Νέα

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

 • Αρχική
 • Νέα
 • Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Ψηφιακά» η έκθεση FOOD EXPO DIGITAL 2021

 • Apr 23, 2021

Παρά τις αρχικές ανακοινώσεις, λόγω των αρνητικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία, η διοργανώτρια εταιρεία FORUM AE αποφάσισε τη λειτουργία της έκθεσης μόνο μέσω ψηφιακής πλατφόρμας κατά το χρονικό διάστημα 14 – 18 Ιουνίου 2021, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή και δίνοντας το έναυσμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ομαλοποίηση της αγοράς των τροφίμων και ποτών.

Η FOOD EXPO DIGITAL αποτελεί μοναδική ευκαιρία για κάθε επιχείρηση να επικοινωνήσει, να παρουσιάσει και να αναδείξει την ποιότητα των προϊόντων της και να πραγματοποιήσει επικερδείς συνεργασίες με χιλιάδες σημαντικούς Διεθνείς και Έλληνες αγοραστές, μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας με χαμηλό κόστος και υψηλές αποδόσεις.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αποφάσισε να επιδοτήσει με ποσοστό 50% επί του κόστους, τη συμμετοχή μέχρι 10 επιχειρήσεων-μελών του. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι ταμειακά ενήμεροι προς το Επιμελητήριο, έχοντας εξοφλήσει τη συνδρομή τους. Λεπτομέρειες σχετικά με την « DIGITAL FOOD EXPO 2021» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.foodexpo.gr και στο site του Επιμελητηρίου Μαγνησίας www.cci-magnesia.gr, όπου βρίσκεται και η Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να την αποστείλουν συμπληρωμένη μέχρι την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 στο email: info@cci-magnesia.gr.

 

 

 

Περισσότερα


Κλήρωση 60 δωροεπιταγών για το Πάσχα από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Apr 20, 2021

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνδιοργανώνει «Κλήρωση Δωροεπιταγών» για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, με σκοπό τη στήριξη των τοπικών καταστημάτων και την ανταποδοτικότητα προς τους φίλους καταναλωτές, που στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας δεν έχουν σταματήσει να στηρίζουν τη βολιώτικη αγορά. Οι τοπικές επιχειρήσεις θα μοιράσουν μέσω κλήρωσης 60 δωροεπιταγές αξίας 30€.

Μέχρι την 1η Μαϊου σε όποιο από τα καταστήματα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με το σήμα «Εσύ μπήκες στην κλήρωση;» κάνει τις αγορές του, κρατώντας την απόδειξη του καταστήματος μπορεί με μικρά βήματα να μπει στην κλήρωση για δωροεπιταγή 30€.

Με την απόδειξη των αγορών

1ο βήμα : Επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου www.esv.gr

2o βήμα: Πατάς πάνω στο κόκκινο σήμα «Εσύ μπήκες στην κλήρωση;»

3ο βήμα: Καταχωρείς τα στοιχεία σου και μπαίνεις στην κλήρωση.

Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Β. ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ

Γ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Δ. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

 

Η κλήρωση θα γίνει Τρίτη 11 Μαΐου 2021 και οι  νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς, γι’  αυτό είναι απαραίτητο να δηλωθεί το τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

Όσο πιο πολύ ψωνίζεις τόσο πιο πολύ κερδίζεις συμμετοχές.

Ψωνίζοντας από τα καταστήματα της λίστας μπορείς να δηλώνεις κάθε φορά συμμετοχή βάζοντας τον αριθμό απόδειξης και την ημερομηνία αγοράς από 19/04/2021 έως 01/05/2021

Οι 60 νικητές των δωροεπιταγών οφείλουν να προσκομίσουν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου την απόδειξη συμμετοχής τους για να παραλάβουν τη δωροεπιταγή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για την παραλαβή είναι απαραίτητο να μην πετάξεις τις αποδείξεις των αγορών σου έως την ημέρα παραλαβής της δωροεπιταγής. Οι νικητές μπορούν να εξαργυρώσουν εφάπαξ τη δωροεπιταγή μόνο στα συμμετέχοντα καταστήματα με χρονικό περιθώριο εξαργύρωσης ενός (1) μήνα.

Για να μην ψάχνεις κοίτα εδώ για να βρεις ό,τι θες να αγοράσεις και να κερδίσεις :

Αθλητικά Είδη :

 Cougar -  Δημητριάδος 225

Ενδύματα

Benetton- Sisley Ερμού 68 & Ροζού

Block by Oggi – Ερμού 202-205

Oggi – Δημητριάδος 201-205

Αφοι Μαγαλιού – Π. μελά 47

Ανδρικά Ενδύματα:

Αρσενίου-  Κουμουνδούρου 39

Γκιλομανάκης - Κ. Καρτάλη 96Α

Diagonal - Γκλαβάνη 68

Cotton – Ερμού 125

Γυναικεία Ενδύματα :

Allo – Ερμού 130

Αβδελάς _ Ερμού 171

Δεδούσης – Αντωνοπούλου 50

dp Diana Pan – Δημητριάδος 193

Deesse – Αντωνοπούλου 67

Dress Code Boutique – Δημητριάδος 96

Azzuro- Σπ. Σπυρίδη 66Α

Moss – Σωκράτους 29Α

Wardrobe – Αγ. Νικολάου 28

Diverse- Τοπάλη 42-44

Queen Boutique – Σπ. Σπυρίδη 64

Chic Point – Κουμουνδούρου 21β

EMYLOU – Ερμού 156

FMS – Αντωνοπούλου 15

Elisavet Samara Boutique – Αντωνοπούλου 62Α

Τσέλιος – Κ. Καρτάλη 81

 

Παιδικά ενδύματα:

Oggi kids – Δημητριάδος 150 & Αγ. Νικολάου

Μαγαλιού – Αντωνοπούλου 45

Baby Home – Λώρη 15

Storage kids – Γκλαβάνη 29

Παιδικά Ρούλα Οικονόμου – 28ης Οκτωβρίου 155

 

Άνθη – Φυτά:

Floral Ζάντζος – Αν. Γαζή 141

 

Αξεσουάρ/ Τσάντες/ Καπέλα:

Just…Accessories – Αντωνοπούλου 50Α

Just Accessories – Σπ. Σπυρίδη 64β

Caricia exclusive Boutique – Ερμού 116

Μορφές – Κουμουνδούρου 21

Χάντρες – Αντωνοπούλου 51

Τσάντες Korina – Π.Μελά 37

Thiros – Ερμού 226

 

Είδη Δώρων / Είδη Σπιτιού

Αλέγρο – Γκλαβάνη 64

Τέχνης Οίκος Νεμπής 1950 – Δημητριάδος 129

Μοντέρνο Σπίτι – Ιωλκού 7

Αβαριτσιώτης – Κουταρέλια 47

 

Είδη Κομμωτηρίου / Καλλυντικά

Καλλυντικά Οντόπουλος – Κ.Καρτάλη 73

Pantazis Hair Shop – K Καρτάλη 117

Nature 4U – Κουμουνδούρου 12

Φρού Φρού – Αντωνοπούλου 46

Miss Daisy Beauty & Home – Σπ. Σπυρίδη 53

 

 

Εσώρουχα

Bella da – Ερμού 88

Εσώρουχα Βάσω – Αντωνοπούλου 39

Εσώρουχα Σάκης– Ερμού 192

Εσώρουχα Ελένη – Σωκράτους 21

Αφή - Σωκράτους 32

 

Παντοπωλείο:

Quickin Market – Ρ. Φεραίου 67

 

Λευκά Είδη/ Υφάσματα:

House – Αντωνοπούλου 57

Σαμπετάι – Σκενδεράνη 33

Φιλοσώφ – Ερμού 134

Ευτυχίδης – Αντωνοπούλου 34

Χαλιά Βελέντζας – Κωνσταντά 147

Υποδήματα:

Dali Boutique – Αντωνοπούλου 44

Figaro – Δημητριάδος 155-157

Χάρχαρης – Ερμού 149 – Αντωνοπούλου

Φιόνα – Σωκράτους 29

Λαρυγγάκης – Ερμού 95 & Κοραή

So Shoe – Γκλαβάνη 40

 

Χρυσοχοείο :

Νιζάμης – Αντωνοπούλου 61

Χρυσό & Ασήμι – Ερμού 170

Μαρκόπουλος – Αγ. Νικολάου 15γ

Arodou Jewelry – Tοπάλη 40β

 

Κηροπωλείο :

Γεωργακοπούλου Αικ. – Ερμού 117

Κινητή Τηλεφωνία:

Γάτος Κρίτων – Ερμού 2

Askshop – Δημητριάδος 229

Σφραγίδες – Εκτυπώσεις:

Σφραγίδες Αγιώτης – Κοραή & Πλάτωνος

 

 

Περισσότερα


Στο “βαθύ κόκκινο” από αύριο ο Δήμος Βόλου

 • Apr 16, 2021

Στο “βαθύ κόκκινο” μπαίνει ο Δήμος Βόλου από αύριο το πρωί λόγω της επιδημιολογική εικόνας των τελευταίων ημερών. Όπως ανακοινώθηκε από τον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας  Νίκο Χαρδαλιά ο Δήμος Βόλου εντάσσεται στις περιοχές του πολύ αυξημένου κινδύνου καθώς τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 215 στις 5 Απριλίου σε 338, καταγράφοντας αύξηση 57,21%.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 22865/12.04.2021 που είναι σε ισχύ, δεν αλλάζει κάτι ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν με τη διαδικασία του Click Inside και Click Away.

Σημειώνεται ότι η ισχύ της ΚΥΑ είναι μέχρι τις 19 Μαΐου και ενδέχεται από τη Δευτέρα να εκδοθεί νέα.

 

Περισσότερα


Αίτημα για παράταση υλοποίησης ενταγμένων έργων ΕΠΑνΕΚ από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

 • Apr 13, 2021

Αίτημα για παράταση υλοποίησης ενταγμένων έργων ΕΠΑνΕΚ κατέθεσε με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή «Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε, μέσω του Δελτίου Τύπου στις 23/2/2021, για την απόφαση παράτασης κατά 6 μήνες των καταληκτικών ημερομηνιών υλοποίησης ενταγμένων έργων στις 3 Δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκαλεί η κρίση της πανδημίας στην οικονομία. Η παράταση αφορά τις δράσεις «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», και «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)».

Ειδικότερα, στη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», σύμφωνα με την τροποποίηση της πρόσκλησης, η υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων ξεκινά από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξής τους και μπορεί να διαρκέσει έως τριάντα έξι (36) μήνες και εκατόν τριάντα δύο (132) ημέρες.

Κατ’ εξαίρεση:

 • Για όσα επιχειρηματικά σχέδια εντάχθηκαν από 08-09-2017 έως και 13-02-2018, η περίοδος υλοποίησής τους ορίζεται στους τριάντα (30) μήνες και εκατόν τριάντα δύο (132) ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξής τους, καθώς είχε παρέλθει η ισχύουσα καταληκτική ημερομηνία υλοποίησής τους, κατά τη δημοσίευση του από 23-02-2021 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για παράταση υλοποίησης κατά έξι (6) μήνες των Δράσεων ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, δυστυχώς, στην παράταση δεν εμπίπτουν οι επιχειρήσεις για τις οποίες είχε λήξει η καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης στο τέλος Δεκεμβρίου 2020, και οι οποίες σύμφωνα με την πρόσκληση δεν θα μπορέσουν να κάνουν χρήση του εξαμήνου ώστε να αποφύγουν την απένταξη.

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Καθότι και οι εξαιρούμενες επιχειρήσεις καλούνταν να υλοποιήσουν ένα έργο, στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και γιατί κρίνουμε ιδιαίτερα άδικο το να υπάρχουν στο ίδιο πρόγραμμα έργα δύο διαφορετικών ταχυτήτων (αυτά που έπρεπε να υλοποιηθούν σε 30 μήνες και 132 ημέρες και σε αυτά που έπρεπε να υλοποιηθούν σε 36 μήνες και 132 ημέρες), παρακαλούμε όπως, άμεσα και οπωσδήποτε πριν την έκδοση απόφασης ανάκλησης των έργων, μεριμνήσετε για την τροποποίηση της πρόσκλησης, ώστε να μπορέσουν όλες οι επιχειρήσεις να ευεργετηθούν από την διάταξη και να ολοκληρώσουν τα έργα τους επιτυχώς.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές της επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας, δεν θα πρέπει να χαθούν κοινοτικά κονδύλια που σίγουρα μπορούν να τονώσουν την αγορά και να διασφαλίσουν σημαντικές θέσεις απασχόλησης».

 

Περισσότερα


Προτάσεις βελτίωσης του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών από το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε Σταϊκούρα-Γεωργιάδη

 • Apr 09, 2021

Την χρηματοδότηση όσο το δυνατό περισσότερων επιχειρήσεων, αλλά και να μην υπάρχει αθέμιτος αποκλεισμός αυτών ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας αναφορικά στο πρόγραμμα επιδότησης επί των παγίων δαπανών.

Πιο συγκεκριμένα στις προτάσεις που κατέθεσε η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου με την επιστολή της συγκαταλέγονται η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ώστε να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις σε αυτό, η δυνατότητα συμμετοχής όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως αν απασχολούν εργαζόμενο ή όχι, αλλά και η αφαίρεση τυχόν ενισχύσεων σε ποσοστό 50% και όχι πλήρως.

Παράλληλα, τονίζεται ότι το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών κινείται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από την πανδημία του COVID-19 ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις τροποποιήσεων από την πλευρά του Επιμελητηρίου, ώστε να καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση όσο το δυνατό περισσότερων επιχειρήσεων και να μην υπάρχει αθέμιτος αποκλεισμός αυτών.  

«Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ως ο άμεσος και κύριος φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων, θα θέλαμε να σας συστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα σημεία του, τα οποία θεωρούμε ότι χρήζουν βελτίωσης προκειμένου να επωφεληθούν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις ιδίως οι ατομικές μικρές και όχι μόνο οι μεγάλες ή λίγες στον αριθμό επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι οι κάτωθι :

Θεωρούμε βασικό στοιχείο για την επιτυχία του εν λόγω προγράμματος να αυξηθεί σημαντικά ο αρχικός προϋπολογισμός ο οποίος κυμαίνεται μόλις στα 500 εκ. ευρώ διότι το ποσό αυτό εν τοις πράγμασι δε θα καταφέρει να καλύψει όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις, με συνέπεια πολλές εξ αυτών να μην συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.

Ένα ακόμα καίριο σημείο που χρήζει βελτίωσης οπωσδήποτε είναι ο όρος ότι για την ένταξη στο πρόγραμμα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να απασχολεί έστω εργαζόμενο (τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης). Δεδομένου ότι ο σκοπός του νέου καθεστώτος είναι η επιδότηση επιχειρήσεων με εργαζομένους μέσω πιστωτικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μελλοντικών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα αποκλείονται από το πρόγραμμα όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που δεν απασχολούν εργαζόμενους, δημιουργώντας αφενός ανισορροπία στην αγορά, αφετέρου δυσμενή και μη νόμιμο διαχωρισμό επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Σημειώνουμε δε, ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι που έχουν λάβει τη λιγότερη ενίσχυση και υποστήριξη από τις υπόλοιπες. Επομένως στο πρόγραμμα αυτό πρέπει να δύναται να μετέχουν όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες ανεξαρτήτως αν απασχολούν εργαζόμενο ή όχι.

Περαιτέρω, ένας ακόμα δυσμενής για τις επιχειρήσεις όρος είναι ότι εφόσον μια επιχείρηση πληροί όλες τις προϋποθέσεις ένταξης της στο πρόγραμμα, από αυτό θα αφαιρούνται και όλες οι ενισχύσεις που έλαβε εντός του έτους 2020, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. Δίνοντας ένα παράδειγμα, μια μικρή πληττόμενη επιχείρηση ή ένας επαγγελματίας που ενδεχομένως εντάχθηκε και στους 4 κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής που αφορούσαν το έτος 2020 και έλαβε π.χ. 8.000€, αυτό το χρηματικό ποσό θα αφαιρεθεί από την ενίσχυση που τυχόν θα λάβει από το εν λόγω πρόγραμμα. Ωστόσο παραγνωρίζεται το γεγονός ότι το 50% και πλέον αυτών των ενισχύσεων είναι επιστρεπτέο [και εντόκως], άρα στην πράξη η ενίσχυση που έλαβε μια επιχείρηση είναι της τάξεως του 50%, επομένως πρέπει να αφαιρεθούν τυχόν ενισχύσεις σε ποσοστό 50% και όχι πλήρως. Σημειώνουμε δε, ότι το ποσό αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για την κάλυψη των πάγιων δαπανών της επιχείρησης, αλλά και για την επιβίωση του επιχειρηματία – επαγγελματία και της οικογένειάς του καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν είχαν απολύτως κανένα έσοδο.

Το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών κινείται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από την πανδημία του COVID-19 ωστόσο θα πρέπει να λάβουν χώρα οι ανωτέρω προτεινόμενες τροποποιήσεις των όρων προκειμένου να καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση όσο το δυνατό περισσότερων επιχειρήσεων και να μην υπάρχει αθέμιτος αποκλεισμός αυτών».  

Περισσότερα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το «Φαινόμενο των Ψηφιακών Νομάδων»

 • Apr 09, 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση αναφορικά στους ψηφιακούς νομάδες και τη σχέση τους με την ταξιδιωτική βιομηχανία από το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Digital Nomads Observatory (Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων).

Το Digital Nomads Observatory είναι ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός και συμβουλευτικός οργανισμός, στόχο του έχει τη μελέτη του ψηφιακού νομαδισμού (digital nomads), των μετακινήσεων ανθρώπων ως τρόπος ζωής (lifestyle mobilities) καθώς και την προώθηση προορισμών και επιχειρήσεων μέσω υιοθέτησης ανάλογων πολιτικών στο συγκεκριμένο κοινό.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μιας ολοκληρωμένης ενημέρωσης από τους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης, κ. Ραφαήλ Κουδούνη Προέδρου του Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων και κ. Μάνο Τεχνίτη επικεφαλής έρευνας του φορέα για το:

 • Ποιοι είναι οι ψηφιακοί νομάδες και γιατί μας ενδιαφέρουν.
 • Ποιες είναι οι ανάγκες και συνήθειες των νομάδων.
 • Πώς επιλέγουν έναν προορισμό.
 • Προσαρμογή των επιχειρήσεων στους ψηφιακούς νομάδες.
 • Κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο ανάδυσης του ψηφιακού νομαδισμού.

 

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης υπογράμμισε: «Αναγνωρίζοντας ότι η περιοχή μας πληροί τις περισσότερες των προϋποθέσεων για την επιλογή της από τους ψηφιακούς νομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο, ως τον επόμενο τόπο βραχυχρόνιας (μερικών μηνών) παραμονής τους, καθώς και το συνδεόμενο οικονομικό αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και των Βορείων Σποράδων,  που δύναται να υπάρξει από την τοποθέτησή μας στην παγκόσμια αγορά ως περιοχή φιλική προς τους ψηφιακούς νομάδες, ακολουθούμε τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού αναφορικά με τους ψηφιακούς νομάδες και προχωρούμε στην εφαρμογή τους στην Μαγνησία και στις Βόρειες Σποράδες πάντα σε συνεργασία με όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικής αγοράς».

Tέλος, ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Ζλατούδη, μέλος των ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του ΕΟΕΑΝ, μέλος της δεξαμενής σκέψης του Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων, καθώς και Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Βορείων Σποράδων, για την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της  εκδήλωσης, ο κ. Ζλατούδης ανέφερε ότι:

«Οι περιοχές με εμπειρία χρόνων στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, όπως οι Βόρειες Σποράδες και η Μαγνησία, έχουν την δυνατότητα μέσω της προσέλκυσης των ψηφιακών νομάδων, να ενισχύσουν συμπληρωματικά το οικονομικό αποτύπωμα που τους αποφέρει το υπάρχον μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. 

Εφόσον οι διαφορετικές ομάδες των τοπικών ενδιαφερομένων φορέων (δημόσιων αρχών, οργανώσεων πολιτών, επιχειρηματικών ενώσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων) ενημερωθούν για το φαινόμενο των ψηφιακών νομάδων, αντικείμενο της αποψινής εκδήλωσης και συμφωνήσουν ότι επιθυμούν να καταστήσουν την περιοχή μας ένα φιλικό προς τους ψηφιακούς νομάδες προορισμό, επόμενο βήμα αποτελεί η κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης για την προσέλκυση αυτών, μέσω συμμετοχικού σχεδιασμού όλων των φορέων, με πρωτεργάτες τους ανθρώπους της αγοράς».

 

 

 

 

Περισσότερα


Διαδικτυακή εκδήλωση από το Επιμελητήριο Μαγνησίας για το «Φαινόμενο των Ψηφιακών Νομάδων» την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

 • Apr 08, 2021

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Digital Nomads Observatory (Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων) διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τους ψηφιακούς νομάδες και τη σχέση τους με την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Τι είναι οι Ψηφιακοί Νομάδες (Digital Nomads);

Οι Ψηφιακοί Νομάδες ή Digital Nomads είναι ταξιδιώτες που παράλληλα εργάζονται εξ αποστάσεως χωρίς την παρουσία τους στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας που εργάζονται ή freelancers που εργάζονται χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου(remote). Συνήθως ανήκουν στην γεννιά των Millenials η GenZ. Αναζητούν προορισμούς ασφαλείς, με εναλλακτικά μέρη εργασίας, γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και με επαρκή αριθμό δραστηριοτήτων.

Το Παρατηρητήριο του Κινήματος των Ψηφιακών Νομάδων είναι ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός και συμβουλευτικός οργανισμός, στόχο του έχει τη μελέτη του ψηφιακού νομαδισμού (digital nomads), των μετακινήσεων ανθρώπων ως τρόπος ζωής (lifestyle mobilities) καθώς και την προώθηση προορισμών και επιχειρήσεων μέσω υιοθέτησης ανάλογων πολιτικών στο συγκεκριμένο κοινό και ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση των παρακάτω αρχών:

 • Προώθηση του τρόπου ζωής των ψηφιακών νομάδων (digital nomads) ως καινοτόμο και βιώσιμο, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες τις σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας
 • Προώθηση Πολιτικών (policies) που να ανταποκρίνονται και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ψηφιακών νομάδων
 • Μελέτη και ανάδειξη των αναγκών των ψηφιακών νομάδων
 • Μελέτη και ανάδειξη του οικονομικού και κοινωνικού οφέλους που προκύπτει από την φιλοξενία ψηφιακών νομάδων σε μια Πόλη/Χώρα

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων κ. Ραφαήλ Κουδούνης και ο επικεφαλής έρευνας κ. Μάνος Τεχνίτης.

Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

 • Ποιοι είναι οι ψηφιακοί νομάδες και γιατί μας ενδιαφέρουν.
 • Ποιες είναι οι ανάγκες και συνήθειες των νομάδων.
 • Πώς επιλέγουν έναν προορισμό.
 • Προσαρμογή των επιχειρήσεων στους ψηφιακούς νομάδες.
 • Κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο ανάδυσης του ψηφιακού νομαδισμού.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 18:00, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ZOOM στον σύνδεσμο https://zoom.us/meeting/register/tJMsduyprD4rEta14BiMMsy07LpjXMd729mv

ενώ ταυτόχρονα θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι Youtube του ενημερωτικού μέσου ενημέρωσης SkiathosLife.

Για την παρακολούθηση από την πλατφόρμα ZOOM απαιτείται εγγραφή (register), η οποία μπορεί να γίνει μέχρι και 1 ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση όλων των φορέων και των επιχειρηματιών της περιοχής μας για το φαινόμενο των Ψηφιακών Νομάδων και τα οφέλη που δύναται να προκύψουν για την τοπική μας οικονομία μέσα από την συμμετοχικά σχεδιασμένη προσέλκυση αυτών.

Περισσότερα για το Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων, το έργο και τις δράσεις του μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα https://digitalnomadsobs.org/.

Περισσότερα


Ενημερωτική e-ημερίδα για το «ΓΕΦΥΡΑ 2» την Παρασκευή 9 Απριλίου

 • Apr 08, 2021

Το Περιφερειακό  Επιμελητηριακό  Συμβούλιο Θεσσαλίας διοργανώνει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων -ΓΕΦΥΡΑ 2» την Παρασκευή  9 Απριλίου 2021 και ώρα 15:00-16:00 με κεντρικό ομιλητή τον κ. Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών .

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών  και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2», το οποίο προσφέρει στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.

Η ημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την e-ημερίδα, πατώντας το link :https://zoom.us/j/92053281913?pwd=VE9STk52MExJVklKZFI0QVRjSk1rZz09

 

Περισσότερα


Αλλαγή ημερομηνίας στη διεξαγωγή της FOOD EXPO 2021

 • Mar 31, 2021

Μετά τη συνάντηση των αντιπροσώπων του κλάδου των εκθέσεων με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και με στόχευση τόσο την ασφαλή διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης FOODEXPO & OENOTELIA 2021 καθώς και την μέγιστη εμπορική επιτυχία αυτής, η εταιρεία FORUM AE, αποφάσισε να μεταφέρει την διεξαγωγή της FOOD EXPO 2021 σε νέες ημερομηνίες και συγκεκριμένα από 12/6/2021 έως 15/6/2021 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

H εμπειρία όσων έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορωνοΐου, απέδειξε ότι η αγορά έχει ανάγκη την πραγματοποίηση εκθέσεων, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν το σημαντικότερο σημείο εμπορικών συναλλαγών και δεν μπορούν να υποκατασταθούν εύκολα από ενέργειες και δράσεις ψηφιακής μορφής.

Η FOOD EXPO βρίσκεται αυτή την ώρα στην κορυφή των εκθέσεων για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Διεθνής Έκθεση, μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να γίνει ένας σημαντικός θεσμός για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, που συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση στην τόνωση της οικονομίας.

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εφαρμόζοντας τους κανόνες για την προστασία της υγείας εκθετών και επισκεπτών.

Ελπίζοντας ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν την ασφαλή διεξαγωγή της φυσικής έκθεσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή, που θα βρουν συνημμένα στο site του Επιμελητηρίου Μαγνησίας cci-magnesia.gr μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι ταμειακά ενήμεροι προς το Επιμελητήριο, έχοντας εξοφλήσει τη συνδρομή τους μέχρι και το τρέχον έτος. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Λεπτομέρειες σχετικά με την «FOOD EXPO 2021» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.foodexpo.gr.

 

 

                                                                      

Περισσότερα


Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

 • Mar 24, 2021

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για τον ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Φέτος, με την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την εθνική μας ανεξαρτησία, η ημέρα αυτή αποκτά άλλο νόημα.

Ζούμε σ’ ένα ευμετάβλητο περιβάλλον από το οποίο απουσιάζουν οι σταθερές του παρελθόντος, στη δίνη μίας πρωτόγνωρης πανδημίας που δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο στη γενιά μας.

Οφείλουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές, να σταθούμε όρθιοι και με γενναίο το φρόνημα, ακολουθώντας το παράδειγμα των προπατόρων μας.

Επέτειοι όπως η σημερινή ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση με την ανάκληση της μνήμης ενός σπουδαίου κι ένδοξου παρελθόντος.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας και την ευθύνη να προσπαθήσουμε ώστε να είναι περήφανα και τα δικά μας παιδιά γι’ αυτό που τους κληροδοτήσαμε.

Καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι, με δράσεις ευθύνης και προοπτικής, προσηλωμένοι στις αρχές και αξίες του έθνους μας, όπως αυτές γεννήθηκαν διαχρονικά μέσα από το διάλογο, τη ζύμωση των ιδεών, τη σύνθεση απόψεων και τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Γεμάτοι υπερηφάνεια κλείνουμε το γόνυ στους Ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας δίνοντας όρκο ότι πάντα θα τιμούμε τους αγώνες για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία. 

Οι ήρωες του 1821, με ενότητα και ομοψυχία, σήκωσαν το λάβαρο της Επανάστασης, έτοιμοι να θυσιάσουν την ζωή τους για να δωρίσουν ζωή στις επόμενες γενιές.

200 χρόνια μετά -με ζητούμενο και πάλι την ομόνοια- καλούμαστε να αποδείξουμε ότι -κάτω και από αντίξοες συνθήκες ακόμη- είμαστε αντάξιοι συνεχιστές των ένδοξων προγόνων μας.

Διανύοντας ταυτόχρονα περίοδο μεγάλης δοκιμασίας, ας θυμηθούμε όλοι τα λόγια του εθνικού μας ήρωα, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. «Μία φορά εβαπίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας». 

Ζήτω το Έθνος! Ζήτω το ένδοξο ’21!»

 

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR