Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Διαμαρτυρία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Μουτζούρη

Διαμαρτυρία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Μουτζούρη

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Οράτσιο Ιάκονο, αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Φίλιππο Τσαλίδη απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, αναφορικά στην απροειδοποίητη ακύρωση των δρομολογίων του θρυλικού Μουτζούρη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπασδάνης στην επιστολή του αναφέρει τα εξής: «Εδώ και λίγες ημέρες παραμένουν ανεκτέλεστα τα δρομολόγια στο παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί, αν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις 8 και 9 Ιουνίου 2019.

Την ίδια ώρα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ενημέρωση για τους λόγους που προχώρησε στην απρόβλεπτη ακύρωση των δρομολογίων που ήδη έχει φέρει τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στον τουρισμό.

Ο θρυλικός «Μουτζούρης» αποτελεί την κορυφαία ατραξιόν της περιοχής και τροφοδότη της τοπικής μας οικονομίας.

Ειδικά τώρα, που οι επαγγελματίες του τουρισμού προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να κρατηθούν, αλλά και να κρατήσουν όρθιο, αυτό το μεγάλο κεφάλαιο της Μαγνησίας που ονομάζεται τοπικός τουρισμός, αναρωτιόμαστε ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ποιους σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η απόφαση.

Στην έναρξη ακριβώς της τουριστικής σεζόν, δημιουργείται περαιτέρω αναστάτωση στους επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι και δεν γνωρίζουν καν πώς να ενημερώσουν και οι ίδιοι τους πελάτες τους, που ήδη έχουν κάνει προκράτηση και έρχονται από την άλλη άκρη της γης μόνο και μόνο για να επισκεφθούν το Πήλιο και να γνωρίσουν την ιστορία του θρυλικού Μουτζούρη.

Η στοχευμένη απαξίωση του, που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι επιχειρείται, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην ήδη κατακρεουργημένη τοπική οικονομία που ασθμαίνουσα επιχειρεί να επιβιώσει.

Μετά από όλα αυτά, ερωτούμε την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

-Ποιος ο σχεδιασμός της εταιρείας για την συνέχιση των δρομολογίων του «Μουτζούρη»;

-Ποιος ο λόγος των ακυρώσεων στην έναρξη ακριβώς της τουριστικής σεζόν;

-Ποιος ο γενικότερος σχεδιασμός της εταιρείας για να κρατηθεί η πιο δημοφιλής γραμμή αναφορικά στον εναλλακτικό και παραδοσιακό τουρισμό;»

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR