Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Τροποποίηση καταστατικού για τις ΕΠΕ μέχρι 31/12/2021

 • Jan 01, 2022

Από το Επιμελητήριο Μαγνησίας ανακοινώνονται τα εξής: «Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Υ.Γ.Ε.ΜΗ. υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4541/2018 Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης οι οποίες έχουν συσταθεί  πριν την ισχύ του παραπάνω Νόμου και η  διάρκεια τους είναι αόριστη, έχουν ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2021, εκτός αν, με τροποποίηση του καταστατικού τους οριστεί άλλη, ορισμένη  ημερομηνία.

Σύμφωνα λοιπόν με την ως άνω διάταξη όσες Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης συνεχίσουν να έχουν Αόριστη διάρκεια στο καταστατικό τους, θεωρούνται εκ του Νόμου ότι λήγουν αυτομάτως και αυτοδικαίως την 31.12.2021.

Επομένως προς αποφυγή του ενδεχόμενου αυτού και πρόκλησης προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία τους, συνιστούμε όσες Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης έχουν Αόριστη διάρκεια χρόνου να προβούν το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε προ της 31.12.2021, σε σχετική τροποποίηση του καταστατικού τους και να ορίσουν ορισμένη διάρκεια σε έτη σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 6 παρ. 2 περ. στ  του Ν. 3190/1955.

Για την έγκαιρη καταχώρηση της σχετικής τροποποίησης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μη ύπαρξη λοιπών εκκρεμοτήτων (π.χ οικονομικές καταστάσεις με τις σχετικές εκθέσεις όπου από την κείμενη νομοθεσία απαιτούνται)».

 

Περισσότερα


Ερευνα-εργαλείο για την ανάπτυξη του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Oct 21, 2021

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας αγοράς στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για την καταγραφή του προφίλ των επιβατών και των εντυπώσεων τους σχετικά με τον προορισμό, το καλοκαίρι 2021 προχώρησε κατά τη διάρκεια Σ/Τ που δόθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου από το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Την παρουσίαση έκανε ο κ. Γεώργιος Καραμάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΚPI Marketing Aviation Solutions, παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, της Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Θέκλας Καμμένου και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με την KPI Aviation Marketing Services, και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, προχώρησε στην υλοποίηση μιας έρευνας αγοράς και μια διερευνητική μελέτη για το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών για πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, κατά την διάρκεια των μηνών Αυγούστου – Οκτωβρίου 2021 (περίοδος που ξεκινήσαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου).

H έρευνα αγοράς στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου κατέδειξε το προφίλ των επιβατών, και τις εντυπώσεις τους σχετικά με τον προορισμό. Η ανάλυση των στοιχείων χρησιμοποιήθηκε στις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τις αεροπορικές εταιρείες στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάπτυξης Αερογραμμών Routes, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο στις 10 – 12 Οκτωβρίου 2021, το οποίο ήταν και το πρώτο δια ζώσης μετά από διακοπή δύο χρόνων λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Για τα πολύ σημαντικά ευρήματα της έρευνας που θα αποτελέσουν βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, καθώς αποτυπώνουν τα βασικά στοιχεία της κίνησης του αερολιμένα, μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Όπως σημείωσε και η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θέκλα Καμμένου «Είναι πολύ σημαντικό στις συναντήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες να παρουσιαστούν πληροφορίες και στοιχεία που θα καθιστούν την Κεντρική Ελλάδα ως ένα ελκυστικό και δυναμικό προορισμό που είναι έτοιμο να δεχτεί και να υποστηρίξει αεροπορικές εταιρείες τα επόμενα χρόνια. Η δημιουργία μιας τράπεζας πληροφοριών με στοιχεία που συλλέγονται από έρευνα αγοράς στο αεροδρόμιο είναι μια βέλτιστη πρακτική [best practice] που εφαρμόζεται από όλα τα αεροδρόμια που έχουν επιτυχημένες στρατηγικές ανάπτυξης αερογραμμών.

Η ανάπτυξη αερογραμμών (route development) στα αεροδρόμια παίζει καθοριστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη κάθε περιφέρειας και περιοχής - ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου το 69% των τουριστών φθάνουν αεροπορικώς. Βασικό κριτήριο στην απόφαση των αεροπορικών εταιρειών για την επιλογή και επένδυση στο συγκεκριμένο προορισμό (αριθμό συνδέσεων, διάρκεια, κ.λπ.), αποτελεί η ελκυστικότητά του, καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάπτυξης αερογραμμών.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγα τουριστικά αεροδρόμια που πραγματοποιούν τέτοιες έρευνες και είναι σημαντικό το ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας προχώρησε με την υλοποίηση μιας τέτοιας έρευνας, η οποία θα είχε σημαντικά οφέλη προσφέροντας ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα».

 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης υπογράμμισε την ανάγκη συνέργειας των υπολοίπων Επιμελητηρίων, αλλά και των αντίστοιχων Ενώσεων σε θεσσαλικό επίπεδο, καθώς -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- το Αεροδρόμιο αποτελεί ένα στοίχημα που μπορούμε να κερδίσουμε».

 

Οι θεματικές ενότητες της έρευνας του ερωτηματολογίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

-          Δημογραφικά: Γένος, ηλικία, εθνικότητα, τόπος κατοικίας,

εκπαίδευση.

-          Προφίλ Κρατήσεων: Θέση, αριθμός επιβατών που ταξιδεύουν με

τον/την ερωτώμενο, τρόπος κράτησης (μέσω πράκτορα, tour

operator, διαδίκτυο κ.λπ.), γκρουπ ή μεμονωμένοι ταξιδιώτες.

-          Ταξιδιωτικά Χαρακτηριστικά: Συχνότητα ταξιδιών, λόγος ταξιδιού,

τύπος πτήσης, διάρκεια ταξιδιού, τρόπος άφιξης στο αεροδρόμιο,

τελικός προορισμός, χρήση ενδιάμεσου σταθμού.

-          Τουριστικές Πληροφορίες: περιοχή διαμονής, είδος καταλύματος,

όνομα καταλύματος, περιοχές που επισκέφτηκαν, δραστηριότητες

[αθλητικές, πολιτιστικές, ιστορικές, θρησκευτικές, κ.λπ.] που

πραγματοποίησαν, συνολικά ποσά που ξόδεψαν κατά τη διαμονή

τους.

-          Προσδοκίες: Νέα προϊόντα που θα ήθελαν, τρόπος επικοινωνίας

-          Αξιολόγηση: Αξιολόγηση του προορισμού, πρόθεση επιστροφής,

πρόθεση να συστήσουν την Μαγνησία σε φίλους και συγγενείς.

 

Ποια είναι η KPI Aviation Marketing Services

 

Η KPI Aviation Marketing Services είναι μία διεθνούς κύρους εταιρία, με μια εξαιρετική διαδρομή στους τομείς της ανάπτυξης δρομολογίων και του αεροδρομιακού marketing, η KPI έχει προσελκύσει περισσότερους από 100 αεροπορικές εταιρείες στα αεροδρόμια της Αθήνας, Αμπού Ντάμπι, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βρυξελλών, Λίβερπουλ, Kω, Μάλε [Μαλδίβες] και Ντόχα και έχει κερδίσει το «Βραβείο Routes για το καλύτερο αεροδρομιακό

Marketing και Ανάπτυξης Αερογραμμών" έξι φορές κατά την τελευταία 15 χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, η KPI έχει σχεδιάσει την στρατηγική των παραπάνω αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου των κοινών προωθητικών δράσεων. Υπεύθυνος του συγκεκριμένου έργου για το σχεδιασμό και την υλοποίησή του είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της KPI  κύριος Γιώργος Καραμάνος.

 

 

 

 

 

 

   

 

Περισσότερα


"Αποκλεισμένοι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες" τονίστηκε σε εκδήλωση της ΟΕΒΕΜ που στήριξε το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Oct 19, 2021

Ο αποκλεισμός των ΜμΕ από τις Τράπεζες, ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στην Μετά-Covid-19 Εποχή, τονίστηκε στην χθεσινή ημερίδα της ΟΕΒΕΜ που πραγματοποιήθηκε στο Domotel ΞΕΝΙΑ Βόλου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος και σημείωσε το κλίμα αβεβαιότητας στο οποίο καλούνται να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις, οι οποίες και είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα κατά 93%.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, εξέφρασε τους φόβους του για νέα λουκέτα στην αγορά και μίλησε για το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων, που αυτή την ώρα αποτελεί το 45 με 50% του κόστους παραγωγής προϊόντων, το οποίο και δεν μπορεί να μετακυληθεί στην κατανάλωση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δράσεις εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, όπως η συμμετοχή επιχειρήσεων της Μαγνησίας στην έκθεση Anuga, την στήριξη του «Yachting Volos», το οποίο και επισκέφθηκαν πάνω από 10.000 πολίτες, αλλά και εκδηλώσεων σαν την χθεσινή για τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο καθηγητής Οικονομικών στο Π.Θ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης και η Πρόεδρος ΑΕΔΕΠ Ιωάννα Κιντά.

 

Περισσότερα


Βασικός υποστηρικτής του “Yachting Volos” το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Oct 12, 2021

Το “ Yachting Volos : Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία” θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 17 Οκτωβρίου 2021 στο λιμάνι του Βόλου, υπό τη διοργάνωση της εταιρίας  Mact Media Group, συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Θεσσαλίας
και βασικό υποστηρικτή το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Στο Φεστιβάλ θα πάρουν μέρος εκθέτες που ασχολούνται µε το Yachting, τον Θαλάσσιο Τουρισμό και τη Γαστρονομία, καθώς και σκάφη κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και από όλη την Ελλάδα.
Εκτιμάται ότι το γεγονός θα προσελκύσει περίπου 10.000 επισκέπτες.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι µόνο να επιβιβαστούν σε σκάφη, κάθε λογής, και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε της απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης ενός επαγγελματικού σκάφους, µε ή χωρίς πλήρωμα, αλλά και να γνωρίσουν νέα προϊόντα, να γευθούν τοπικά προϊόντα και γεύσεις και να συµµετέχουν στις εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης που έχουν
σκοπό την ανάδειξη της περιοχής.
Στόχος είναι η ανάδειξη του Yachting, των επαγγελματιών και του ιδιαίτερου τρόπου τουρισμού που μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει µε το Yachting στην Ελλάδα.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης με αφορμή την έναρξη του 1ου YACHTING Φεστιβάλ που διοργανώνεται στην πόλη του Βόλου, σημείωσε τα εξής: “Με μεγάλη μας χαρά χαιρετίζουμε το 1ο YACHTING FESTIVAL που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Βόλου. Τόσο οι ενέργειες οι δικές μας, όσο και άλλων αναπτυξιακών φορέων συνετέλεσαν ώστε η πρώτη έκθεση να είναι πλέον γεγονός για την περιοχή μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας.

Η Μαγνησία έχει να επιδείξει ένα ανεκτίμητης αξίας πλούτο τόσο στον θαλάσσιο τουρισμό, όσο και στην γαστρονομία και είμαστε πεπεισμένοι ότι το 1ο YACHTING FESTIVAL θα είναι το πρώτο αξιόπιστο βήμα για την ανάδειξή τους.

Θα πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η συμβολή του Θαλάσσιου Περιηγητικού Τουρισμού, στην ανάπτυξη της εθνικής τουριστικής οικονομίας είναι τεράστια. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Bloomberg για τα υπέρ πολυτελή σκάφη αναψυχής, η χώρα μας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη και τρίτη παγκοσμίως.

Σε μία πόλη με ναυτική παράδοση λοιπόν, όπως ο Βόλος, μόνο περήφανοι μπορούμε να δηλώνουμε γι’ αυτή την έκθεση που θα προσελκύσει επισκέπτες και το ενδιαφέρον όλης της χώρας».  

 

 

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην «ANUGA 2021»

 • Oct 11, 2021

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων συνεχίζεται μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου 20021 η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ANUGA 2021» που διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους δηλώνει το παρών στη διοργάνωση.

H συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός παγκοσμίως για τον χώρο των Τροφίμων και των Ποτών, καθώς και σταθερό σημείο συνάντησης για εκατοντάδες εκθέτες και χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Τα μέλη του Επιμελητηρίου που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση είναι τα εξής:

 1. QUARTET ΑΕ ΓΚΟΦΡΕΤΟΠΟΙΙΑ
 2. ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ - ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ - ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
 3. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γ. & Α. - ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Α. ΙΚΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΝΟΥ
 4. ΛΑΪΤΣΟΣ ΝΙΚ. & ΣΙΑ ΕΕ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
 5. ΛΥΧΝΑΡΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ ΑΕ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΩΝ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
 6. ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ - PAPASTATHIS FARM ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή διοργάνωση διεξάγεται εφαρμόζοντας τα αναγκαία μέτρα, λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία των εκθετών, των επισκεπτών και του προσωπικού της έκθεσης.

 

Περισσότερα


85η ΔΕΘ: Πρόταση Επιμελητηρίου Μαγνησίας για δημιουργία κωδικού Επιμελητηρίων στον κρατικό προϋπολογισμό-Αρ. Μπασδάνης: «Στη σωστή κατεύθυνση το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός»

 • Sep 13, 2021

Την πρόταση για δημιουργία κωδικού στον κρατικό προϋπολογισμό όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, -με την αντίστοιχη δέσμευση ποσού- με στόχο την πανελλαδική καμπάνια στήριξης των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, κατέθεσε από του βήματος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 85ης ΔΕΘ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές εξαγγελίες o κ. Μπασδάνης υπογράμμισε ότι «κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, με την προϋπόθεση να εφαρμοστούν και όσα επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφορικά με την επιδότηση της αύξησης του ενεργειακού κόστους που αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης.

Η κρατική επιδότηση θα βάλει φρένο στο κύμα ανατιμήσεων των τιμολογίων ρεύματος και θα μειώσουν ένα επιπρόσθετο βάρος από τις ήδη οικονομικά επιβαρυμένες επιχειρήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι στην 85η ΔΕΘ που είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν - Παρόν- Μέλλον στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση συμμετέχει δυναμικά το Επιμελητήριο Μαγνησίας με τοπικές επιχειρήσεις-μέλη του.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των εγκαινίων της Έκθεσης, το περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επισκέφθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, o Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Λιούπης, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Δια Βίου Μάθησης στην Θεσσαλία κ. Ιωάννης Μπουτίνας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων, κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, επιχειρησιακοί παράγοντες τόσο της Αγοράς, όσο και της Αυτοδιοίκησης, αλλά και αρκετοί επαγγελματίες από όλη την χώρα.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης που θα διαρκέσει έως 19 Σεπτεμβρίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Γεν. Γραμματέας κ. Βασίλης Ζαχείλας.

Η φετινή διοργάνωση διεξάγεται εφαρμόζοντας τα αναγκαία μέτρα, λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία των εκθετών, των επισκεπτών και του προσωπικού της έκθεσης.

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 • Sep 07, 2021

Το παρών στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από 11 έως και 19 Σεπτεμβρίου 2021, δίνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Στο περίπτερο του θα φιλοξενηθούν τοπικές επιχειρήσεις-μέλη του και συγκεκριμένα οι εξής:

 • Βασίλειος Καραλής - Κατασκευή ντίζας
 • CROZANA INVESTMENTS LTD - τηλεχειριζόμενο ερπυστριοφόρο τρακτέρ
 • Υιοί Ευστ. Πλαστάρα ΟΕ - Χυτοσίδηρα και ανοξείδωτα υλικά ύδρευσης
 • Αλεξίου Μαρία-Φιλύρα - Γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, ζυμαρικά, τουρσιά, ξύδια, λικέρ
 • METAMEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ - Έντυπα-Ειδικές εκδόσεις
 • Α. Δουλόπουλος & ΣΙΑ ΕΕ (KRISTAL) – απορρυπαντικά
 • DOWNVILLAGE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ - Παράγωγα μαύρου σκόρδου

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Ζαχείλας, οι οποίοι και θα παραστούν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, οι οποίες γίνονται στα πλαίσια της 85ης ΔΕΘ, με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε δήλωσή του, με αφορμή την φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης αναφέρει: «Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν - Παρόν- Μέλλον στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Πάνω σε αυτό το τρίπτυχο, η επιχειρηματική κοινότητα βαδίζει τα τελευταία χρόνια της κρίσης προσηλωμένη στις αξίες της. Η επιχειρηματική ηθική μπορεί να δοκιμάστηκε, ωστόσο η οργανωσιακή κουλτούρα που διέπει το επιχειρείν επιτάσσει να μας βρίσκει πάντα ενωμένους και αλληλέγγυους. Εξάλλου, η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 καταμαρτυρεί ότι μόνο με ενότητα βγαίνουμε κερδισμένοι, τότε και πάντα…

Και το 2021 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, με σημαντικές απώλειες τόσο οικονομικές, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Παρόλα ταύτα, το οφείλουμε τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον της πατρίδας μας, να αφυπνιστούμε και να δράσουμε πάντα με αισιοδοξία και νηφαλιότητα.

Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική η ανάγκη η Πολιτεία να κινηθεί υποστηρικτικά στους επαγγελματικούς κλάδους και υπηρεσίες, που άντεξαν τόσο την μνημονιακή δεκαετία, όσο και την πανδημία. Αυτό και περιμένουμε από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά και από την εισήγηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη στις εργασίες της Γ.Σ. της ΚΕΕΕ».

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί εφαρμόζοντας τα αναγκαία μέτρα, λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία των εκθετών, των επισκεπτών και του προσωπικού της έκθεσης.

 

Περισσότερα


Διαγωνισμός Επιμελητηρίου για "Παροχή Προγράμματος Προαιρετικής κάλυψης υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας"

 • Aug 23, 2021

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

 

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφοράς, με βάση τη σχέση ποιότητας – τιμής για το σύνολο του ενδεικτικού προϋπολογισμού για την “Παροχή Προγράμματος Προαιρετικής κάλυψης υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας» προϋπολογισμού  39.990,00 € με το Φ.Π.Α. 24% με CPV: 66512200-4 - Υπηρεσίες ασφάλισης υγείας, σύμφωνα και με την υπ’ αριθμ. 3/2021 απόφαση έγκρισης του Δ.Σ. περί έγκρισης της διενέργειας του διαγωνισμού.

Η διαδικασία θα διενεργηθεί στην έδρα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176, Τ.Κ.: 38221, Βόλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής, η οποία ορίστηκε με την υπ’ αριθμ. 19/2021 απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (ΑΔΑ: ΩΣΙ0469ΗΛΝ-ΟΑΕ) , στις 09/09/2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ.

Οι προσφορές υποβάλλονται ή αποστέλλονται από τους ενδιαφερόμενους, μέσα σε σφραγισμένο φάκελο, τον κυρίως φάκελο («ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ»). Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής ή κατάθεσης στο πρωτόκολλο, οι φάκελοι προσφοράς γίνονται δεκτοί εφόσον έχουν πρωτοκολληθεί στο πρωτόκολλο της Αναθέτουσας Αρχής που διεξάγει τον διαγωνισμό, το αργότερο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών, ήτοι μέχρι την Δευτέρα, 06/09/2021 και ώρα 14:00΄. Η Αναθέτουσα Αρχή δεν φέρει ευθύνη για τυχόν ελλείψεις του περιεχομένου των προσφορών που αποστέλλονται ταχυδρομικά ούτε για καθυστερήσεις στην άφιξή τους.

Ο ανάδοχος επιβαρύνεται με τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος και κάθε νόμιμη κράτηση.

Τα στοιχεία του διαγωνισμού αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο ΚΗΜΔΗΣ, και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας : www.cci-magnesia.gr.

Τα έγγραφα της σύμβασης είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του ΚΗΜΔΗΣ και στην ιστοσελίδα της Αναθέτουσας Αρχής (www.cci-magnesia.gr).

Συμπληρωματικές πληροφορίες, διευκρινίσεις κ.λπ. για το διαγωνισμό μπορούν να ζητηθούν εγγράφως το αργότερο έξι (6) ημέρες πριν από την ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών και αυτές θα παρέχονται εγγράφως από την Αναθέτουσα Αρχή, το αργότερο τέσσερις (4) ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

Για τυχόν πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς δύναται να επικοινωνούν με το Τμήμα Οικονομικού του Επιμελητήριο Μαγνησίας (αρμόδια υπάλληλος: κα. Μαρία Καραγιάννη, τηλ. 2421094723, e-mail: oikonomiko@cci-magnesia.gr ).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ

Περισσότερα


Νέος Πρόεδρος της ΚΕΕ ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου-Συγχαρητήρια επιστολή από Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Aug 19, 2021

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, εξελέγη χθες, ομόφωνα, νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στη θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου, μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η εκλογή του νέου προέδρου πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Δ.Ε. της ΚΕΕΕ, με σύμπνοια και ομόνοια και στο πλαίσιο των προβλεπομένων διαδικασιών, καθώς άλλωστε δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα παρά μόνο του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος έλαβε το 100% των ψήφων.

Η κενωθείσα στη Δ.Ε. της ΚΕΕ θέση πληρώθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Βασίλη Γιαγιάκο, ο οποίος εξελέγη επίσης ομόφωνα Ε’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Στην συγχαρητήρια επιστολή του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, αναφέρει τα εξής: "Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και εγώ προσωπικά, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογή σας στην θέση του νέου Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία σας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα αξιοποιηθεί εκ μέρους σας επ’ ωφελεία της επιχειρηματικότητας που γνωρίζει μία από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της.

Η οικονομική κρίση, η πανδημία και τώρα, η πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε χιλιάδες επιχειρήσεις στο πέρασμά της αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Θεωρούμε ωστόσο, ότι έχετε όλα εκείνα τα εχέγγυα που θα οδηγήσουν και πάλι την ελληνική επιχειρηματικότητα στο δρόμο της ανάπτυξης.

Με όπλα την πολύχρονη προσφορά σας στο ΕΕΑ, τον δυναμισμό σας, την αποφασιστικότητά σας, αλλά και την πλούσια παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο εκλιπών Πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος, θα εκπροσωπήσετε επάξια την επιχειρηματική κοινότητα.

Ευελπιστούμε στη συνέχιση της αγαστής μέχρι σήμερα συνεργασίας μας και προσδοκούμε σε ακόμη περισσότερες κοινές μας δράσεις στην μάχη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας".

 

 

Περισσότερα


Στην Ευβοια αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε βοήθεια των πυρόπληκτων

 • Aug 16, 2021

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννη Γεροντίτη και άλλα μέλη του Δ.Σ. είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης την Κυριακή 15 Αυγούστου στην πυροπαθή Εύβοια.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου κ. Βασίλειο Ζαχείλα και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Νίκο Αγγελέτο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου παρέδωσαν το υλικό που είχε συγκεντρωθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες από τον Επιμελητηριακό φορέα ως μία μικρή, αλλά άμεση βοήθεια στους πυροπαθείς συμπολίτες μας.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε αποτελεί προϊόν της προσφοράς μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αλλά και απλών πολιτών της περιοχής που θέλησαν να δώσουν μία ανακούφιση στους χιλιάδες κατοίκους του πανέμορφου νησιού που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται αυτή την περίοδο από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε την περιοχή.

Ο κ. Μπασδάνης έχοντας μία συνεργασία με τον κ. Γεροντίτη, ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής που γνώρισαν εκατοντάδες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων, άλλες παραδόθηκαν ολοσχερώς στις φλόγες και άλλες υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Ο κ. Μπασδάνης έτεινε χείρα συνεργασίας προς τον κ. Γεροντίτη επισημαίνοντας ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας δηλώνει παρών σε όποια άλλη προσπάθεια αλληλεγγύης υλοποιηθεί, ώστε πολύ σύντομα, οι επαγγελματίες της περιοχής να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και να γίνει η επανέναρξη της τοπικής οικονομίας πράξη.

Ο κ. Γεροντίτης, αφού ευχαρίστησε την αποστολή της Μαγνησίας, που ανήμερα της Παναγίας ανέλαβε αυτή την συγκινητική πρωτοβουλία, συμπλήρωσε ότι θα είναι σε ευθεία ενημέρωση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για ό,τι άλλο χρειαστεί.

Να σημειωθεί ότι πολύτιμη βοήθεια στο κομβόι της αλληλεγγύης που έστησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας παρείχαν η Ενωση Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών-Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας, το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Μεταλλουργών Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας (τοπικό τμήμα Μαγνησίας).

Η μεταφορά των προϊόντων έγινε με την υποστήριξη της εταιρείας "Νίκος Μαυροφώτης-Αμμοβολές-Βαφές-Απεντομώσεις".

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR