Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για τον σχηματισμό της κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για τον σχηματισμό της κυβέρνησης

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την σημερινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο της, που ήδη ξεκινά με τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που αποτελείται από ένα μεγάλο δείγμα τεχνοκρατών, ανθρώπων που έχουν κολλήσει «ένσημα» στην ζωή τους και έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προεκλογική περίοδο γέννησε πολλές προσδοκίες στους επαγγελματίες και τον επιχειρηματικό κόσμο και ως Επιμελητήριο Μαγνησίας αυτό που αναμένουμε είναι να ανταποκριθεί άμεσα στις προσδοκίες αυτές.

Επαγγελματίες και επιχειρήσεις, είδαν τα τελευταία χρόνια τα έσοδα τους να εξανεμίζονται, λόγω της δυσβάσταχτης φορολογίας, αλλά και πολλά σημαντικά έργα πάγωσαν, λόγω των γνωστών κρατικών αγκυλώσεων.

Όπως ο ίδιος είπε το βράδυ των εκλογών, δεν ζητά περίοδο χάριτος γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει χρόνος, δήλωση που μας εμπνέει αισιοδοξία για την συνέχεια.

Οι προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση είναι πολλές, όπως και τα ανοιχτά μέτωπα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει προκειμένου να πείσει ότι η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

Η εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα αναμένει σε άμεσο χρόνο να γίνουν πράξη όλα όσα προεκλογικά δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και επανέλαβε κατά την επίσκεψή του στο Βόλο.

Σταδιακή μείωση φορολογίας, μείωση στον φόρο μερισμάτων, αλλαγή στο ασφαλιστικό και στον υψηλό ΕΝΦΙΑ, σταδιακή κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, εύκολες διαδικασίες για ίδρυση εταιριών, φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις είναι μερικά από τα μέτρα που περιμένει η επιχειρηματικότητα το επόμενο διάστημα.

 

Η οικονομία έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από επενδύσεις, από στοχευμένες και γρήγορες μεταρρυθμίσεις ικανές να εκτοξεύσουν το πιεσμένο ΑΕΠ των τελευταίων ετών και να ελαφρύνουν το σύνολο των στρωμάτων, τόσο με μείωση της ανεργίας όσο και με αύξηση των μισθών.

Η νέα κυβέρνηση αν θέλει να πείσει για την αξιοπιστία της χώρας και εφόσον επιθυμεί να προελκύσει τα 100 δις ιδιωτικές επενδύσεις, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να ξηλώσει ότι συνδέεται με την γραφειοκρατία και το οικονομικό παρακράτος που παρεμποδίζει επενδύσεις.

Ταυτόχρονα, η νέα κυβέρνηση μαζί με εκπροσώπους της αγοράς να συναποφασίσουν τι γραφειοκρατικά προβλήματα και ελλείψεις έχει η αναπτυξιακή νομοθεσία της χώρας.

Αυτή την ώρα, ο τόπος έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη τις μεταρρυθμίσεις. Ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να επιδείξει ως προς αυτό, πολιτικό θάρρος τέτοιο που να μην κλονιστεί αν χρειαστεί να μεταφερθούν ακόμη και αρμοδιότητες από τον κρατικό τομέα στον ιδιωτικό.

Η Μαγνησία, ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να βρει την θέση που της ταιριάζει στον αναπτυξιακό χάρτη. Περιφερειακός, Αεροδρόμια Σκιάθου και Ν. Αγχιάλου, Λιμάνι είναι έργα και υποδομές που έπρεπε να «τρέξουν» χθες, ενώ επενδύσεις στον τουρισμό και τον τοπικό πολιτισμό όπως ο Αλατάς, οι Νιες, κ.α. θα πρέπει –επιτέλους- να υλοποιηθούν.

Η κρίση δημιούργησε πρόσφορο έδαφος, με την αλματώδη άνοδο της ανεργίας, το κλείσιμο επιχειρήσεων και το επώδυνο για την κοινωνία και την οικονομία brain drain. Οι χαμένες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Βιομηχανική Περιοχή, αλλά και στον πρωτογενή τομέα θα πρέπει να ανακτηθούν.

Το τρίπτυχο «δουλειές, δουλειές, δουλειές» που επαναλαμβανόμενα θύμιζε κατά την προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να βρει άμεση εφαρμογή στο Νομό Μαγνησίας που δυστυχώς κατέχει την πρωτιά της ανεργίας σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Εξάλλου, η ισχυρή εκπροσώπηση των τεσσάρων κυβερνητικών βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον και γεννά ελπίδες  για το αύριο της Μαγνησίας».

 

 

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR