Home Logo

Νέα - Επιμελητηριακά Νέα

Συνέδριο για την Κρουαζιέρα

Συνέδριο για την Κρουαζιέρα

Στις εργασίες του συνεδρίου "ΕΛΛΗΝΙΚΟ CLUSTER ΚΡΟΥΑΖΙEΡΑΣ-Η Επόμενη Μέρα", που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου συμμετείχε ως μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών και του Δήμου Σκιάθου ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης. 

Στόχος η ανάδειξη των ωφελειών που μπορούν να προκύψουν από την ένταξη στο Cluster όλων των λιμένων που φιλοξενούν ή θέλουν να φιλοξενήσουν κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τομέας της κρουαζιέρας, να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των λιμένων και να προωθήσει η καινοτομία.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζλατούδης ανέδειξε το μέγεθος της χαμένης οικονομικής υπεραξίας τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς και τις εταιρείες όσο και για όλη την εθνική οικονομία, ως αποτέλεσμα της έως τώρα μη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στην κρουαζιέρα.

Τόνισε δε την αναγκαιότητα δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ανάπτυξη συνεργιών ιδιαίτερα σε θέματα διασύνδεσης τουριστικής προβολής προορισμών, φορέων διαχείρισης προορισμών και φορέων διαχείρισης λιμένων, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης ενιαίου συντονιστικού φορέα για την προώθηση της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν η ψηφιακή εφημερίδα theSeaNation.gr, ενώ η όλη εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π)-COSCO και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.)

Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα.

Σε επίπεδο χερσαίας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, μέλος  της Ε.ΛΙΜ.Ε. είναι μόνο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.). Η Σκιάθος δέχεται μόλις το 2% και η Σκόπελος το 1% των αφίξεων της κρουαζιέρας σε επίπεδο χώρας.

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR