Home Logo

Σεμινάρια

Διαδικτυακό σεμινάριο για το eTranslation στις 3 Δεκεμβρίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα:

 «eTranslation: Υποστηρίζοντας τις τουριστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και την Κύπρο» στις 3 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10:00-13:15.

Το eTranslation είναι το εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που έχει αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χρήση από τις υπηρεσίες της και το οποίο πλέον παρέχεται δωρεάν στις δημόσιες αρχές, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των κρατών μελών.

Το σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες και φορείς από τον χώρο του τουρισμού παρουσιάζει τις δυνατότητες του eTranslation και τις βέλτιστες πρακτικές χρήσης του στον συγκεκριμένο κλάδο.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή στην αυτόματη μετάφραση γενικά και στο eTranslation ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να μεταφράσουν  κείμενα με χρήση του eTranslation και να τα σχολιάσουν στο πλαίσιο σεναρίων που αναδεικνύουν τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες της αυτόματης μετάφρασης. Το πρακτικό εργαστήριο συντονίζουν οι καθηγήτριες ΑΠΘ Τιτίκα Δημητρούλια και Κυριακή Κουρούνη.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα zoom. Για συμμετοχή απαιτείται εγγραφή τόσο στο ίδιο το σεμινάριο (με σειρά προτεραιότητας) όσο και στην πλατφόρμα του eTranslation. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Περισσότερα


Διαδικτυακό workshop από τον ΣΘΕΒ και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

Διαδικτυακό workshop συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ με θέμα: «Το νέο πλαίσιο του Horizon Europe και το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα MobiliseSME για την κινητικότητα των εργαζομένων».

Το θεματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και ώρες 15:00 – 16:45 μέσω της πλατφόρμας zoom. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

 Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του workshop.

Περισσότερα


EBRD: Δωρεάν Σεμινάριο Εξαγωγών για στελέχη ΜμΕ

H EBRD διοργανώνει διαδικτυακά το τελευταίο για το 2020 επιμορφωτικό σεμινάριο για στελέχη ΜμΕ με θέμα «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές», με θέματα που αφορούν στις εξαγωγές, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπτώσεις του Covid-19, στις 3, 4, 7, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2020.
Στο σεμινάριο αυτό μπορούν να συμμετέχουν στελέχη ΜμΕ από όλη την Ελλάδα χωρίς κανένα κόστος. Τα σεμινάρια εξαγωγών πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κράτος.
Εισηγητής ο είναι ο κ. Jon Walden<https://www.linkedin.com/in/ACoAAAO7ybcBlDLaHVd8n-8tocl5HKCm7IykcW0>, Principal Consultant, Customs, Export Competitiveness and Trade Facilitation της Crown Agents με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμβουλος με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στις εξαγωγές. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στην Αγγλική γλώσσα. Στα σεμινάρια τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 

Περισσότερα


Δωρεάν Σεμινάριο Εξαγωγών το Νοέμβριο για στελέχη ΜμΕ

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) πραγματοποιεί ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικό σεμινάριο «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές» με θέματα που αφορούν στις εξαγωγές, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπτώσεις του Covid-19, που θα διοργανώσει διαδικτυακά από τις 2 έως τις 6 Νοεμβρίου 2020.

Τo σεμινάριο αυτό αποτελεί μέρος μιας σειράς σεμιναρίων για εξαγωγές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Advise for Small Businesses) που υλοποιεί η EBRD στην Ελλάδα και με χρηματοδότηση από την Ελληνική Δημοκρατία. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις σύμφωνα με τον ορισμό της ΕΕ (με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι €50 εκατομμύρια ή με σύνολο ενεργητικού μικρότερο των €43 εκατομμυρίων και αριθμό εργαζομένων μέχρι 250 άτομα).

Στο σεμινάριο, η παράδοση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα από τον Jon Walden, Principal Consultant, Customs, Export Competitiveness and Trade Facilitation της Crown Agents, εξωτερικό συνεργάτη της EBRD για την κατάρτιση στις εξαγωγές με τεράστια εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 5 modules διάρκειας 3 ωρών το καθένα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

2 Νοεμβρίου 2020, 15:00 – 18:00

Module 1

  • Exporting Principles
  • Covid-19 implications

3 Νοεμβρίου 2020, 15:00 – 18:00

Module 2

  • Incoterms 2020

4 Νοεμβρίου 2020, 15:00 – 18:00

Module 3

  • Shipping
  • Customs
  • Insurance

5 Νοεμβρίου 2020, 15:00 – 18:00

Module 4

  • Export Credit Control
  • Payment Systems

6 Νοεμβρίου 2020, 15:00 – 18:00

Module 5

Letters of credit

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δίνεται η δυνατότητα σε όσους συμμετέχοντες επιθυμούν, να προγραμματίσουν μία ατομική συμβουλευτική συνεδρία με τον εισηγητή της Crown Agents, για να εξασφαλιστεί η μεταφορά γνώσης στην επιχείρηση.

Η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν για τις επιχειρήσεις. Η συμμετοχή περιορίζεται σε ένα μόνο εκπρόσωπο ανά επιχείρηση.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να αποστείλουν μέχρι και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής.

 

 

Περισσότερα


Δωρεάν σεμινάρια εξαγωγών για στελέχη ΜμΕ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης

Στα πλαίσια των δράσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διοργανώνεται από τις 12 έως και τις 16 Οκτωβρίου 2020 διαδικτυακά ένα ακόμα επιμορφωτικό σεμινάριο για στελέχη ΜμΕ με θέμα «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές», με θέματα που αφορούν στις εξαγωγές, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιπτώσεις του Covid-19.

Στο σεμινάριο αυτό μπορούν να συμμετέχουν στελέχη ΜμΕ από όλη την Ελλάδα χωρίς κανένα κόστος. Τα σεμινάρια εξαγωγών πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κράτος.
Εισηγητής ο είναι ο κ. Jon Walden, Principal Consultant, Customs, Export Competitiveness and Trade Facilitation της Crown Agents με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμβουλος με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στις εξαγωγές. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στην Αγγλική γλώσσα.

Στα σεμινάρια τηρείται σειρά προτεραιότητας, και εκτός από αυτό του Οκτωβρίου θα ακολουθήσουν και επόμενα. Ήδη η EBRD έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία πέντε τέτοια σεμινάρια σε θέματα εξαγωγών το 2019 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και δύο ακόμα διαδικτυακά το 2020 με τη συμμετοχή άνω των 100 επιχειρήσεων.

Συνημμένα θα βρείτε τη δήλωση συμμετοχής.

 

Περισσότερα


Πιστοποιημένα σεμινάρια για τα τουριστικά καταλύματα στα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πλαίσιο των ανταποδοτικών του υπηρεσιών και, κατόπιν της  έγκρισης του εκπαιδευτικού υλικού από το Υπουργείο Τουρισμού ,πραγματοποιεί δωρεάν πιστοποιημένο σεμινάριο, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ., πάνω στα «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Το σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε τετρακόσιες (400) επιχειρήσεις που θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://learning.uth.gr/health-protocol/ .

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR