Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Δημιουργία ομάδας για τη διαχείριση κρίσης στον τουρισμό

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Δημιουργία ομάδας για τη διαχείριση κρίσης στον τουρισμό

Τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 μεταξύ φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού για την δημιουργία Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για τον Τουρισμό στη Μαγνησία.

Στην συζήτηση παραβρέθηκαν η κ. Θέκλα Καμμένου, Πρόεδρος Τουριστικού Τμήματος και μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Μαγνησίας και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σποράδων &  Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Γιώργος Ζαφείρης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, η κ. Αγγελική Μαλαμετένια, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου και η κ. Ευαγγελία Αρβανίτη, Γ.Γ. του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα νέα δεδομένα τα οποία ο τουριστικός κλάδος καλείται να διαχειριστεί με την κρίση που έχει προκαλέσει στην ανθρωπότητα ο ιός Sars- Covid 19.  Ο κλάδος του τουρισμού συνεισφέρει στο ΑΕΠ της Χώρας κατά 25% και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, ο οποίος στηρίζει πολλές επιχειρήσεις και γύρω από αυτόν. Ο τουριστικός κλάδος είναι αυτός που τα χρόνια της κρίσης βοήθησε την Ελληνική οικονομία να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να βγαίνει από το τούνελ το οποίο είχε εγκλωβιστεί. Σε αυτήν την δεδομένη στιγμή όμως ο τουριστικός κλάδος είναι αυτός ο οποίος ήταν ο πρώτος που σταμάτησε και θα είναι ο τελευταίος που θα επανεκκινήσει. Και αυτό μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπήρξε κοινή αποδοχή στην σημαντικότητα της δημιουργίας μίας Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για τον τουρισμό στην Μαγνησία. Αυτό βέβαια θα πρέπει να λειτουργήσει στα παρακάτω μέτωπα :

- Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα πρέπει να παρέμβει με προτάσεις προς το Κεντρικό κράτος, για την  προστασία των μελών της αλλά και συνεργαζόμενων κλάδων του τουρισμού, αλλά και την διασφάλιση της επιβίωσης αυτών των επιχειρήσεων μέχρι την ημέρα της επανεκκίνησης του τουρισμού. Κατά γενική ομολογία η επανεκκίνηση του τουρισμού στην Μαγνησία  θα έρθει το 2021. Μέχρι τότε οι επιχειρήσεις του τουρισμού πρέπει να επιβιώσουν και ειδικά οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών και των εργαζομένων  στον τουρισμό θα πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση.

- Θα πρέπει να υπάρξει άμεση ενημέρωση για τα Πρωτόκολλα Υγιεινής τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν τα  βοηθητικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία, τα τουριστικά γραφεία, οι εταιρίες μεταφορών, οι αεροπορικές εταιρίες, ούτως ώστε οι επαγγελματίες του τουρισμού να εξετάσουν την επόμενη ημέρα πως θα λειτουργήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Μαγνησία, ποια καταλύματα θα καταφέρουν να ανοίξουν και ποια προβλήματα θα κληθούν να διαχειριστούν.

- Διαφημιστική προβολή με σχετική καμπάνια και μικρά spot για την προβολή της Μαγνησίας ως περιοχής “Covid-19 free”  σε αγορές και χώρες ο οποίες θα είναι έτοιμες νωρίτερα από άλλες, αλλά και παράλληλα με εμάς να ταξιδέψουν.

- Συνεργασίες με tour operators που στηρίζουν τις περιοχές της Μαγνησίας, τα αεροδρόμια Βόλου & Σκιάθου με προγράμματα τους στο Πήλιο και τις Σποράδες. Παράλληλα, θα πρέπει να δημιουργηθούν Διμερής Σχέσεις με χώρες – αγορές που θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν.

Τέλος, διαφάνηκε από την συζήτηση ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός Τουριστικής Προβολής της Μαγνησίας και των Σποράδων (προσπάθεια στην οποία είχε πρωτοστατήσει κατά το παρελθόν το Επιμελητήριο Μαγνησίας) ο οποίος θα είναι ευέλικτος και θα λειτουργεί άμεσα.

Τέλος αποφασίστηκε, η ομάδα να ξανασυναντηθεί για να προχωρήσει σε ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό των επόμενων δράσεων, αμέσως μετά την κυβερνητική ενημέρωση σχετικά  με το σχεδιασμό ανοίγματος των τουριστικών προορισμών και των πρωτοκόλλων.

 

 

 

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR