Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στον Αλμυρό

Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στον Αλμυρό

Την έγκριση του προγράμματος της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» για τον Δήμο Αλμυρού ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια Σ/Τ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Να σημειωθεί ότι από τις 68 προτάσεις που υποβλήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, εγκρίθηκαν οι 56 , με τον Αλμυρό να κατατάσσεται στην 18η θέση.

Χαρακτηριστικά έργου

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες του έργου ο κ. Μπασδάνης σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.654.334  ευρώ, εκ των οποίων 1.486.334 ευρώ για τον Δήμο Αλμυρού και 168.000 ευρώ ο προϋπολογισμός για το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ωφελούμενες επιχειρήσεις: 64 επιχειρήσεις

Διάρκεια Έργου: 22 μήνες (01/03/2019 - 31/12/2020)

Συνοπτική περιγραφή παρεμβάσεων:

  • Η ανάπλαση-αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, ώστε να επιλυθούν τα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα και να δημιουργηθεί υπεραξία στην περιοχή. Επιλέγεται η επέκταση του Υφιστάμενου πράσινου και του δικτύου της πόλης στις οδούς Ερμού, Αθηνάς, Ανθέων, Όθρυος, Γρηγοριάδου και Αθηνών. Η αναβάθμιση θα επιτευχθεί μέσω των κατάλληλων δενδροφυτεύσεων, του σωστού σκιασμού του δημόσιου χώρου, της χρήσης ψυχρών υλικών και της εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών.
  • εγκατάσταση συστήματος παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο που θα απευθύνεται στους επισκέπτες του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και στους τοπικούς επιχειρηματίες.
  • η προμήθεια και εγκατάσταση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος για τη μεταφορά των επισκεπτών από κόμβους μεταφορών χωρίς αντίτιμο.
  • ανάδειξη της ταυτότητας του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αλμυρού στοχεύει στην αισθητική ενοποίηση των ωφελούμενων επιχειρήσεων, διατηρώντας ταυτόχρονα και ενισχύοντας τη μοναδικότητα της κάθε επιχείρησης.
  • Δημιουργία πλατφόρμας ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών, παρέχοντας υπηρεσίες Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και υπηρεσίες ενημέρωσης πολιτών μέσα από μια κοινή smart εφαρμογή, λειτουργώντας ως ένα οικοσύστημα αλληλεπίδρασης και συνέργειας όλων των ενδιαφερόμενων μερών.
  • προβολή και προώθηση της περιοχής και περιλαμβάνει ενδεικτικά: α) Το branding, β) Τη διοργάνωση εκδηλώσεων και γ) το ραδιοφωνικό spot.

Ο κ. Μπασδάνης δεν παρέλειψε να ευχαριστεί τόσο τον Δήμο Αλμυρου και προσωπικά τον Δήμαρχο Δημήτρη Εσερίδη, και την Διευθύντρια Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου κα Ιωάννα Χρήστου.

«Θα ήθελα ακόμη να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Αλμυρού και επιμελητηριακό σύμβουλο κ. Κώστα Πανταζώνα, που αποτέλεσε τη «γέφυρα» της αγοράς του Αλμυρού με το Επιμελητήριο και τον Δήμο, σημείωσε ο κ. Μπσδάνης.

Τέλος, ευχαριστώ το προσωπικό του Επιμελητηρίου και ειδικότερα τον ειδικό σύμβουλο Φανούριο Παναγόπουλο, αλλά και τους εξωτερικούς συνεργάτες μας, που χωρίς τη δική τους συνδρομή δεν θα μπορούσε να υποβληθεί η πρόταση».

Ο Δήμος Βόλου γύρισε την πλάτη στους εμπόρους

Ερωτηθείς για την περίπτωση του Βόλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για την αγορά του Βόλου, καθώς η Δημοτική Αρχή γύρισε την πλάτη στους εμπόρους. Σημείωσε δε ότι αν ο φορέας υλοποίησης ήταν το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η πρόταση για το συγκεκριμένο έργο θα είχε υποβληθεί.

«Δυστυχώς, δεν είχαμε καμία ενημέρωση από τον Δήμο, για ένα έργο που αν υλοποιούνταν στην περιοχή μας, θα άφηνε στην αγορά θετικό πρόσημο και έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, σημείωσε ο κ. Μπασδάνης. Δυστυχώς ο Δήμος δεν έδειξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον, με ευθύνη τόσο του Δημάρχου, όσο και του αντιδημάρχου Προγραμματισμού».      

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Αλμυρού κ. Κώστας Πανταζώνας μίλησε για μία πολύ καλή εξέλιξη που θα εξαλείψει την ανισότητα και ανομοιομορφία που παρουσίαζε μέχρι τώρα η εικόνα της αγοράς.

Ταυτόχρονα, κ. Πανταζώνας ενημέρωσε και για τις θετικές εξελίξεις αναφορικά στην επένδυση στις Νιες, αφού η απόφαση του Αρείου πάγου, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου.

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR