Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Την Α' ΒΙΠΕ "δείχνει" το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

 • Jan 22, 2021

Την έκταση της εταιρείας ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ καθώς και τις υποδομές της Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου υπέδειξε το Επιμελητήριο Μαγνησίας χθες, καταληκτική ημερομηνία του χρονοδιαγράμματος ενεργειών σε σχέση με την ανάπτυξη του επενδυτικού σχεδίου, μετά και το πρόσφατο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και της γερμανικής εταιρείας Next e.GO για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε απάντηση σχετικής επιστολής του Διευθυντή Προσέλκυσης & Υποστήριξης Επενδύσεων κ. Ηλία Ηλιάδη, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου υπέδειξε με τα ανάλογα στοιχεία τον χώρο-έκταση της ευρύτερης περιοχής του Νομού Μαγνησίας που επιθυμεί για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης επένδυσης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 264  στρεμμάτων δραστηριοποιήθηκε η εταιρεία ΤΕΟΚΑΡ του Ομίλου Θεοχαράκη, στον κλάδο της παραγωγής αυτοκινήτων για 15 χρόνια, κατασκευάζοντας περισσότερα από 170.000 αυτοκίνητα και δίνοντας πνοή στην βιομηχανική ζώνη της περιοχής, ενισχύοντας την οικονομική εξωστρέφεια του Νομού.

Ταυτόχρονα, στα πλεονεκτήματα της πρότασης συμπεριλαμβάνονται η ιδανική γεωγραφική θέση της περιοχής, η δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών, αλλά και η ύπαρξη του εξειδικευμένου τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού της Μαγνησίας.

 

 

 

 

Περισσότερα


Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ζητά από Αδωνι επανεξέταση των όρων του e-λιανικού του ΕΠΑΝΕΚ

 • Jan 14, 2021

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά στην προδημοσίευση του προγράμματος χρηματοδότησης e-shop απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται και στους βουλευτές της Μαγνησίας υπογραμμίζεται η αναντιστοιχία των εξαγγελιών σε συνδυασμό με την προχειρότητα σχεδιασμού των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα δυσπιστίας και απογοήτευσης στην επιχειρηματική κοινότητα που βλέπει  καθημερινά την ψαλίδα με τα πολυκαταστήματα να μεγαλώνει χωρίς να λαμβάνουν καμία ουσιαστική βοήθεια από την Πολιτεία.

Ο κ. Μπασδάνης, καλεί τον Υπουργό να επανεξετάσει τους όρους της προδημοσίευσης και να προχωρήσει στην προκήρυξη ενός δικαιότερου και ουσιαστικότερου προγράμματος που θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας λειτουργικών ηλεκτρονικών καταστημάτων στο σύνολο των επιχειρηματιών λιανικής πώλησης.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Τον προηγούμενο μόλις μήνα, μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης και την έντονη δίαμαρτυρία από πλευράς του για την μη ικανότητα τους να λειτουργήσουν μέσω του συστήματος click away, οι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν από τον αναπληρωτή Υπουργό σας, κ. Νίκο Παπαθανάση, για την ενεργοποίηση εντός του Δεκέμβρη ενός προγράμματος ΕΣΠΑ που θα τους έδινε τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) με επιδότηση 100% και έως του ποσού των 5.000 €. Την εξαγγελία του νέου προγράμματος πολλοί από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την είδαν σαν μία τεράστια ευκαιρία να προχωρήσουν άμεσα στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος το οποίο αναγνωρίζουν ότι αποτελεί πλέον το βασικό εργαλείο για την λειτουργία τους ενόψει της συνέχισης του lockdown και της λειτουργίας τους με τη μέθοδο του click away.

Μάλιστα, όλοι οι φορείς είχαμε επισημάνει ότι η ενεργοποίηση ενός αντίστοιχου προγράμματος, θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από το ΕΣΠΑ ή από τις κατά τόπους Περιφέρειες, πολύ νωρίτερα, πριν δηλαδή το δεύτερο κύμα της πανδημίας πλήξει τη χώρα μας.

Δυστυχώς, όμως για ακόμη μία φορά, οι επιχειρηματίες πέφτουν θύματα ελλιπούς ενημέρωσης, καθώς κατά την προδημοσίευση του Προγράμματος, ως επιλέξιμες επιχειρήσεις, ορίζονται αυτές που είχαν ήδη προχωρήσει στην κατασκευή του ηλεκτρονικού τους καταστήματος από τον Μάρτιο του 2020 έως και την υποβολή της αίτησης ενδιαφέροντος ή οποία αναμένεται να έχει ως μέγιστη καταλυτική ημερομηνία το τέλος Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου του 2021. Σε κάθε περίπτωση εφόσον ισχύσουν οι όροι της προδημοσίευσης, εκτός από όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει, αποπληρώσει και λογιστικοποιήσει τα ηλεκτρονικά καταστήματα τους, εάν θέλουν να τύχουν αποδέκτες της επιδότησής θα πρέπει να ολοκληρώσουν την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος εντός 30 ημερών, ενός διαστήματος που θεωρείται ανέφικτο για την κατασκευή και παραμετροποίηση ενός καινοτόμου και εύχρηστου e-shop προσαρμοσμένου στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Μοναδική λύση για τους επιχειρηματίες θα είναι ο προσανατολισμός τους στην κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων που προσφέρουν διάφορες επιχειρήσεις, με τη μέθοδο της μαζικής κατασκευής, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης. Επιπρόσθετα, ο όρος για την πλήρη αποπληρωμή του κόστους του ηλεκτρονικού καταστήματος πριν από την υποβολή της αίτησης, δεν συνάδει με καμία περίπτωση με τη βασική σκοπιμότητα του προγράμματος, που θα έπρεπε να είναι ή επιδότηση για την υλοποίηση και όχι ή επιδότηση για την ολοκληρωμένη επένδυση, καθώς επιδίωξη θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση αυτών που θέλουν να προχωρήσουν στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, και δεν μπορούν από μόνοι τους, και όχι η επιδότηση αυτών που διέθεταν τα μέσα και τις οικονομικές δυνατότητες και είχαν ήδη δημιουργήσει το ηλεκτρονικό τους κατάστημα».

 

 

 

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 8Κ/2020

 • Dec 18, 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 8Κ/2020


Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 8Κ/2020 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π.
(Φ.Ε.Κ. 46/11.12.2020/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά
προτεραιότητας
είκοσι τριών (23) θέσεων τακτικού προσωπικού και
προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου
Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην
Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», στην Ανώνυμη Εταιρία
«Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας-ΔΕΔΔΗΕ
A.E.» (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), στην Ανώνυμη Εταιρία
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης - Η.Δ.Ι.Κ.Α. Α.Ε.
(Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης), στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά,
στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Πειραιώς (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων) και στην Ιερά
Αρχιεπισκοπή Αθηνών (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων).
Το Φ.Ε.Κ. της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π.
(www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34,
Αθήνα) και από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση
συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου
(
www.asep.gr), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη
(Παράρτημα ΣΤ΄).
Η προθεσμία υποβολής των
ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία
αρχίζει στις
28 Δεκεμβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 15 Ιανουαρίου
2021
, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.
Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα
προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση
συμμετοχής τους, θα υποβληθούν, πριν την έκδοση των προσωρινών
αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ και
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της προκήρυξης).

Περισσότερα


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Θέσης Επιστημονικού Συνεργάτη – Δικηγόρου

 • Dec 15, 2020

To Επιμελητήριο Μαγνησίας ανακοινώνει την προκήρυξη μιας (1) θέσης
Επιστημονικού Συνεργάτη-Δικηγόρου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν
αίτηση υποψηφιότητας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή να αποστείλουν με συστημένη επιστολή, σε κλειστό φάκελο, στο κεντρικό κατάστημα του Επιμελητηρίου, Τμήμα Διοικητικό (οδός Δημητριάδος, αρ. 176 τκ 38221, Βόλος) κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την επομένη της δημοσίευσης της προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο, αίτηση υποψηφιότητας συνοδευόμενη από τα απαραίτητα, επί ποινή αποκλεισμού από τη διαδικασία, δικαιολογητικά.

Περισσότερα


Αυξημένο το ενδιαφέρον για τα σεμινάρια που αφορούν τη δημιουργία e-shop

 • Dec 14, 2020

Εξαιτίας του ιδιαίτερα υψηλού ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο ηλεκτρονικό σεμινάριο με θέμα «Διαδικασία δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος στο Internet (e-shop)», προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο όλοι οι αιτούντες, το Επιμελητήριο ενημερώνει τα μέλη του ότι ξεκινάει άμεσα και δεύτερος κύκλος του σεμιναρίου παράλληλα με τον πρώτο.
Υπενθυμίζεται ότι το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης μίας ολοκληρωμένης καμπάνιας για την στήριξης των τοπικών ηλεκτρονικών καταστημάτων, και θα επιτρέψει στις τοπικές επιχειρήσεις να γνωρίζουν τι χρειάζεται για να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) αλλά και πως μπορούν να βελτιώσουν το υπάρχον τους ηλεκτρονικό κατάστημα για την μεγιστοποίηση των πωλήσεων τους.
Η θεωρητική ενότητα θα πραγματοποιηθεί:
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 ώρα 18:00-20:00 και
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:00-20:00
ενώ οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των δύο δίωρων μαθημάτων για την δεύτερη ενότητα θα καθοριστούν μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής ενότητας.
Το ηλεκτρονικό σεμινάριο με θέμα «Διαδικασία δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος στο Internet (e-shop)» θα ολοκληρωθεί σε δύο (2) ενότητες, θεωρητική και πρακτική και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα (4) δίωρα μαθήματα δύο (2) για την πρώτη ενότητα και δύο (2) για την δεύτερη. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κος Δημήτρης Ζαφείρης, Web Designer της εταιρείας BiconApps.
Στο θεωρητικό μέρος θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Ειδικότερα, θα περιλαμβάνει τις παρακάτω υποενότητες :
Εισαγωγικά περί Internet,
Τι είναι ένα e shop,
Πότε και γιατί το χρειαζόμαστε,
Πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα,
Τεχνολογία πίσω από ένα e shop - πλατφόρμες δημιουργίας,
Επεξήγηση κόστους, ανάπτυξης και συντήρησης,
Προϊόντα – υπηρεσίες, τύποι προϊόντων, διαχείριση τους,
Γέφυρες διασύνδεσης μεταξύ e-shop και προγραμμάτων διαχείρισης αποθήκης,
Social media, διαφημιστικές καμπάνιες, μηχανές αναζήτησης),
ενώ στο πρακτικό μέρος θα παρουσιαστεί στη πράξη ένα δοκιμαστικό κατάστημα και η διαχείριση του.
Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πρώτοι ενενήντα (90) ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με τον χρόνο υποβολής της αίτησης εγγραφής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στο ηλεκτρονικό σεμινάριο, παρακαλούνται να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέσω του ακόλουθου link στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ZOOM: https://zoom.us/meeting/register/ έως τη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00
Το σεμινάριο θα μεταδίδεται ζωντανά (livestream) μέσω του καναλιού του Skiathoslife.gr στο Youtube https://youtu.be/8fDhO3eK32M

Περισσότερα


Αρ. Μπασδάνης: "Καταστροφικές οι κυβερνητικές αποφάσεις για τους μικρομεσαίους και την αγορά"

 • Dec 11, 2020

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Πέτσα-Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Γονατισμένοι οι επαγγελματίες μετά από δύο lockdown περίμεναν με αγωνία τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για άνοιγμα των επιχειρήσεων μετά τις απανωτές παρατάσεις στη λειτουργία της αγοράς.

Η αναστολή του λιανεμπορίου σε ολόκληρη την Επικράτεια και η λειτουργία του μόνο μέσω click away τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τις μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων που ήδη, τα τελευταία χρόνια εξυπηρετούνται μέσω e-shop.

Δέκα χρόνια μνημονίων και ένας περίπου χρόνος υπολειτουργίας της αγοράς το μόνο που θα αυξήσει είναι τα λουκέτα και τις χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας.

Η μόνη ελπίδα για ορισμένους ώστε να σταθούν στο παιχνίδι της επιχειρηματικότητας ήταν η αγορά των Χριστουγέννων. Με κλειστά τα μαγαζιά, η ζημία είναι ανεπανόρθωτη και οι απώλειες που θα μετρήσει ο επιχειρηματικός κόσμος στη συνέχεια τεράστιες.

Όλα δείχνουν ότι ούτε σχέδιο αναχαίτισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας υπήρξε -αλλά το κυριότερο- ούτε και κάποιος σοβαρός προγραμματισμός από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να προβλεφθεί το τσουνάμι της οικονομικής καταστροφής που θα παρασύρει όλους στο διάβα του.

Καλούμε τόσο τους κυβερνητικούς βουλευτές της Μαγνησίας, όσο και το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, έστω και την ύστατη στιγμή να πάρουν θέση και να αποτρέψουν την οικονομική καταστροφή που έρχεται.

Θα πρέπει οι αρμόδιοι και οι λαμβάνοντες τις κρατικές αποφάσεις να συνειδητοποιήσουν ότι τα θύματα της πανδημίας δεν είναι μόνο όσες ανθρώπινες απώλειες καταγράφονται από τον ΕΟΔΥ στα δελτία των 6, αλλά και οι χιλιάδες οικογένειες και επιχειρήσεις που τινάσσονται κατά την περίοδο των εορτών στον αέρα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πραγματική οικονομία και την κοινωνία».

 

Περισσότερα


Ι. Τσακίρης: Επιδότηση μέχρι 5.000 € για δημιουργία e-shop λιανικής πώλησης

 • Dec 10, 2020

Νέο πρόγραμμα  χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιδοτεί τη δημιουργία e-shop για τα καταστήματα λιανικής πώλησης, αναμένεται στο τέλος της χρονιάς με προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ.
Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του σήμερα, σε ραδιοφωνική εκπομπή στον Σκάι, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.
Το πρόγραμμα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση. Ο ίδιος υπενθύμισε, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021. 
Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα


Επιμελητήριο Μαγνησίας: Αρνητικά όλα τα δείγματα κορωνοϊού μετά από έλεγχο του ΕΟΔΥ

 • Dec 10, 2020

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία του και για την προστασία του προσωπικού, αλλά και των μελών του, αποδέχθηκε πρόσκληση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για δειγματοληπτικό έλεγχο covid-19.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο και κατόπιν rapid τεστ που έγιναν στο προσωπικό, με δείγματα που ελήφθησαν από όλους τους εργαζόμενους, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για όλα τα δείγματα.  

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, η εξυπηρέτηση του κοινού θα πραγματοποιείται έως τέλος του έτους αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, από την 1η Μαρτίου 2020 οι επαγγελματίες –μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα γκισέ του Επιμελητηρίου –γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο- καθώς οι αιτήσεις προεγγραφής και εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων, αλλά και αυτές των μεταβολών, λήψης πιστοποιητικού μελών εταιριών (ιστορικό), γίνονται πλέον αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου από την ιστοσελίδα echamber.cci-magnesia.gr. Οι εταιρείες εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από την ιστοσελίδα του Γ.Ε.Μ.Η. (https://services.businessportal.gr).

Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης του κοινού για έκτακτες περιπτώσεις μόνο με προγραμματισμένο ραντεβού στο τηλ: 24210-94700.

 

Περισσότερα


Τηλε-ημερίδα για την ρύθμιση οφειλών από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Dec 08, 2020

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας πραγματοποιεί ενημερωτική τηλε-ημερίδα αναφορικά με τη «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας».

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης και τα στελέχη της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ., θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν.4738/2020 και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα:

 • Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις
 • Τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας
 • Την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας
 • Το ρόλο των επιστημονικών κλάδων

Η τηλε-ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, με ώρα έναρξης 17:00.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στην τηλε-ημερίδα, θα πρέπει να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέσω του ακόλουθου link στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ZOOM:

https://zoom.us/meeting/register/tJUqcuCvqjIoHNNxC_0_12PATdpvMa_i76vL

έως τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πρώτοι ενενήντα (90) ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με τον χρόνο υποβολής της αίτησης εγγραφής τους.

Όποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί, εκ των προτέρων, να υποβάλει το ερώτημά του προς τον κ. Κουρμούση, μπορεί να το στείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cci-magnesia.gr .

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

 

Περισσότερα


e-Σεμινάριο για τη δημιουργία e-shop από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Dec 08, 2020

Στο πλαίσιο της υλοποίησης μίας ολοκληρωμένης καμπάνιας για τη στήριξη των τοπικών ηλεκτρονικών καταστημάτων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας προχωράει στην υλοποίηση ηλεκτρονικού σεμιναρίου που θα επιτρέψει στις τοπικές επιχειρήσεις να γνωρίζουν τι χρειάζεται για να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) αλλά και  πώς μπορούν να βελτιώσουν το υπάρχον τους ηλεκτρονικό κατάστημα για την βελτιστοποίηση των πωλήσεων τους.

Το ηλεκτρονικό σεμινάριο με θέμα «Διαδικασία δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος στο Internet (e-shop)» θα ολοκληρωθεί σε δύο (2) ενότητες, θεωρητική και πρακτική και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα (4) δίωρα μαθήματα δύο (2) για την πρώτη ενότητα και δύο (2) για την δεύτερη. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κος Δημήτρης Ζαφείρης, Web Designer της εταιρείας BiconApps.

Στο θεωρητικό μέρος θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Ειδικότερα, θα περιλαμβάνει τις παρακάτω υποενότητες :

 • Εισαγωγικά περί Internet,
 • Τι είναι ένα e shop,
 • Πότε και γιατί το χρειαζόμαστε,
 • Πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα,
 • Τεχνολογία πίσω από ένα e shop - πλατφόρμες δημιουργίας,
 • Επεξήγηση κόστους, ανάπτυξης και συντήρησης,
 • Προϊόντα – υπηρεσίες, τύποι προϊόντων, διαχείριση τους,
 • Γέφυρες διασύνδεσης μεταξύ e-shop και προγραμμάτων διαχείρισης αποθήκης,
 • Social media, διαφημιστικές καμπάνιες, μηχανές αναζήτησης,

ενώ στο πρακτικό μέρος θα παρουσιαστεί στη πράξη ένα δοκιμαστικό κατάστημα και η διαχείρισή του.

Η θεωρητική ενότητα θα πραγματοποιηθεί:

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 ώρα 18:00-20:00 και

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19:00 – 21:00

Εξαιτίας της αβεβαιότητας λόγω covid-19, οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των δύο δίωρων μαθημάτων για την δεύτερη ενότητα θα καθοριστούν μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής ενότητας.

Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πρώτοι ενενήντα (90) ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με τον χρόνο υποβολής της αίτησης εγγραφής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στο ηλεκτρονικό σεμινάριο, παρακαλούνται να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέσω του ακόλουθου link στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ZOOM: https://zoom.us/meeting/register/  έως τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR