Home Logo

Προγράμματα - Επιδoτήσεις

  • Αρχική
  • Προγράμματα - Επιδoτήσεις

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών 2022

  • Jun 08, 2022

Έναρξη του Προγράμματος Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών 2022 ανακοινώνει η ΑΠΟΣΤΟΛΗ (ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC.

Οι ενδιαφερόμενοι που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Αγροδιατροφής/ Βιομηχανίας Τροφίμων και Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (ΠΔΒ) και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών για το έτος 2021 μεταξύ €20.000-€350.000, δύναται να λάβουν με τη μορφή ΔΩΡΕΑΣ εξοπλισμό παραγωγής ή/και υπηρεσίες πιστοποίησης και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η Κυριακή 31 Ιουλίου 2022. Η αίτηση συνοδεύεται μόνο από τη λίστα των κωδικών δραστηριότητας (ΚΑΔ) του ενδιαφερόμενου και αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Ηλεκτρονικές διευθύνσεις για διευκρινίσεις και υποβολή των αιτήσεων: t.galdara@mkoapostoli.gr  και  e.kiousis@mkoapostoli.gr

Περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ www.mkoapostoli.gr , στην ενότητα «Η Δράση μας», υποενότητα «Προγράμματα» με τον τίτλο «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών».

 

Περισσότερα


Νέες εντάξεις έργων, 389 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"

  • Apr 07, 2022

Εκατόν έξι νέα έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνολικού ύψους 389 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα -κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης. Όπως αναφέρει ο κ. Πέτσας, με τις σημερινές αποφάσεις, οι συνολικές εντάξεις έργων στο πρόγραμμα τους τελευταίους 12 μήνες ανέρχονται σε 2,1 δισ. ευρώ. 

Περισσότερα


Ενημέρωση σχετικά με απασχόληση σε εργασίες τεχνικών επαγγελμάτων

  • Feb 10, 2022

Ενημέρωση σχετικά με απασχόληση σε εργασίες τεχνικών επαγγελμάτων του Ν. 3982/2011 παρείχε με έγγραφό του το τμήμα επαγγέλματος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μαγνησίας και Π.Ε. Σποράδων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τους αρμόδιους φορείς.

Για κάθε ενδιαφερόμενο στο συνημμένο που ακολουθεί παρέχονται πι σχετικές πληροφορίες.

Περισσότερα


Περισσότερες από 300.000 επιχειρήσεις αναμένεται να ωφεληθούν από την «Επιστρεπτέα προκαταβολή 7»

  • Mar 12, 2021

Περισσότερες από 300.000 επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 600.000 εργαζομένους, αναμένεται να ωφεληθούν από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 7» (ύψους 1 δισ. ευρώ, με το 50% να είναι μη επιστρεπτέο) που θα δοθεί τον Απρίλιο. Θα δοθεί με βάση την πτώση τζίρου την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2021. Θα συνυπολογιστεί πάλι ο Ιανουάριος, με βάση τον οποίον δόθηκε η Επιστρεπτέα 6, αντισταθμίζοντας στον μαθηματικό τύπο το αντίστοιχο ποσό για όσους έλαβαν ενίσχυση για τον Ιανουάριο. Στόχος είναι να καλυφθούν συνολικά για το τρίμηνο και όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στην Επιστρεπτέα 6, επειδή ενδεχομένως δεν παρουσίαζαν επαρκή μείωση εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα, καθώς θυμίζουμε ότι το λιανεμπόριο ήταν για μέρος του Ιανουαρίου ανοικτό. Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως το τέλος Αυγούστου 2021, ενώ το υπόλοιπο 50% θα επιστραφεί σε 60 δόσεις από το 2022.

Δείτε αναλυτικά τα βασικά χαρακτηριστικά της «επιστρεπτέας προκαταβολής 7»

Περισσότερα


Πως θα λειτουργήσει το νέο πρόγραμμα "Γέφυρα"

  • Mar 12, 2021

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, "ΓΕΦΥΡΑ 2", παρουσίασε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης. Αφορά στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, δηλαδή έχουν υποστεί 20% μείωση κύκλου εργασιών κατά το 2020 συγκριτικά με το 2019. Παρέχει Κρατική επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων, για 8 μήνες, σε ποσοστό έως 90%. Συγκεκριμένα, μία επιχείρηση, για να λάβει την επιδότηση, πρέπει να ακολουθήσει 5 απλά βήματα, καθώς η διαδικασία είναι γρήγορη και πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά, που είναι ήδη διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή στο Δημόσιο ή στις τράπεζες.

Δείτε αναλυτικά τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν

Δείτε αναλυτικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας
 

Περισσότερα


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ/ ΣΣΚ - 2Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ"»

  • Mar 09, 2021

Ενημερωτικό έγγραφο με τις συχνότερες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δράση του ΕΣΠΑ: «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας/ ΣΣΚ» - 2η Πρόσκληση: Επιχειρήσεις» για την αποσαφήνιση και διευκρίνιση σημείων της αναλυτικής πρόσκλησης, ενέκρινε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα Διαύγεια και δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ http://www.antagonistikotita.gr, της ΓΓEK http://www.gsrt.gr και του ΕΣΠΑ http://www.espa.gr.

Περισσότερα


E-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος

  • Feb 12, 2021

Η Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Περισσότερα


«Open Call» από το ΕΚΕΤΑ τον ερχόμενο Απρίλιο

  • Jan 21, 2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αναφορικά στις δράσεις του προγράμματος REACH Incubator επισημαίνονται τα εξής: «Το REACH Incubator είναι ένα πρόγραμμα «επώασης» για εταιρείες που σχετίζονται με Μεγάλα Δεδομένα («Big Data»), όπου το ΕΚΕΤΑ, καθώς και άλλοι Ψηφιακοί Κόμβοι Καινοτομίας παρέχουν υποδομή, δεδομένα και καινοτόμα εργαλεία. Αναζητά ευρωπαϊκές startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο πρώτο πρόγραμμα «επώασης» που τρέχει από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι εκκολαπτόμενες επιχειρήσεις θα λάβουν:

  • Έως 120.000 € χρηματοδότηση
  • Πρόσβαση σε Μεγάλες Επιχειρήσεις και σε βιομηχανικά δεδομένα τους
  • Πρόσβαση σε ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες
  • Στην εργαλειοθήκη του REACH για ασφαλείς και αξιόπιστες αλυσίδες δεδομένων
  • Υποδομή για επεξεργασία μεγάλων δεδομένων
  • Πρόσβαση σε ιδιωτικά κεφάλαια επενδύσεων
  • Δημοσιότητα

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021 στις 13:00 (ώρα Ελλάδος). Μπορείτε να κάνετε αίτηση τώρα: https://www.reach-incubator.eu/open-calls/startups/. Περισσότερες πληροφορίες: Στέλιος Κρηνίδης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, e-mail: krinidis@iti.gr

 

Περισσότερα


«Blue Economy Window – Ανοιχτή Πρόσκληση για την υποστήριξη των ΜμΕ Γαλάζιας Οικονομίας»

  • Dec 18, 2020

Από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας προκηρύσσεται πρόσκληση, με δυνατότητα χρηματοδότησης έως και 70% του έργου.

Σημειώνεται ότι προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι ως τις  16/2/2021.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.espa.gr/el/Pages/eusAIRFS.aspx?item=1278

Περισσότερα


Πρόγραμμα “Inbound Program” για νεοφυείς επιχειρήσεις

  • Nov 10, 2020

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδος στο Τόκυο, ενημερώνει πως η διαδικτυακή πλατφόρμα X-HUB TOKYO, η οποία απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups), διοργανώνει το πρόγραμμα “Inbound Program”.
Πρόκειται ένα διαδικτυακό πρόγραμμα για την υποστήριξη της αναβάθμισης των νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω της υποστήριξης της αλληλεπίδρασης μεταξύ ξένων νεοφυών εταιρειών και εταιρειών στο Τόκυο. Βασική προϋπόθεση για τις ξένες επιχειρήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν
στο πρόγραμμα, είναι να θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο Τόκυο.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω ιστότοπο:

https://x-hub.tokyo/en/inbound_program.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR