Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Παρέμβαση για τα σχολικά κυλικεία από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Sep 09, 2020

Επιστολή με την οποία παρεμβαίνει στο θέμα απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης προς την  Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο αναφορικά στο «Πρωινό Γεύμα» που μπορεί να προσφέρεται από τα κυλικεία Δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων στο σχολικό πληθυσμό που σε λίγες ημέρες επανέρχεται στα θρανία.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Ως γνωστόν, η πανδημία έπληξε καίρια τον κλάδο των κυλικείων των Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων, που ουσιαστικά παραμένει ανενεργός από τον περασμένο Μάρτιο, όποτε και υπεβλήθη το lockdown στην χώρα.

Ακόμη και μετά την επανεκκίνηση επιχειρήσεων και την επαναλειτουργία των σχολείων, τα κυλικεία παρέμειναν κλειστά με απόφαση της κυβέρνησης και με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες που συνεπάγονται αυτού του «ιδιότυπου» λουκέτου.

Το σχολικό κυλικείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σχολείου, στηρίζουν την τοπική οικονομία και πολλές φορές  αποτελούν και τον σωστό «δείκτη» σωστών διατροφικών συνηθειών στην σχολική ηλικία.

Παρόλα αυτά, μέχρι και αυτή την ώρα, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη δέσμευση ή σχέδιο για την στήριξη αυτών των επιχειρήσεων.

Η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κυλικείων Δημόσιων και ιδιωτικών Σχολείων για παροχή «Πρωινού Γεύματος» στον σχολικό πληθυσμό μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και ζητούμε την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στην σχετική πρόταση, μέχρι σήμερα το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 73.499.901,33 ευρώ και αφορά την παροχή 185.311 γευμάτων. Θεωρητικά, επιμερίζοντας αυτά τα γεύματα στις 164 ημέρες κάθε σχολικού έτους, το κόστος του κάθε γεύματος ανέρχεται σε 2,42 ευρώ. Ωστόσο, οι σχολικές ημέρες ανά έτος στα δημοτικά σχολεία είναι λιγότερες και ανέρχονται σε 126. Τούτου δοθέντος, το πραγματικό κόστος κάθε γεύματος ανά μαθητή αυξάνεται σημαντικά και ανέρχεται σε 3,15 ευρώ.

Η Ομοσπονδία θα μπορούσε να προσφέρει «Πρωινό Γεύμα» σε χαμηλότερη τιμή που να περιλαμβάνει αρτοσκεύασμα ή πίτα με λαχανικά, γαλακτοκομικό προϊόν, φρούτο ή χυμό προσεγγίζοντας την τιμή του 1,5 ευρώ.

Ταυτόχρονα, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι τα σχολικά κυλικεία με τη λειτουργία τους στηρίζουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων μέσω των ενοικίων τους, που ενισχύουν τις Σχολικές Επιτροπές.

Το πρόγραμμα στην περίπτωση που εφαρμοστεί από τα σχολικά κυλικεία θα αποτελέσει μία έμπρακτη στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν καίρια στον καιρό της πανδημίας και όχι για ακόμη μία φορά απρόσωπων εταιρειών και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη και η αγωνία για το αύριο του κλάδου ακόμη μεγαλύτερη.

Θα θέλαμε να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή της ΠΟΚΔΙΣ και άλλων Επιμελητηρίων της χώρας, ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο δίκαιο αυτό αίτημα».

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Ακυρώνεται η φετινή ΔΕΘ-Κατεβάζει "ρολά" η εστίαση από τις 12 τα μεσάνυχτα στο Βόλο

 • Aug 10, 2020

Νέες αποφάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού έλαβε η κυβέρνηση μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους υπουργούς,  κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

 Όπως αποφασίστηκε:  

1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

 

3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.  

6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

- Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
- Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
- Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

 
 
 

Περισσότερα


Στο Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής ο Αθανάσιος Ζλατούδης

 • Aug 07, 2020

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη συγκροτήθηκε σε σώμα το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥΝΗΠΟ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο οποίο και συμμετέχει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων και επιμελητηριακός σύμβουλος Μαγνησίας Αθανάσιος Ζλατούδης.

Όπως είναι γνωστό, το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετέχει στη Διοίκηση του

Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών με την εκπροσώπηση των Β. Σποράδων από τον κ. Ζλατούδη.

Πιο συγκεκριμένα, η σύνθεση του νέου ΣΥΝΗΠΟ έχει ως εξής: Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως Πρόεδρος, Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , ως μέλος,
Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως μέλος, ο οποίος αναπληρώνει τον Πρόεδρο, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του, Παύλος Βουγιούκας – Μιχαλακέλης, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Γενικής
Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως μέλος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) εκπρόσωπος, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Αθανάσιο Ζλατούδη, μέλος ΔΣ του ΕΟΑΕΝ, Αταλλιώτης Νικόλαος ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Αγουρογιάννη Παναγιώτη, ορισμένοι από τον πρωθυπουργό, Εμμανουήλ Κουτουλάκης, Σύμβουλος ΥΝΑΝΠ (Χωροτάκτης-Περιφερειολόγος), με αναπληρωτή του την Μαρία Γκούτσιου, ορισμένοι από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσνταντίνος Κούκας, Δήμαρχος Μυκόνου ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Σταμάτη Γαρδέρη, Δήμαρχο Κύθνου (εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ), Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ως μέλος, με αναπληρώτρια του την Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, (εκπρόσωποι Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος) και την Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Ευάγγελο Διαμαντόπουλο Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Καθήκοντα γραμματέα θα ασκεί η υπάλληλος της ΓΓΑΙ&ΝΠ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Δεσποτέλλη Γεωργία, κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού με βαθμό Α’ και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος η υπάλληλος του ίδιου φορέα, Πάστου Βασιλική, κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού με βαθμό Α’.
Η θητεία των μελών του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.) λήγει στις 31-12-2022.

 

Περισσότερα


Επιμελητήριο Μαγνησίας: Αρνητικά όλα τα δείγματα κορωνοϊού μετά από έλεγχο του ΕΟΔΥ

 • Jul 30, 2020

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία του και για την προστασία του προσωπικού, αλλά και των μελών του, αποδέχθηκε πρόσκληση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για δειγματοληπτικό έλεγχο covid-19.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο Επιμελητήριο και κατόπιν τεστ που έγιναν στο προσωπικό, με δείγματα που ελήφθησαν από όλους τους εργαζομένους, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για όλα τα δείγματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζεται μέσω του info@cci-magnesia.gr, ενώ τα μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να εξυπηρετηθούν και από την Υπηρεσία, προσερχόμενοι πάντα με μάσκα, σύμφωνα και με τις τελευταίες υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 • Jul 21, 2020

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συμπληρώνει 85 χρόνια λειτουργίας, θα ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, προσαρμοσμένη φέτος στις ανάγκες και τους κανόνες που θα διασφαλίσουν την υγεία των επισκεπτών και των εκθετών.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αποφάσισε να συμμετάσχει, εάν και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Το Επιμελητήριο θα καλύψει το κόστος ενοικίασης ενιαίου εκθεσιακού περιπτέρου, εντός του οποίου θα παραχωρηθεί χώρος στην κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση προκειμένου να εκθέσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι ταμειακά ενήμεροι προς το Επιμελητήριο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα δήλωσης συμμετοχής στην Έκθεση, που θα βρουν στο portal του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (http://www.cci-magnesia.gr) ή να εκδηλώσουν τηλεφωνικά το ενδιαφέρον τους στο τηλ. 2421094700, επιλογή 5 κα Ελένη Πασχάλη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να συμπληρωθούν μέχρι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020.

Τιμώμενη χώρα η Γερμανία

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η 85η ΔΕΘ θα τιμήσει την χώρα της Γερμανίας ενώ οι μεγάλοι πρωταγωνιστές θα είναι οι νέες τεχνολογίες, οι καινοτόμες ιδέες και φιλόδοξα επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μία ευρωπαϊκή χώρα, η Γερμανία, θα έχει την τιμή να παρουσιάσει ολοκληρωμένα τη δυναμική της οικονομίας της, τα επιτεύγματά της στις επιστήμες και στην καινοτομία, την ικανότητά της για εξασφάλιση και προσέλκυση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, καθώς και τις λύσεις της για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Το γεγονός αυτό θα συμπέσει με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Γερμανία στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Η συμμετοχή της Γερμανίας θα καλύψει συνολικά 13.000 τ.μ. του περιπτέρου 13, στο οποίο φιλοξενείται η τιμώμενη χώρα. Εκεί εκτός των άλλων θα δοθεί έμφαση στις B2B συναντήσεις, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος επιχειρηματικών συνεργασιών.

Οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον τρόπο ζωής σε αυτή τη μεγάλη οικονομία της Ευρώπης, και καλές πρακτικές εφαρμόσιμες από όλους, με έμφαση στην τεχνολογία, την ενέργεια και το περιβάλλον.

Η συμμετοχή της Γερμανίας θα καλύψει συνολικά 13.000 τ.μ. του περιπτέρου 13, στο φιλοξενείται η τιμώμενη χώρα.

 

 

Περισσότερα


Αριστοτέλης Μπασδάνης: «Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αποτελεί δικαίωση των προσπάθειών μας»

 • Jul 21, 2020

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για παράταση της προθεσμίας για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ανακούφιση υποδεχθήκαμε την ανακοίνωση προ ολίγου της ΑΑΔΕ για παράταση της προθεσμίας για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Η παρούσα αποτελεί ηθική δικαίωση των προσπάθειών μας, καθώς αφουγκραζόμενοι την αγωνία των μελών μας από τις 11 Μαϊου ακόμη, είχαμε επισημάνει με επιστολή μας προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ το αίτημα εκατοντάδων επιχειρηματιών του Νομού μας, που στην δίνη της πανδημίας, που επέφερε το μεγάλο πρόβλημα της ταμειακής ρευστότητας είχαν να διαχειριστούν ένα ακόμη ζήτημα, αυτό της αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών.

Μάλιστα, μόλις την περασμένη Παρασκευή 17 Ιουλίου, είχαμε επανέρθει με νέο αίτημά μας προς τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν, καθώς όλα τα οικονομικά δεδομένα αυτή τη στιγμή συνηγορούν στο ότι θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην καθημερινότητα των πολιτών και επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση αντέδρασε και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε άοκνα το επιχειρηματικό συμφέρον των μελών μας».

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ έχει ως εξής: «Παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ. Η παράταση των προθεσμιών, που προβλέπεται σε αποφάσεις, τις οποίες υπέγραψε σήμερα ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, κρίθηκε απαραίτητη, λόγω τόσο των συνθηκών της πανδημίας, όσο και για να δοθεί ικανός χρόνος για την ανάπτυξη των υπηρεσιών των παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης στη λιανική, ως εναλλακτική επιλογή για τις επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές, που πρέπει να αντικατασταθούν».

Περισσότερα


Επιστολή Μπασδάνη σε Σταϊκούρα για τις ταμειακές μηχανές-Ζητεί παράταση το Επιμελητήριο για την αντικατάσταση

 • Jul 17, 2020

Επανέρχεται με σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γεώργιο Πιτσιλή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης στο ζήτημα της παράτασης της προθεσμίας αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επαναλαμβάνει το αίτημα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο μετάθεσης της προθεσμίας τουλάχιστον έως 31.12.2020 καθώς και η δυνατότητα οι επιχειρήσεις να λάβουν ειδική χρηματοδότηση, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΕΠ για την αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών, ώστε να απαλλαγούν από μία ακόμα οικονομική επιβάρυνση εν μέσω της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αναφορά για το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών είχε γίνει από το Επιμελητήριο Μαγνησίας στις 11 Μαΐου, όπου μεταξύ άλλων είχε υπογραμμιστεί ότι λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν θα πρέπει να υπάρξει απόφαση μετάθεσης της προθεσμίας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλές επιχειρήσεις επαναλειτούργησαν μετά από 2 σχεδόν μήνες πλήρους παύσης
εργασιών ή υπολειτουργούν με μειωμένους κύκλους εργασιών έως και 80% με συνέπεια να υφίσταται πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή που εστάλη προ διμήνου αναφέρονταν τα εξής: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19. Η παγκόσμια αλλά και η ελληνική οικονομία βιώνουν μια μεγάλη δοκιμασία και πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών η αναστολή ενδεχομένως θα παραταθεί για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην καθημερινότητα των πολιτών και επιχειρήσεων.
Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες οι επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων, καλούνται δυνάμει της υπ’ αριθμ. Α.1011/2020 [ΦΕΚ 85Β 2020] απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ να προχωρήσουν σε αντικατάσταση του παλαιού τύπου ταμειακών μηχανών τους με νέες που θα έχουν τη δυνατότητα διασύνδεσης online με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την αποστολή δεδομένων.
Με το μέτρο αυτό φυσικά είμαστε καθόλα σύμφωνοι, θεωρούμε ωστόσο, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, ότι θα πρέπει να υπάρξει απόφαση μετάθεσης της προθεσμίας τουλάχιστον έως 31.12.2020, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλές επιχειρήσεις επαναλειτούργησαν μετά από 2 σχεδόν μήνες
πλήρους παύσης εργασιών ή υπολειτουργούν με μειωμένους κύκλους εργασιών έως και 80% με συνέπεια να υφίσταται πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας ενώ πολλές επιχειρήσεις πώλησης τέτοιου τύπου ταμειακών μηχανών είτε μόλις ξαναλειτούργησαν είτε δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα με αποτέλεσμα να προκύπτει
και έλλειψη νέου τύπου μηχανών στην αγορά, ως εκ τούτου να καθίσταται δύσκολη και η εκ μέρους των επιχειρήσεων ανεύρεσης των μηχανών αυτών, αντιμετωπίζοντας τον άμεσο κίνδυνο ένα βρεθούν αντιμέτωπες με την επιβολή διοικητικών χρηματικών προστίμων, χωρίς οι ίδιες οι επιχειρήσεις να φέρουν την ευθύνη.
Κλείνοντας, δεδομένης της έκτακτης κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, θεωρούμε συνετό να διερευνήσετε τη δυνατότητα, στα πλαίσια και της γενικότερης στήριξης της οικονομίας, οι επιχειρήσεις να λάβουν ειδική χρηματοδότηση, είτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΕΠ για την αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών ώστε να απαλλαγούν από μία ακόμα οικονομική επιβάρυνση εν μέσω της πανδημίας».

Περισσότερα


Σκιάθος: Συνάντηση Τζούμα-Μπασδάνη για την προώθηση και στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας

 • Jul 13, 2020

Στον απόηχο των εργασιών της 47ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης ελληνικών νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί του Παπαδιαμάντη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα.

Συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, προερχόμενο από το τμήμα του τουρισμού κ. Ελισσάβετ Ζεμπέκη, ο κ. Μπασδάνης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο για όλα τα θέματα που αφορούν το επιχειρείν στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Β. Σποράδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση που είχαν τα πιστοποιημένα σεμινάρια για τα τουριστικά καταλύματα στα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα που έγιναν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου διά βίου μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία πάντα με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ. Υπενθυμίζεται ότι το δωρεάν πιστοποιημένο σεμινάριο γίνεται στο  πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών του.

Με αφορμή άλλωστε το συγκεκριμένο ζήτημα, υπογραμμίστηκε ότι το επόμενο βήμα-ζητούμενο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών του νησιού θα ήταν η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας των επιχειρήσεων. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση των αποστάσεων, που ειδικά τους χειμερινούς μήνες αποτελούν «βραχνά» για τους επαγγελματίες του νησιού.

Ακόμη, ο κ. Μπασδάνης ενημέρωσε για το πρόγραμμα που αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για χρηματοδότηση λειτουργίας e-shop ακόμη και στο 100%, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 5.000 έως 15.000 ευρώ και αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι τα τέλη του 2020.

Ακόμη, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του νέου διαφημιστικού spot που ετοιμάζει το Επιμελητήριο Μαγνησίας και θα αφορά και τα νησιά των Β. Σποράδων ως τουριστικό προορισμό. Αυτό θα υλοποιηθεί ως συνέχεια της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει ήδη ο φορέας για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο προβολής του νησιού σε εκθέσεις του εξωτερικού, πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου.

Τέλος, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος προβληματισμός μεταξύ των δύο πλευρών για την στήριξη και ανάλογη προβολή τοπικών προϊόντων που μπορούν να αποτελέσουν το brand name του νησιού, όπως για παράδειγμα το κρασί και το μέλι, που παράγονται στην περιοχή και είναι γνωστά για την ποιότητά τους.  

 

Περισσότερα


Στη Σκιάθο η 47η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ

 • Jul 09, 2020

Με την παρουσίαση της διαδικτυακής εφαρμογής τηλεϊατρικής DoctorNext2Me ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουλίου, οι εργασίες της 47ης Γενικής Συνέλευσης Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης ελληνικών νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) τις οποίες και φιλοξενεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο νησί της Σκιάθου.

Από τους κεντρικούς ομιλητές του Συνεδρίου είναι η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστάνα Καλογήρου, που θα μιλήσει για την εθνική θαλάσσια πολιτική και νησιωτική επιχειρηματικότητα, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος θα αναπτύξει το θέμα «Οικονομική Πολιτική και Νησιωτική Οικονομία».

Από την πλευρά της η Ειδική Γραμματέας Διαρθρωτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κα Νίκη Δανδόλου θα μιλήσει για την συμβολή των διαρθωτικών ταμείων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ στη νησιωτική ανάπτυξη.

Φυσικά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εργασιών της 47ης Γενικής Συνέλευσης είναι οι πολιτικές και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας των νησιών για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, ζήτημα που θα αναπτύξει ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Από την πλευρά της η Ειδική Γραμματέας Διαρθρωτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κα Νίκη Δανδόλου θα μιλήσει για την συμβολή των διαρθωτικών ταμείων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ στη νησιωτική ανάπτυξη.

Το παρόν θα δώσει και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη που θα μιλήσει για τα πολλαπλά οφέλη του καταδυτικού τουρισμού.

Στις διήμερες εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από όλα τα νησιωτικά Επιμελητήρια. 

 

 

Περισσότερα


Επιμελητήριο Μαγνησίας: "Βγαίνουμε αγορά, ψωνίζουμε τοπικά!"

 • Jul 06, 2020

«Βγαίνουμε αγορά-ψωνίζουμε τοπικά» είναι το κεντρικό μήνυμα μεγάλης καμπάνιας στήριξης της τοπικής αγοράς με προωθητικές ενέργειες στον τοπικό Τύπο και τα social media που πραγματοποιούν από κοινού το Επιμελητήριο Μαγνησίας και οι δύο Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και  Εμπόρων του Νομού

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR