Προγράμματα - Επιδoτήσεις

 • Αρχική
 • Προγράμματα - Επιδoτήσεις

Πως θα λειτουργήσει το νέο πρόγραμμα "Γέφυρα"

 • Mar 12, 2021

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, "ΓΕΦΥΡΑ 2", παρουσίασε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης. Αφορά στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, δηλαδή έχουν υποστεί 20% μείωση κύκλου εργασιών κατά το 2020 συγκριτικά με το 2019. Παρέχει Κρατική επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων, για 8 μήνες, σε ποσοστό έως 90%. Συγκεκριμένα, μία επιχείρηση, για να λάβει την επιδότηση, πρέπει να ακολουθήσει 5 απλά βήματα, καθώς η διαδικασία είναι γρήγορη και πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά, που είναι ήδη διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή στο Δημόσιο ή στις τράπεζες.

Δείτε αναλυτικά τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν

Δείτε αναλυτικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας
 

Περισσότερα


Περισσότερες από 300.000 επιχειρήσεις αναμένεται να ωφεληθούν από την «Επιστρεπτέα προκαταβολή 7»

 • Mar 12, 2021

Περισσότερες από 300.000 επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 600.000 εργαζομένους, αναμένεται να ωφεληθούν από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 7» (ύψους 1 δισ. ευρώ, με το 50% να είναι μη επιστρεπτέο) που θα δοθεί τον Απρίλιο. Θα δοθεί με βάση την πτώση τζίρου την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2021. Θα συνυπολογιστεί πάλι ο Ιανουάριος, με βάση τον οποίον δόθηκε η Επιστρεπτέα 6, αντισταθμίζοντας στον μαθηματικό τύπο το αντίστοιχο ποσό για όσους έλαβαν ενίσχυση για τον Ιανουάριο. Στόχος είναι να καλυφθούν συνολικά για το τρίμηνο και όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στην Επιστρεπτέα 6, επειδή ενδεχομένως δεν παρουσίαζαν επαρκή μείωση εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα, καθώς θυμίζουμε ότι το λιανεμπόριο ήταν για μέρος του Ιανουαρίου ανοικτό. Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως το τέλος Αυγούστου 2021, ενώ το υπόλοιπο 50% θα επιστραφεί σε 60 δόσεις από το 2022.

Δείτε αναλυτικά τα βασικά χαρακτηριστικά της «επιστρεπτέας προκαταβολής 7»

Περισσότερα


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ/ ΣΣΚ - 2Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ"»

 • Mar 09, 2021

Ενημερωτικό έγγραφο με τις συχνότερες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δράση του ΕΣΠΑ: «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας/ ΣΣΚ» - 2η Πρόσκληση: Επιχειρήσεις» για την αποσαφήνιση και διευκρίνιση σημείων της αναλυτικής πρόσκλησης, ενέκρινε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα Διαύγεια και δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ http://www.antagonistikotita.gr, της ΓΓEK http://www.gsrt.gr και του ΕΣΠΑ http://www.espa.gr.

Περισσότερα


E-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος

 • Feb 12, 2021

Η Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Περισσότερα


«Open Call» από το ΕΚΕΤΑ τον ερχόμενο Απρίλιο

 • Jan 21, 2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αναφορικά στις δράσεις του προγράμματος REACH Incubator επισημαίνονται τα εξής: «Το REACH Incubator είναι ένα πρόγραμμα «επώασης» για εταιρείες που σχετίζονται με Μεγάλα Δεδομένα («Big Data»), όπου το ΕΚΕΤΑ, καθώς και άλλοι Ψηφιακοί Κόμβοι Καινοτομίας παρέχουν υποδομή, δεδομένα και καινοτόμα εργαλεία. Αναζητά ευρωπαϊκές startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο πρώτο πρόγραμμα «επώασης» που τρέχει από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι εκκολαπτόμενες επιχειρήσεις θα λάβουν:

 • Έως 120.000 € χρηματοδότηση
 • Πρόσβαση σε Μεγάλες Επιχειρήσεις και σε βιομηχανικά δεδομένα τους
 • Πρόσβαση σε ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες
 • Στην εργαλειοθήκη του REACH για ασφαλείς και αξιόπιστες αλυσίδες δεδομένων
 • Υποδομή για επεξεργασία μεγάλων δεδομένων
 • Πρόσβαση σε ιδιωτικά κεφάλαια επενδύσεων
 • Δημοσιότητα

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021 στις 13:00 (ώρα Ελλάδος). Μπορείτε να κάνετε αίτηση τώρα: https://www.reach-incubator.eu/open-calls/startups/. Περισσότερες πληροφορίες: Στέλιος Κρηνίδης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, e-mail: krinidis@iti.gr

 

Περισσότερα


«Blue Economy Window – Ανοιχτή Πρόσκληση για την υποστήριξη των ΜμΕ Γαλάζιας Οικονομίας»

 • Dec 18, 2020

Από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας προκηρύσσεται πρόσκληση, με δυνατότητα χρηματοδότησης έως και 70% του έργου.

Σημειώνεται ότι προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι ως τις  16/2/2021.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.espa.gr/el/Pages/eusAIRFS.aspx?item=1278

Περισσότερα


Πρόγραμμα “Inbound Program” για νεοφυείς επιχειρήσεις

 • Nov 10, 2020

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδος στο Τόκυο, ενημερώνει πως η διαδικτυακή πλατφόρμα X-HUB TOKYO, η οποία απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups), διοργανώνει το πρόγραμμα “Inbound Program”.
Πρόκειται ένα διαδικτυακό πρόγραμμα για την υποστήριξη της αναβάθμισης των νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω της υποστήριξης της αλληλεπίδρασης μεταξύ ξένων νεοφυών εταιρειών και εταιρειών στο Τόκυο. Βασική προϋπόθεση για τις ξένες επιχειρήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν
στο πρόγραμμα, είναι να θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο Τόκυο.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω ιστότοπο:

https://x-hub.tokyo/en/inbound_program.

Περισσότερα


Οδηγός για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για δημόσιες συμβάσεις στην Ιαπωνία

 • Nov 10, 2020

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδος στο Τόκυο, ενημερώνει πως η συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ – Ιαπωνίας συμπεριλαμβάνει και ρυθμίσεις για την πρόσβαση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στις δημόσιες προμήθειες της Ιαπωνίας.
Στον παρακάτω σύνδεσμο έχει αναρτηθεί οδηγός για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για δημόσιες συμβάσεις στην Ιαπωνία: https://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2020/november/tradoc_159028.pdf

 

Περισσότερα


Προγράμματα μικροχρηματοδοτήσεων από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

 • Nov 06, 2020

Προγράμματα μικροχρηματοδοτήσεων από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

 

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), προσφέρει προγράμματα μικροχρηματοδοτήσεων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις [πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία («EaSI» Employment and social innovation)].

Στόχος είναι η αύξηση της πρόσβασης για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις στις μικροχρηματοδοτήσεις/μικροπιστώσεις, με μειωμένο επιτόκιο και περιορισμένες εξασφαλίσεις, τα οποία και προσφέρονται λόγω των παρεχόμενων εγγυήσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Επιλέξιμες είναι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις (έως και 9 εργαζόμενους με Κύκλο Εργασιών/Ενεργητικό έως € 2 εκατ.) και νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε φάση εκκίνησης – ανάπτυξης. Καλύπτονται δαπάνες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων [όπως ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και επενδύσεων πάγιου εξοπλισμού] καθώς και δαπάνες που γίνονται στα πλαίσια ίδρυσης - σύστασης επιχειρήσεων. Παρέχονται μακροπρόθεσμα δάνεια έως € 25.000 ανά δικαιούχο (υπό προϋποθέσεις και έως € 50.000), μέγιστης διάρκειας έως 6 έτη, με την αποπληρωμή να μπορεί να πραγματοποιείται σε μηνιαίες ή τριμηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις (υπό προϋποθέσεις παρέχεται και περίοδο χάριτος κεφαλαίου διάρκειας 6 μηνών).

Για τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας, τα οφέλη για τους υποψήφιους πιστούχους αφορούν σε:

-μειωμένο επιτόκιο χορήγησης σε σχέση με το τρέχον επιτόκιο της Τράπεζας για τη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων με ανώτατο όριο το 8% (πλέον της νόμιμης εισφοράς)

-μειωμένο ποσό καλυμμάτων

-εκπτώσεις στις προμήθειες επί του Τιμολογίου της Τράπεζας

-στους δικαιούχους του προγράμματος θα παρέχονται -αν το επιθυμούν- δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την επιχειρηματική τους δράση από εξειδικευμένους συμβούλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία και τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προϊόντος  

- αλλά και για το σύνολο των προϊόντων που προσφέρει η Τράπεζά μας (Εταιρικούς Λογ/μούς Όψεως, τερματικά POS, Μισθοδοσία Υπαλλήλων, Πληρωμές Δημοσίου και Εξοφλήσεις Λογαριασμών χωρίς έξοδα με e – banking, Χρηματοδότηση Επενδυτικών Προγραμμάτων, Ταμιευτήρια, Προθεσμιακές Καταθέσεις με υψηλά επιτόκια κ.α.)

- οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κατάστημα της Τράπεζας Ιωλκού 2 με Αργοναυτών και στα τηλέφωνα 2421076801 (κος Νικολέρης), 2421076805 (κα Ραπτοδήμου) και 2421076808 (κος Θεοδώρου).

 

Περισσότερα


Διακρατικό πρόγραμμα από τον ΕΟΑΕΝ

 • Sep 25, 2020

O Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) του οποίου μέλος είναι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση του διακρατικού προγράμματος με τίτλο “Joint Qualification in the field of Cultural Tourism (CULTVET)”,  (Κοινά προσόντα στον τομέα του Πολιτιστικού Τουρισμού (CULTVET), ενταγμένο στο Erasmus+ KA3- Strategic Partnerships. Το CulTVET στοχεύει να συμβάλει στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα μέσω της ανάπτυξης ενός κοινού Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού.

Στα πλαίσια του έργου και με σκοπό να αναπτύξει τις δεξιότητες των νέων που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο πεδίο του πολιτιστικού τουρισμού διοργανώνεται ένα εξειδικευμένο διεθνές σεμινάριο κοινών προσόντων στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού.  Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναπτύξει τις δεξιότητες των επαγγελματιών του πολιτιστικού τουρισμού και να τους ενισχύσει για τον σχεδιασμό, την προώθηση, την υλοποίηση και την αξιολόγηση εκδηλώσεων  βασισμένων στον πολιτιστικό τουρισμό. Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 • Φοιτητές
 • Επαγγελματίες του τομέα τουρισμού και φιλοξενίας, του πολιτιστικού τουρισμού, του πολιτισμού, της ιστορίας και της αρχαιολογίας.
 • Ξεναγούς
 • Οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού.

Συνημμένα θα βρείτε την αναγγελία του σεμιναρίου.

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR