Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Κορωνοϊός: Δωρεά 20.000 ευρώ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο Νοσοκομείο Βόλου

Κορωνοϊός: Δωρεά 20.000 ευρώ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο Νοσοκομείο Βόλου

Είδη ατομικής προστασίας για τους ιατρούς και νοσηλευτές του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Βόλου συνολικού κόστους 20.000 περίπου ευρώ δωρίζει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, δίνοντας το παρών αυτές τις κρίσιμες ώρες που βιώνει η χώρα μας.

Τη σχετική ενημέρωση παρείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης στον Διοικητή του Νοσοκομείου Ιωάννη Ντόκο, στη συνάντηση που είχε μαζί του στο Αχιλλοπούλειο το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών ιατρών κ. Παύλος Μαλινδρέτος, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Ιωάννης Δημητριάδης, ο Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής κ. Δημήτρης Καψάλας, ο Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής κ. Χαράλαμπος Μάνδρος και ο κ. Τάσος Ανδριώτης, Προϊστάμενος της Βϊοιατρικής Υπηρεσίας, όπου και ενημέρωσαν για τις ανάγκες που έχει αυτή την ώρα το νοσηλευτικό ίδρυμα, κυρίως για μάσκες υψηλής προστασίας.

Υπογραμμίζεται ότι τη σχετική απόφαση έλαβε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου όπου και συζήτησε τις ανάγκες που έχουν προκύψει στο νοσηλευτικό ίδρυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να αγοραστούν καπέλα χειρουργείου μία χρήσης με λάστιχο, από υποαλλεργικό υλικό φιλικό προς το δέρμα, ποδιές μιας χρήσης, χονδρές, αδιάβροχες μη διαπερατές, ιατρικές μπλούζες μίας χρήσης αδιάβροχες, αλλά και μάσκες υψηλής προστασίας FFP2 και FFP3.

Η δωρεά θα γίνει μέσω του Σωματείου «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» ώστε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση του Επιμελητηρίου στο αίτημα της Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου όπου ο κ. Μπασδάνης είχε ζητήσει να πληροφορηθεί για τις ανάγκες που έχουν προκύψει στο νοσηλευτικό ίδρυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλώνοντας έτοιμος να ανταποκριθεί όπου καταστεί ανάγκη.

Άμεση ήταν η απάντηση του Νοσοκομείου όπου και ενημέρωσε για τις σχετικές ελλείψεις τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μπασδάνη, «σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης, το Επιμελητήριο Μαγνησίας δεν μπορεί παρά να δηλώσει παρών και σε αυτή την δύσκολη μάχη.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Μαγνησίας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και το πλήγμα σε αρκετές περιπτώσεις δυστυχώς δεν θα είναι ιάσιμο. Μόλις τελειώσει αυτή η περιπέτεια, πρέπει να αναληφθούν άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την Πολιτεία για τη στήριξη της χειμαζόμενης επιχειρηματικότας, ώστε να μην κληθούμε ως φορέας να οργανώσουμε ακόμη και συσσίτια για τα μέλη μας, που αυτή την ώρα χάνουν ακόμη και αυτή την επαγγελματική τους υπόσταση.

Παρολαυτά, αυτή την ώρα προέχει να σταθούμε σε όλους αυτούς τους ήρωες της καθημερινότητας που με πενιχρά μέσα και περίσσια αυταπάρνηση και θάρρος δίνουν την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους νοσηλευτές, τους ιατρούς και όλο το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου που παλεύει και δίνει καθημερινά το παρών στην εργασία του, για να είμαστε εμείς ασφαλείς στα σπίτια μας».  

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Μαγνησίας ανταποκρίθηκε και στο αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας για δωρεά τεχνολογικού και πληροφοριακού εξοπλισμού ύψους 5.000 ευρώ.

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR