Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Στο Βόλο ο ομογενής Βάσος Παπαγαπητός, πρωτοπόρος της θεματικής κρουαζιέρας στην Αμερική

Στο Βόλο ο ομογενής Βάσος Παπαγαπητός, πρωτοπόρος της θεματικής κρουαζιέρας στην Αμερική

Το μεγάλο στοίχημα ανάπτυξης της κρουαζιέρας και της ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας, επιδιώκει να κερδίσει το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Στην κατεύθυνση αυτή συμπεριελήφθη και η επίσκεψη του ομογενούς, μέλους της εφοπλιστικής «οικογένειας» των ομογενών της Νέας Υόρκης τα τελευταία 50 χρόνια, κ. Βάσου Παπαγαπητού.
Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 βρέθηκε στο Βόλο, προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο κ. Βάσος Παπαγαπητός, γνωστός στους εφοπλιστικούς κύκλους ως ο πρωτοπόρος της θεματικής κρουαζιέρας. Στόχος της επίσκεψης, ήταν να εισάγει το λιμάνι του Βόλου στην πολιτιστική κρουαζιέρα, με σκοπό να προσελκύσει αμερικανούς πολίτες και ομογενείς στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, αλλά και της Θεσσαλίας.


Ο κ. Παπαγαπητός, είχε συναντήσεις και επαφές με φορείς της περιοχής, ενώ ξεναγήθηκε στα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος του Βόλου και του Πηλίου, όπως Μουσεία, αρχαιολογικές περιοχές, το λιμάνι, χωριά του Πηλίου κ.α. Τη φιλοξενία του έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Η πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Παπαγαπητός ήταν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, με τον οποίο συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο Βόλο. Η πόλη δεν είναι άγνωστη στον ομογενή επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας του την έχουν πολλές φορές επισκεφτεί στο παρελθόν.
Ο κ. Μπασδάνης ανέπτυξε στον κ. Παπαγαπητό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μαγνησίας, δίνοντας έμφαση στον πολιτισμό, στους πολιτιστικούς «θησαυρούς» που διαθέτει ο Νομός, που ξεκινά την ιστορία του από την παλαιολιθική περίοδο και φτάνει μέχρι τα ύστερα βυζαντινά χρόνια, αλλά και στις σημαντικές υποδομές που υπάρχουν, από το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έως και τη λειτουργία του λιμανιού, που μετά την πιστοποίησή του από το σύστημα ISPS πληροί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές.
Ο κ. Παπαγαπητός στην συνέχεια επισκέφτηκε την παραλία του Βόλου, το λιμάνι, καθώς και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου ξεναγήθηκε από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, κ. Θέκλα Καμμένου, η οποία επίσης πραγματοποίησε μία εκτενή ανάλυση για τις προοπτικές κρουαζιέρας σε συνδυασμό με τον θεματικό τουρισμό.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα αδέλφια Γιώργος και Βάσος Παπαγαπητός, ίδρυσαν το 1969 την εταιρεία «Travel Dynamics International» στην ανατολική πλευρά του Σέντραλ Παρκ, σε μία από τις πιο καλές περιοχές της Νέας Υόρκης, με μοναδικό στόχο την κρουαζιέρα. Αυτό που τη διαφοροποίησε στον κλάδο της, ήταν ότι ασχολήθηκε αποκλειστικά με θεματικές κρουαζιέρες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με πολιτιστικό, θρησκευτικό, αρχιτεκτονικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον, φιλοξενώντας ένα πολύ υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου κοινό.
Η επίσκεψη του κ. Παπαγαπητού στο Βόλο, συνοδεύτηκε από συναντήσεις και με άλλους φορείς, όπως τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γιώργο Πετράκο, αλλά και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης κ. Γιάννη Γρηγορίου με τον οποίο συζήτησαν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους επισκέπτες, την πιστοποίηση των καταστημάτων και τις υποδομές που διατίθενται, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα μίας ολιστικής αντιμετώπισης της φιλοξενίας των ταξιδιωτών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR