπορέσουμε να προβάλλουμε την περιοχή μας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο».


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR