Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη για τον εορτασμό του Πάσχα

Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, τονίζει τα εξής:

«Αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αυτή η Ανάσταση είναι διαφορετική από κάθε άλλη φορά, είναι πρωτόγνωρη. Εδώ και δύο περίπου μήνες, η χώρα μας βιώνει μία εφιαλτική περίοδο εγκλεισμού με τον φόβο της εξάπλωσης της πανδημίας που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη.

Τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε έγκαιρα η Πολιτεία, είχαν –μέχρις ώρας- σωτήρια αποτελέσματα για την δημόσια υγεία. Από την άλλη όμως πλευρά, είχαν επώδυνες, οδυνηρές συνέπειες για την εθνική οικονομία.

Η έκθεση του ΔΝΤ για την Παγκόσμια Οικονομία (World Economic Outlook), αν μη τι άλλο, προκαλεί σοκ.

Το «καλό σενάριο» προβλέπει για φέτος ύφεση 10% στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, έναντι 9,1% για την Ιταλία που μετρά εκατόμβες νεκρών.

Η εκτίμηση για 272.000 νέους άνεργους και την ανεργία να καλπάζει στο 22,3%, με απώλεια 19 δις ευρώ κόβει την ανάσα όλων.

Όλα τα στοιχεία που έρχονται από οικονομικούς αναλυτές ανά τον κόσμο φανερώνουν ότι η Ανάσταση του Κυρίου θα προηγηθεί της Σταύρωσης των χιλιάδων επιχειρηματιών ανά την Ελλάδα.

Όλα δείχνουν ότι θα σηκώνουμε τον Σταυρό του μαρτυρίου για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη, μετά την λήξη της μεγάλης αυτής περιπέτειας στην οποία έχουμε εισέρθει.

Ευχή όλων μας, η δοκιμασία να τελειώσει γρήγορα και η κυβέρνηση να πάρει εκείνα τα μέτρα, ώστε η δύσκολη αυτή περίοδος να γίνει η «χρυσή ευκαιρία» για μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του Κράτους που θα δώσουν την ζωογώνο δύναμη για να ξανασταθεί στα πόδια του ο επιχειρηματικός κόσμος.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας δηλώνει -όπως πάντα άλλωστε- το παρών σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία στήριξης και τόνωσης της αγοράς.

Μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία και να βιώσουμε την δική μας, πραγματική Ανάσταση. Χριστός Ανέστη!»

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR