Home Logo

Εξαγωγική Πληροφόρηση

Νέα μέτρα σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου επιχειρηματιών και φοιτητών στην Ιαπωνία

  • Αρχική
  • Εξαγωγική Πληροφόρηση
  • Νέα μέτρα σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου επιχειρηματιών και φοιτητών στην Ιαπωνία

Νέα μέτρα σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου επιχειρηματιών και φοιτητών στην Ιαπωνία

 

Από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκυο εκδόθηκε ανακοίνωση αναφορικά στα νέα μέτρα σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου επιχειρηματιών και φοιτητών στην Ιαπωνία.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Εν συνεχεία των δηλώσεων του πρωθυπουργού κ. Kishida στις 17 Φεβρουαρίου τ.ε., για χαλάρωση των μέτρων εισόδου για επιχειρηματίες και φοιτητές από το εξωτερικό, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου τ.ε., η ιαπωνική κυβέρνηση προέβη σε λεπτομερή ανακοίνωση επί των νέων μέτρων.

Από 1η Μαρτίου τ.ε., για όσους θέλουν να έρθουν στην Ιαπωνία για επαγγελματικούς λόγους ισχύουν τα εξής:

1) Βασική προϋπόθεση να υφίσταται κάποιος οργανισμός υποδοχής που θα εδρεύει στην Ιαπωνία και ο οποίος θα έχει υποβάλει σχετική αίτηση μέσω του συστήματος “ERFS” του ιαπωνικού Υπουργείου Υγείας ( https://entry.hco.mhlw.go.jp/ ).

2) Όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση εμβολιασμού (Moderna ή Pfizer) και προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δεν υποβάλλονται σε καραντίνα.

3) Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις (τα εμβόλια που αναγνωρίζει η Ιαπωνία είναι, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Janssen), υποβάλλονται σε 7μερη καραντίνα. Συντόμευση της καραντίνας σε 3 μέρες είναι εφικτή, εάν την 3η ημέρα υποβληθούν σε τεστ και είναι αρνητικό.

Για όσους έχουν εμβολιαστεί, είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού από επίσημο κρατικό φορέα, στο οποίο θα αναγράφονται στα αγγλικά, τα ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, το όνομα/κατασκευαστής του εμβολίου, η ημερομηνία εμβολιασμού και ο αριθμός των δόσεων.

Παραθέτουμε το σχετικό link του ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στους περιορισμούς εισόδου και τους κανονισμούς καραντίνας: https://www.mofa.go.jp/ca/fna/page4e_001053.html».


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR