Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Η "Οδύσσεια" του Chamber Music Society of Lincoln Center διαφημίζει παγκόσμια την Θεσσαλία

Η "Οδύσσεια" του Chamber Music Society of Lincoln Center διαφημίζει παγκόσμια την Θεσσαλία

Διαφημίζει τη Θεσσαλία το μουσικό ντοκιμαντέρ "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" που κινηματογραφήθηκε πέρυσι τον Απρίλιο από το Chamber Music Society of Lincoln Center σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ και το Live from Lincoln Center και είναι έτοιμο για την πρώτη παγκόσμια προβολή του απο το PBS στις 6 Σεπτεμβρίου σε Αμερική και Καναδά και προσεχώς μέσω της ΕΡΤ, σε Ελλάδα και Κύπρο!

Στα λόγια που έγραψε ο Αμερικανός παραγωγός Doug Chang για όλη την Ελληνική ομάδα που εργάστηκε γι΄αυτό, εκθειάζει τόσο την υπέροχη συνεργασία που είχε το Αμερικάνικο συνεργείο με την ΕΡΤ, όσο και για τους δυο Έλληνες εμπνευστές αυτής της προσπάθειας, που σχέδιασαν και υποστήριξαν τη συνεργασία αυτή απο την πρώτη στιγμή.Ο Βάσος Παπαγαπητός, πρωτοπόρος στα θεματικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, αγάπησε τη Θεσσαλία και τα τελευταία χρόνια υπογράφει τα μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα που συμβαίνουν σε όλη την Περιφέρεια μέσα απο διεθνή φεστιβάλ μουσικής, αλλά και γενικότερα με προγράμματα θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα, προκαλώντας ταυτόχρονα τον πολυπόθητο ποιοτικό τουρισμό.Η Σύμβουλος Επικοινωνίας και ιδρύτρια της Noema Solutions Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, που έλκει την καταγωγή της απο τα Τρίκαλα, κατάφερε να πείσει την Αμερικάνικη πλευρά, ότι η Θεσσαλία δεν στερείται υποδομών και πολύ περισσότερο αρχαιολογικών μνημείων με τεράστιο ενδιαφέρον και άλλων χαρισμάτων.

Μαζί με το Επιμελητήριο Μαγνησίας,  σχεδίασαν το πρότζεκτ, ώστε να ενισχυθεί το όνομα της Μαγνησίας αλλά και ταυτόχρονα και των άλλων νομών, μέσα απο πρωτοβουλίες σαν κι αυτή."Από την πρώτη στιγμή το πιστέψαμε και το σχεδιάσαμε, σε συνεργασία με αγνούς Θεσσαλούς και φορείς απο τη Μαγνησία όπως το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, το Δήμος Λαρισαίων , με αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείο Τουρισμού - Ministry of Tourism και Πολιτισμού, τον Αγροτουριστικος Συνεταιρισμος Γυναικων Βυζιτσας , την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, την Ενωση Ξενοδόχων κ.α. και συμμετείχαν ακόμη και μαθητές απο τα μουσικά σχολεία Λάρισας και Βόλου, στα κονσέρτα που έγιναν για τις ανάγκες της κινηματογράφησης. Αυτό είναι μεγάλο όφελος και μάς κάνει να καμαρώνουμε και να χαιρόμαστε διπλά για το αποτέλεσμα". Δήλωσε η κ. Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά.Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει σε όλη την Αμερική σε λίγες μέρες, πράγμα που σημαίνει τεράστια διαφήμιση για την Ελλάδα και τη Θεσσαλία ιδιαίτερα. Η συμβολή του ΙΣΝ άλλη μια φορά υπερπολύτιμη, αφού υπήρξε ο αποκλειστικός υποστηρικτής του ντοκιμαντέρ ΟΔΥΣΣΕΙΑ.

Ξεχωρίζουν τα λόγια του παραγωγού Douglas Chang με προσωπική του επιστολή στο PBS και CMS, όπου δημόσια ευχαριστεί τους συντελεστές. Ελπίζουμε ότι τα λόγια αυτά θα αποτελέσουν για τους εμπνευστές αυτής της ιδέας, εφαλτήριο και για άλλα υπέροχα που μπορεί η περιοχή να υποστηρίξει. Οι «άγγελοι» του Chamber Music Society σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Βάσος Παπαγάπητος, ένας σθεναρός εραστής της μουσικής και της ελληνικής ιστορίας, ο οποίος με την ενεργητική και πάντα πολυμήχανη συνεργάτιδά του Μαρία Χριστίνα Μπακλάβα μάς έδωσαν  την ιδέα να γυριστεί το ντοκιμαντέρ εκεί.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR