Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ολοκληρώθηκε στην Σκιάθο το διήμερο για την γυναικεία επιχειρηματικότητα

 • Oct 12, 2020

Με μεγάλο ενθουσιασμό οι γυναίκες επιχειρηματίες των Βορείων Σποράδων ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να διοργανώσει σε συνεργασία με την APSON CSR επιχειρηματικό διήμερο στις Βόρειες Σποράδες με στόχο την εφαρμογή της εργαλειοθήθηκης “Womanitee Toolkit” και την ανάπτυξη της νησιώτικης οικονομίας μέσα από την ενδυνάμωση των γυναικών που επιχειρούν ή επιθυμούν να επιχειρήσουν στην περιοχή.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή επιχειρηματιών της Σκιάθου και της Σκοπέλου στην ευρεία συνάντηση του επιχειρείν στις Βόρειες Σποράδες, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στη Σκιάθο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέ́ντρου "Μπούρτζι" αλλά και η δυναμική τους παρουσία στα webinars που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης μέσω διαδικτύου καθώς λόγω των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 οι θέσεις εντός της αιθούσης δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένα διήμερο δράσεων με επίκεντρο την γυναίκα που επιχειρεί σήμερα στην Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στις γυναίκες του επιχειρείν αλλά και στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, εξήρε την σημασία της διοργάνωσης δράσης για την ενδυνάμωση του γυναικείου επιχειρείν στις Βόρειες Σποράδες στην καρδιά του δεύτερου κύματος της πανδημικής κρίσης, δηλώντας χαρακτηριστικά: “Σήμερα, παρότι βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες, οι γυναίκες του επιχειρείν δεν το βάζουν κάτω και δηλώνουν παρούσες σε αυτή την πρωτοβουλία για την επιχειρηματικότητα στη νησιωτική Ελλάδα. Βάσει στοιχείων πρόσφατων μελετών και ερευνών είναι εμφανές ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την είσοδο των γυναικών σε υψηλές διοικητικές θέσεις των επιχειρήσεων της χώρας μας. Βασικό χαρακτηριστικό της γυναικείας παρουσίας στο τιμόνι των επιχειρήσεων είναι ότι αυτή εντοπίζεται κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις και εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν στον τομέα του τουρισμού. Παράλληλα, η μεγαλύτερη δραστηριότητα των γυναικών εντοπίζεται στη νησιωτική Ελλάδα. Γεγονός είναι ότι στις τουριστικές περιοχές ανθεί περισσότερο η γυναικεία επιχειρηματικότητα. Στην περίπτωση που αυτή εξειδικευτεί μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη του νησιωτικού συμπλέγματος, σε μια περίοδο που η κοινωνία και η οικονομία εν γένει δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα”. 

Το επιχειρηματικό διήμερο διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΕΟΑΕΝ και υποστηρίχτηκε από τον δήμο Σκιάθου, τον δήμο Σκοπέλου, τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Σκιάθου, την Ένωση των Ξενοδόχων Σκιάθου και το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Σκιάθου. Όλες οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του Womanitee, του δικτύου υποστήριξης των γυναικών του επιχειρείν που τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όσο καλές ιδέες και εάν υπάρχουν χρειάζονται άνθρωποι με όραμα και διάθεση να τις υλοποιήσουν. Αυτό σημαίνει ότι είναι σπουδαίο αυτό που γίνεται εδώ στη Σκιάθο έπειτα από την κινητοποίηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Δήμου Σκιάθου, της Ένωσης Ξενοδόχων και όλων των τοπικών φορέων του νησιού, σε πρωτοφανή για όλους μας δεδομένα, με κοινό στόχο να πάμε την γυναικεία επιχειρηματικότητα ένα βήμα μπροστά. Στόχος του Womanitee είναι να χτίσουν οι γυναίκες που επιχειρούν ή επιθυμούν να επιχειρήσουν, γέφυρες επιχειρηματικότητας και το Womanitee ToolKit, μια δέσμη εργαλείων προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε επιχειρηματία σήμερα, να γίνει ο πιο πιστός τους συνεργάτης», δηλώνει η ιδρύτρια & πρόεδρος της APSON CSR και επικεφαλής του Womanitee, δρ Αναστασία Ψωμιάδη.

Συντονιστής της πρωτοβουλίας από την πλευρά των Σποράδων, μέλος των ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, ο Αθανάσιος Ε. Ζλατούδης, επισήμανε τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας: “Η μετά Covid εποχή είναι εδώ και δεν θα πρέπει να την βλέπουμε μόνο σαν εμπόδιο αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε, όπως έκανε η ανθρωπότητα σε κάθε περίπτωση που αντιμετώπισε εξίσου σημαντικές δυσκολίες, και να δούμε ποιες ευκαιρίες μπορούμε να έχουμε μέσα σε αυτή τη συνθήκη ώστε να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας είναι το Νο1 εργαλείο για να μπει δυναμικά όλος ο κόσμος της νησιωτικής οικονομίας στον χάρτη της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Οικονομίας και σίγουρα, η καρδιά αυτού είναι η γυναικεία επιχειρηματικότητα”.  

Στο πλαίσιο της δράσης εφαρμόστηκαν προγράμματα εκπαίδευσης, Workshops, Female Business Breakfast, Round Table και Webinars, με κορύφωση την ατομική συμβουλευτική που σε συνδυασμό με το σύνολο εργασιών του διημέρου προκάλεσε στις γυναίκες του επιχειρείν στις Βόρειες Σποράδες την έντονη επιθυμία η πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Σκιάθο να έχει συνέχεια με ανάλογες δράσεις που θα δρομολογούν άμεσα.

* Τηρήθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας που προτείνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του Covid-19.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

10& 11 Οκτωβρίου 2020 Σκιάθος

Brainstorming workshop: Μετά τη σύντομη παρουσίαση του Womanitee, υπό την καθοδήγηση της επικεφαλής του Womanitee, εξειδικευμένης business coach στη γυναικεία επιχειρηματικότητα δρ Αναστασίας Ψωμιάδη και της Content Manager του Womanitee, Κατερίνας Ιωακείμ (CEO & Founder MarkEdit, Coverstory.gr), οι γυναίκες του νησιού μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους, τη δράση τους, τις επιθυμίες τους για το νησί και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

WorkshopTime Mamagement από την Βίκυ Πυλαρινού, CFO & Business Coach: Επαναξιολογήθηκε η έννοια του χρόνου, χρησιμοποιήθηκαν οι κατάλληλες τεχνικές και τα ανάλογα εργαλεία με σκοπό την αξιοποίηση του χρόνου και την ορθή διαχείριση αυτού. Η διαχείριση του χρόνου είναι μία από τις βασικές ικανότητες που απαιτείται να καλλιεργήσουμε για να έχουμε επαγγελματική και προσωπική επιτυχία.

Webminar «Ο γυναικείος τρόπος για επιτυχημένες διαπραγματεύσεις – τεχνικές και δεξιότητες» με εισηγήτρια την Βίκυ Αθανάσσoγλου – Δικηγόρο Αθηνών-  Dusseldorf Γερμανίας με εξειδίκευση στο International Business Law. Πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια Διαιτητής ΕΒΕΑ.   

Στρογγυλή τράπεζα*: Εκρόσωποι φορέων των Β. Σποράδων και μέλη του Advisory Board του Womanitee τοπoθετήθηκαν για τη νησιώτικη επιχειρηματικότητα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων .

Female Business Breakfast και Ατομική Συμβουλευτική: 30λεπτες συναντήσεις με τη business coach του Womanitee.

Workshop Διαχείρισης άγχους: «Αναγνώριση & Αντιμετώπιση πιεστικών καταστάσεων».

Webminar: «Συμβουλές για την ίδρυση χώρου εστίασης» με εισηγήτρια την Αλεξία Κουτρουλιά, Ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια PALMIE BISTRO.

Digital Ατομική συμβουλευτική: Mετά τη λήξη των δράσεων, το Womanitee προσέφερε σε κάθε γυναίκα επιχειρηματία των Βορείων Σποράδων ατομική συμβουλευτική μέσω digital, κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

 

 

Περισσότερα


Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

 • Oct 08, 2020

Στις 13 Οκτωβρίου 2020 ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ΑΝΑΣΑ για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19, με δημόσια δαπάνη 30.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Πρόκειται για το σχέδιο «άμεσης δράσης» της Περιφέρειας Θεσσαλίας που με γρήγορες και αυτοματοποιημένες διαδικασίες, δίνει ανάσα ρευστότητας από 5.000 έως 50.000 ευρώ με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ενισχύοντας το κεφάλαιο κίνησης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν έως 49 άτομα προσωπικό. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, μετά την ταχεία ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διεργασιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Ανάπτυξης και αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση. Την αξιολόγηση των αιτήσεων αναλαμβάνει ο ΕΦΕΠΑΕ με τον οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας.

Το πρόγραμμα αφορά το σύνολο των ΚΑΔ, εκτός από τις δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα παραγωγής γεωργικών προϊόντων, αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Όλοι οι ΚΑΔ έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.Οι αναλυτικοί όροι και προϋποθέσεις χορήγησης, οι επιλέξιμοι ΚΑΔ και κάθε άλλη σχετική πληροφορία περιλαμβάνονται στην αναλυτική πρόσκληση με α/α ΟΠΣ 4584 και κωδικό 097ΚΕ που είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr, όπου και θα αναρτάται κάθε σχετική ενημέρωση.
Στην παρουσίαση του Προγράμματος Ανάσα, παραβρέθηκαν επίσης ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας, η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας Μελίνα Σαραφίδου και ο οικονομικός υπεύθυνος της ΑΕΔΕΠ Παναγιώτης Βενετσάνος και ο προϊστάμενος του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας Νίκος Γουγουλιάς.

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στηρίζει το Πανελλήνιο Συνέδριο εστίασης στο Βόλο

 • Oct 06, 2020

Τις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συλλόγων Εστίασης που πραγματοποιείται 5 και 6 Οκτωβρίου στο Βόλο με πρωτοβουλία του τοπικού Συλλόγου και την στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Αφού συνεχάρη τον κ. Στέφανο Στεφάνου και όλους όσοι είχαν την ιδέα της διοργάνωσης υπογράμμισε το καίριο πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος από την πανδημία, την οποία μαζί με τον Ιανό που έπληξε και την Θεσσαλία, αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» σε μία σειρά προβλημάτων που έχουν σωρευτεί στον χώρο.

Ο κ. Μπασδάνης τόνισε ότι η ενότητα και η συλλογικότητα για τη διαχείρισης της νέας κατάστασης στον κλάδο που θα διαμορφωθεί τον χειμώνα που έρχεται είναι το κύριο ζητούμενο, γι’ αυτό και το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα σταθεί αρωγός –όπως πάντα- σε κάθε δράση και πρωτοβουλία που θα αναληφθεί και θα έχει στόχο τη βιωσιμότητα των επαγγελματιών στην εστίαση.

Εξάλλου, όπως σημείωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας δρα πάντα ανταποδοτικά προς τα μέλη του, ώστε κάθε συνδρομή να μην πάει χαμένη.

Οι μετέχοντες των εργασιών έθιξαν στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και το ζήτημα των εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν μετατραπεί σε οικονομική αιμορραγία για τις επιχειρήσεις του είδους. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία που θα οδηγήσει σε κοινή απόφαση Πολιτείας-επαγγελματιών εστίασης για μία και μόνη εταιρεία στην οποία θα πρέπει να τιμολογούν και να απευθύνονται οι επαγγελματίες.

Να σημειωθεί ότι στις εργασίες του Συνεδρίου που ολοκληρώνεται αύριο στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά Βόλου, συμμετείχαν 40 από τα 45 Σωματεία των Συλλόγων εστίασης ανά την Ελλάδα, γεγονός που χαροποίησε τους διοργανωτές, αφού κατέδειξε την ανάγκη της δημιουργίας κοινού μετώπου παρουσίασης και διαχείρισης θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από τους συμμετέχοντες ο covid-19 και οι παθογένειες του χώρου είναι οι δύο βασικές ενότητες που έχουν «ρίξει στον βούρκο» τους επαγγελματίες της εστίασης που αναγκάζονται να παρανομήσουν ώστε να είναι βιώσιμοι.

Ο εκπρόσωπος της Λέσβου προσέθεσε ακόμη ότι είναι αδήριτη ανάγκη από το πανελλήνιο συνέδριο που βρίσκεται σε εξέλιξη να βγει κοινή φωνή ενότητας και να χαραχτεί κοινή γραμμή σε πανελλαδικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο όπως τα δημοτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις ανά δήμο με διαφορετική τιμολογιακή πολιτική πολλές φορές, η μείωση ΦΠΑ, τα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ που πρέπει να διεκδικηθούν, η αναβάθμιση της ποιότητας στην εστίαση, το brand name που πρέπει να δημιουργηθεί για τον κλάδο κ.α.

Περισσότερα


To Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πλευρό των γυναικών του επιχειρείν που πλήττονται από τον Covid-19

 • Oct 06, 2020

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με την APSON CSR διοργανώνουν ευρεία συνάντηση με τις γυναίκες του επιχειρείν στις Βόρειες Σποράδες, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στη Σκιάθο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέ́ντρου "Μπούρτζι", με στόχο την εφαρμογή της εργαλειοθήκης “Womanitee Toolkit” και την ανάπτυξη της νησιώτικης οικονομίας μέσα από την ενδυνάμωση των γυναικών που επιχειρούν ή επιθυμούν να επιχειρήσουν στην περιοχή.

Εκτιμώντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό σήμερα, στην καρδιά του δεύτερου κύματος της πανδημικής κρίσης, οι γυναίκες επιχειρηματίες να ενεργοποιηθούν ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας αξιοποιώντας τις ευκαιρίες της “επόμενης μέρας” μέσα από ένα ισχυρό networking αλλά και με σημαντικά εργαλεία επιχειρηματικότητας στη διάθεσή τους, έχει δρομολογηθεί μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για την ενδυνάμωση και τον συντονισμό των γυναικών που ζουν στις Βόρειες Σποράδες. Η επίσημη έναρξη των δράσεων θα γίνει από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη, ο οποίος δηλώνει ότι «η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην περίπτωση που αυτή εξειδικευθεί μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη του νησιωτικού συμπλέγματος σε μία περίοδο που η κοινωνία και η οικονομία μας εν γένει δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αφουγκραζόμενο την αδήριτη ανάγκη των γυναικών να δηλώσουν το παρών ακόμη σε αυτή την δύσκολη χρονικά συγκυρία ανέλαβε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχοντας ως γνώμονα την στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλα τα πεδία».

Το διήμερο που είναι αφιερωμένο στην γυναικεία επιχειρηματικότητα τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΑΕΝ και υποστηρίζεται από τον δήμο Σκιάθου, τον δήμο Σκοπέλου, τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Σκιάθου, την Ένωση των Ξενοδόχων Σκιάθου και το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Σκιάθου. Οι δράσεις του επιχειρηματικού διημέρου πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή του Womanitee, του δικτύου υποστήριξης των γυναικών του επιχειρείν που τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης θα εφαρμοστεί το Womanitee Toolkit, δέσμη εργαλείων προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε επιχειρηματία σήμερα και θα ενισχυθεί σημαντικά το networking του γυναικείου επιχειρείν στην ευρύτερη περιοχή. «Στόχος μας είναι οι γυναίκες της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου να χτίσουν γέφυρες επιχειρηματικότητας και το Womanitee ToolKit να γίνει ο πιο πιστός τους συνεργάτης», δηλώνει η ιδρύτρια & πρόεδρος της APSON CSR και επικεφαλής του Womanitee, δρ Αναστασία Ψωμιάδη.

Συντονιστής της πρωτοβουλίας από την πλευρά των Σποράδων, μέλος των ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, Αθανάσιος Ε. Ζλατούδης, εξαίρει τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επισημαίνοντας:

Είναι μια ευκαιρία για όλες τις γυναίκες των Βορείων Σποράδων, που είναι ήδη επιχειρηματίες είτε σκέφτονται να γίνουν,  να εξοικειωθούν από ειδικούς, από γυναίκες για τις γυναίκες, με τα διαθέσιμα σύγχρονα εργαλεία επιχειρηματικότητας, που μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. ”.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης θα εφαρμοστούν προγράμματα εκπαίδευσης σε γυναίκες των τοπικών κοινωνιών, Workshops, Female Business Breakfast, Round Table αλλά και Webinars για όσες επιχειρηματίες των Βόρειων Σποράδων δεν καταφέρουν να βρεθούν στη Σκιάθο.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη apsomiadi@apson.gr – τηλ. Επικοινωνίας: 6937080216.

* Θα τηρηθούν όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας που προτείνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του Covid-19. 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

10& 11 Οκτωβρίου 2020 Σκιάθος

Brainstorming workshop: Μετά τη σύντομη παρουσίαση του Womanitee, υπό την καθοδήγηση της επικεφαλής του Womanitee, εξειδικευμένης business coach στη γυναικεία επιχειρηματικότητα δρ Αναστασίας Ψωμιάδη και της Content Manager του Womanitee, Κατερίνας Ιωακείμ (CEO & Founder MarkEdit, Coverstory.gr), οι γυναίκες του νησιού μοιράζονται τις ανησυχίες τους, τη δράση τους, τις επιθυμίες τους για το νησί και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Workshop “Time Mamagement” από την Βίκυ Πυλαρινού, CFO & Business Coach: Θα επαναξιολογηθεί η έννοια του χρόνου, θα χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλες τεχνικές και τα ανάλογα εργαλεία με σκοπό την αξιοποίηση του χρόνου και την ορθή διαχείριση αυτού. Η διαχείριση του χρόνου είναι μία από τις βασικές ικανότητες που απαιτείται να καλλιεργήσουμε για να έχουμε επαγγελματική και προσωπική επιτυχία.

Webminar «Ο γυναικείος τρόπος για επιτυχημένες διαπραγματεύσεις – τεχνικές και δεξιότητες» με εισηγήτρια την Βίκυ Αθανάσσoγλου – Δικηγόρο Αθηνών-  Dusseldorf Γερμανίας με εξειδίκευση στο International Business Law. Πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια Διαιτητής ΕΒΕΑ.   

Στρογγυλή τράπεζα: Επίσημη παρουσίαση του Womanitee και στην οποία θα όλοι οι εκπρόσωποι φορέων των Β. Σποράδων  με 10λεπτη τοποθέτηση για τη νησιώτικη επιχειρηματικότητα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και επενδύσεων .

Female Business Breakfast και Ατομική Συμβουλευτική: 30λεπτες συναντήσεις με τη business coach του Womanitee.

Workshop  Διαχείρισης άγχους: «Αναγνώριση & Αντιμετώπιση πιεστικών καταστάσεων».

Webminar: «Συμβουλές για την ίδρυση χώρου εστίασης» με εισηγήτρια την Αλεξία Κουτρουλιά, Ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια PALMIE BISTRO.

Digital Ατομική συμβουλευτική: Mετά τη λήξη των δράσεων, το Womanitee θα προφέρει σε κάθε γυναίκα ατομική συμβουλευτική μέσω digital κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

* Το τελικό πρόγραμμα των δράσεων θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Περισσότερα


Παράταση για τα πιστοποιημένα σεμινάρια για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου

 • Oct 01, 2020

Παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 η ολοκλήρωση παρακολούθησης στα δωρεάν online Πιστοποιημένα σεμινάρια, που διεξάγονται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ., πάνω στα «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://learning.uth.gr/health-protocol/

Περισσότερα


Σύσκεψη του ΠΕΣΘ για άμεση αποζημίωση των πληγέντων επιχειρηματιών από τον Ιανό

 • Sep 30, 2020

Τις πληγές που άφησε πίσω του ο Ιανός, τους τρόπους διαχείρισης της πρωτοφανούς θεομηνίας, αλλά και τα μέτρα στήριξης που πρέπει να ληφθούν για τις επιχειρήσεις του Νομού Καρδίτσας εξέτασαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικών κ. Τριαντόπουλου, καθώς και του Περιφερειάρχη Θεσσαλία κ. Αγοραστού.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΘ κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, παρουσία των Προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων κκ Σωτήριο Γιαννακόπουλο Πρόεδρο Επιμελητηρίου Λάρισας, Αριστοτέλη Μπασδάνη Πρόεδρο Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Βασίλειο Γιαγιάκο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων  και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, τόνισε την ανάγκη να στηριχτούν άμεσα οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την θεομηνία, απλούστευση και καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών, ενώ επεσήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των επιχειρήσεων η κατανόηση από μέρους της πολιτείας του εύρους της καταστροφής που έχει υποστεί ο νομός. Επίσης ο κ. Ζυγιογιάννης ζήτησε:

   -Ενίσχυση των πληγέντων επιχειρηματιών με εφάπαξ αποζημίωση 20.000 ευρώ (αντί των 8.000,00€ ).

- Αποζημίωση στο 100% της καταστροφής και όχι στη διακύμανση που προβλέπει το σ/ν από 30% έως 70%.

- Άμεση σύσταση πολλών Επιτροπών στο Νομό για να ολοκληρωθεί γρήγορα ο έλεγχος των πληγέντων επιχειρήσεων.

- Άμεσα σύσταση στο Νομό φορέα διαχείρισης της κρίσης και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπισή της.

- Άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, που συνοδεύονταν από το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργο Σπαθή, υπογράμμισε ότι «έχοντας την εμπειρία της πρωτοφανούς πλημμύρας που έπληξε το νησί της Σκοπέλου το 2015, αλλά και την προκλητικά μεγάλη καθυστέρηση των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες που μόλις ένα πριν ένα χρόνο πραγματοποιήθηκαν ζητούμε τη δέσμευση του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλου για άμεση αποζημίωση των πληγέντων που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή, λαμβάνοντας υπόψιν τις «πληγές» της δεκαετούς οικονομικής ύφεσης και του κορωνοϊού που δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό και αναβλητικότητα».

Ακόμη, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καρδίτσας με προσκεκλημένους  τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κων/νο Τσιάρα και τους Βουλευτές του νομού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας επανέλαβε τα αιτήματα των επιχειρηματιών όπως αυτά αποτυπώνονται στο Υπόμνημα του Επιμελητηρίου και ζήτησε από τον Υπουργό και τους Βουλευτές να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και να ασκήσουν όλη την επιρροή τους στην κυβέρνηση για να μην εμπλακούν στη γραφειοκρατία οι διαδικασίες καταγραφής, πιστοποίησης και αποζημίωσης των καταστροφών, καθώς και την επιτακτική ανάγκη δρομολόγησης σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων για το Νομό, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοια καταστροφή στο μέλλον.

Και στις δύο συσκέψεις συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου που με τη σειρά τους τόνισαν την σοβαρότητα της κατάστασης, την χωρίς προηγούμενο στον ελλαδικό  χώρο, έκταση της καταστροφής, την επείγουσα στήριξη του νομού και τον αποτελεσματικό συντονισμό των ενεργειών των αρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών.

 

 

Περισσότερα


Παρέμβαση για τα σχολικά κυλικεία από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Sep 09, 2020

Επιστολή με την οποία παρεμβαίνει στο θέμα απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης προς την  Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο αναφορικά στο «Πρωινό Γεύμα» που μπορεί να προσφέρεται από τα κυλικεία Δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων στο σχολικό πληθυσμό που σε λίγες ημέρες επανέρχεται στα θρανία.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Ως γνωστόν, η πανδημία έπληξε καίρια τον κλάδο των κυλικείων των Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων, που ουσιαστικά παραμένει ανενεργός από τον περασμένο Μάρτιο, όποτε και υπεβλήθη το lockdown στην χώρα.

Ακόμη και μετά την επανεκκίνηση επιχειρήσεων και την επαναλειτουργία των σχολείων, τα κυλικεία παρέμειναν κλειστά με απόφαση της κυβέρνησης και με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες που συνεπάγονται αυτού του «ιδιότυπου» λουκέτου.

Το σχολικό κυλικείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σχολείου, στηρίζουν την τοπική οικονομία και πολλές φορές  αποτελούν και τον σωστό «δείκτη» σωστών διατροφικών συνηθειών στην σχολική ηλικία.

Παρόλα αυτά, μέχρι και αυτή την ώρα, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη δέσμευση ή σχέδιο για την στήριξη αυτών των επιχειρήσεων.

Η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κυλικείων Δημόσιων και ιδιωτικών Σχολείων για παροχή «Πρωινού Γεύματος» στον σχολικό πληθυσμό μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και ζητούμε την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στην σχετική πρόταση, μέχρι σήμερα το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 73.499.901,33 ευρώ και αφορά την παροχή 185.311 γευμάτων. Θεωρητικά, επιμερίζοντας αυτά τα γεύματα στις 164 ημέρες κάθε σχολικού έτους, το κόστος του κάθε γεύματος ανέρχεται σε 2,42 ευρώ. Ωστόσο, οι σχολικές ημέρες ανά έτος στα δημοτικά σχολεία είναι λιγότερες και ανέρχονται σε 126. Τούτου δοθέντος, το πραγματικό κόστος κάθε γεύματος ανά μαθητή αυξάνεται σημαντικά και ανέρχεται σε 3,15 ευρώ.

Η Ομοσπονδία θα μπορούσε να προσφέρει «Πρωινό Γεύμα» σε χαμηλότερη τιμή που να περιλαμβάνει αρτοσκεύασμα ή πίτα με λαχανικά, γαλακτοκομικό προϊόν, φρούτο ή χυμό προσεγγίζοντας την τιμή του 1,5 ευρώ.

Ταυτόχρονα, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι τα σχολικά κυλικεία με τη λειτουργία τους στηρίζουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων μέσω των ενοικίων τους, που ενισχύουν τις Σχολικές Επιτροπές.

Το πρόγραμμα στην περίπτωση που εφαρμοστεί από τα σχολικά κυλικεία θα αποτελέσει μία έμπρακτη στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν καίρια στον καιρό της πανδημίας και όχι για ακόμη μία φορά απρόσωπων εταιρειών και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη και η αγωνία για το αύριο του κλάδου ακόμη μεγαλύτερη.

Θα θέλαμε να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή της ΠΟΚΔΙΣ και άλλων Επιμελητηρίων της χώρας, ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο δίκαιο αυτό αίτημα».

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Ακυρώνεται η φετινή ΔΕΘ-Κατεβάζει "ρολά" η εστίαση από τις 12 τα μεσάνυχτα στο Βόλο

 • Aug 10, 2020

Νέες αποφάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού έλαβε η κυβέρνηση μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους υπουργούς,  κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

 Όπως αποφασίστηκε:  

1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

 

3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.  

6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

- Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
- Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
- Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

 
 
 

Περισσότερα


Στο Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής ο Αθανάσιος Ζλατούδης

 • Aug 07, 2020

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη συγκροτήθηκε σε σώμα το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥΝΗΠΟ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο οποίο και συμμετέχει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων και επιμελητηριακός σύμβουλος Μαγνησίας Αθανάσιος Ζλατούδης.

Όπως είναι γνωστό, το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετέχει στη Διοίκηση του

Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών με την εκπροσώπηση των Β. Σποράδων από τον κ. Ζλατούδη.

Πιο συγκεκριμένα, η σύνθεση του νέου ΣΥΝΗΠΟ έχει ως εξής: Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως Πρόεδρος, Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , ως μέλος,
Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως μέλος, ο οποίος αναπληρώνει τον Πρόεδρο, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του, Παύλος Βουγιούκας – Μιχαλακέλης, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Γενικής
Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως μέλος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) εκπρόσωπος, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Αθανάσιο Ζλατούδη, μέλος ΔΣ του ΕΟΑΕΝ, Αταλλιώτης Νικόλαος ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Αγουρογιάννη Παναγιώτη, ορισμένοι από τον πρωθυπουργό, Εμμανουήλ Κουτουλάκης, Σύμβουλος ΥΝΑΝΠ (Χωροτάκτης-Περιφερειολόγος), με αναπληρωτή του την Μαρία Γκούτσιου, ορισμένοι από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσνταντίνος Κούκας, Δήμαρχος Μυκόνου ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Σταμάτη Γαρδέρη, Δήμαρχο Κύθνου (εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ), Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ως μέλος, με αναπληρώτρια του την Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, (εκπρόσωποι Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος) και την Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Ευάγγελο Διαμαντόπουλο Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Καθήκοντα γραμματέα θα ασκεί η υπάλληλος της ΓΓΑΙ&ΝΠ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Δεσποτέλλη Γεωργία, κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού με βαθμό Α’ και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος η υπάλληλος του ίδιου φορέα, Πάστου Βασιλική, κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού με βαθμό Α’.
Η θητεία των μελών του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.) λήγει στις 31-12-2022.

 

Περισσότερα


Επιμελητήριο Μαγνησίας: Αρνητικά όλα τα δείγματα κορωνοϊού μετά από έλεγχο του ΕΟΔΥ

 • Jul 30, 2020

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία του και για την προστασία του προσωπικού, αλλά και των μελών του, αποδέχθηκε πρόσκληση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για δειγματοληπτικό έλεγχο covid-19.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο Επιμελητήριο και κατόπιν τεστ που έγιναν στο προσωπικό, με δείγματα που ελήφθησαν από όλους τους εργαζομένους, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για όλα τα δείγματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζεται μέσω του info@cci-magnesia.gr, ενώ τα μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να εξυπηρετηθούν και από την Υπηρεσία, προσερχόμενοι πάντα με μάσκα, σύμφωνα και με τις τελευταίες υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR