Home Logo

Future Ecom

Ενημέρωση συμμετοχής σε έργο του προγράμματος Interreg Europe

  • Αρχική
  • Future Ecom
  • Ενημέρωση συμμετοχής σε έργο του προγράμματος Interreg Europe

Ενημέρωση συμμετοχής σε έργο του προγράμματος Interreg Europe

Στοιχεία  Έργου

Έργο: «Exploiting digitisation to increase B2B e-commerce – Αξιοποίηση της ψηφιοποίησης για την ανάπτυξη του B2B ηλεκτρονικού εμπορίου»

Ακρώνυμο: FuturE.com

Άξονας: 2.1. Improving SMEs competitiveness policies

 

Περίληψη Έργου

 

Στις 29/06/2017, υποβλήθηκε με επιτυχία το έργο “FuturE.com” στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe.

To έργο στο οποίο συμμετέχει και το Επιμελητήριο μας, έχει ως συντονιστή εταίρο, το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι, ενώ το υπόλοιπο εταιρικό σχήμα απαρτίζεται από τους:

  • Περιφέρεια Βορείου Δανίας
  • Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρήσεων της Κεντρικής και Βορείου Δανίας
  • Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «GILDE» (Γερμανία)
  • Κέντρο Καινοτομίας Λιθουανίας
  • NERSANT – Εμπορικός Σύλλογος Περιφέρειας Σανταρέμ (Πορτογαλία)
  • ERVET – Αναπτυξιακή Εταιρεία Εμίλια – Ρομάνια (Ιταλία)
  • Cursor-oy, Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κότκα – Χάμινα (Φινλανδία)
  • Περιφερειακό Συμβούλιο Kymenlaakso (Φινλανδία)

Ο γενικός στόχος του FuturE.com είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και τον αντίκτυπο των μέσων πολιτικής που εξετάζονται στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης, ενθαρρύνοντας την εκμετάλλευση της ψηφιοποίησης στις ΜΜΕ, προκειμένου να βελτιωθεί και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους στο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, το FuturE.com στοχεύει να παράσχει στους φορείς χάραξης πολιτικής τη γνώση και την κατανόηση των δυνατοτήτων ψηφιοποίησης που υπάρχουν, ενώ ταυτόχρονα, να τους ενημερώσει για τις προκλήσεις και τους φραγμούς που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ όσον αφορά την προετοιμασία των εσωτερικών διαδικασιών τους κατά την ψηφιακή εποχή.

Το βασικό αντικείμενο του έργου θα είναι να αξιολογήσει την πρόθεση των ΜΜΕ να αξιοποιήσουν πλήρως την ψηφιοποίηση, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι περιφερειακές και τοπικές αρχές και οι οργανισμοί ανάπτυξης επιχειρήσεων μπορούν να εφαρμόσουν μέσα πολιτικής και να υποστηρίξουν πακέτα για να βοηθήσουν τις ΜΜΕ προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Αυτοί οι στόχοι θα εκπληρωθούν με:

  1. Ανταλλαγή εμπειριών και ανταλλαγή ορθών πρακτικών μεταξύ των 8 περιφερειών της ΕΕ, μέσω στοχοθετημένων συναντήσεων για την ανάπτυξη ικανοτήτων και ανταλλαγών
  2. Να προωθήσει την προετοιμασία, την εφαρμογή και την παρακολούθηση 8 σχεδίων δράσης για την ενσωμάτωση και την ανάπτυξη ορθών πρακτικών στο πλαίσιο των περιφερειακών πολιτικών
  3. Να προωθηθεί η συμμετοχή των ενδιαφερομένων μερών στη διαπεριφερειακή διαδικασία μάθησης μέσω της σύστασης 8 Τοπικών Ομάδων Ενδιαφερομένων
  4. Τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου σε τοπικό περιφερειακό επίπεδο και σε επίπεδο ΕΕ (μέσω των εργαλείων επικοινωνίας του έργου και των πλατφόρμων μάθησης του POLU - Interreg Europe).

 

Ο ρόλος των τοπικών φορέων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την επίτευξη των στόχων του έργου. Θα παίξουν ενεργό ρόλο συμμετέχοντας στις διαπεριφερειακές συναντήσεις εταίρων καθώς και σε τοπικές συναντήσεις. Τέλος, η συμμετοχή τους θα είναι καθοριστικής σημασίας για την κατάρτιση του σχεδίου δράσης και, συνεπώς, για τη βελτίωση της περιφερειακής πολιτικής του κάθε εταίρου.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR