Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Επιστολή Μπασδάνη σε Σταϊκούρα για τις ταμειακές μηχανές-Ζητεί παράταση το Επιμελητήριο για την αντικατάσταση

Επιστολή Μπασδάνη σε Σταϊκούρα για τις ταμειακές μηχανές-Ζητεί παράταση το Επιμελητήριο για την αντικατάσταση

Επανέρχεται με σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γεώργιο Πιτσιλή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης στο ζήτημα της παράτασης της προθεσμίας αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επαναλαμβάνει το αίτημα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο μετάθεσης της προθεσμίας τουλάχιστον έως 31.12.2020 καθώς και η δυνατότητα οι επιχειρήσεις να λάβουν ειδική χρηματοδότηση, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΕΠ για την αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών, ώστε να απαλλαγούν από μία ακόμα οικονομική επιβάρυνση εν μέσω της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αναφορά για το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών είχε γίνει από το Επιμελητήριο Μαγνησίας στις 11 Μαΐου, όπου μεταξύ άλλων είχε υπογραμμιστεί ότι λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν θα πρέπει να υπάρξει απόφαση μετάθεσης της προθεσμίας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλές επιχειρήσεις επαναλειτούργησαν μετά από 2 σχεδόν μήνες πλήρους παύσης
εργασιών ή υπολειτουργούν με μειωμένους κύκλους εργασιών έως και 80% με συνέπεια να υφίσταται πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή που εστάλη προ διμήνου αναφέρονταν τα εξής: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19. Η παγκόσμια αλλά και η ελληνική οικονομία βιώνουν μια μεγάλη δοκιμασία και πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών η αναστολή ενδεχομένως θα παραταθεί για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην καθημερινότητα των πολιτών και επιχειρήσεων.
Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες οι επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων, καλούνται δυνάμει της υπ’ αριθμ. Α.1011/2020 [ΦΕΚ 85Β 2020] απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ να προχωρήσουν σε αντικατάσταση του παλαιού τύπου ταμειακών μηχανών τους με νέες που θα έχουν τη δυνατότητα διασύνδεσης online με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την αποστολή δεδομένων.
Με το μέτρο αυτό φυσικά είμαστε καθόλα σύμφωνοι, θεωρούμε ωστόσο, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν, ότι θα πρέπει να υπάρξει απόφαση μετάθεσης της προθεσμίας τουλάχιστον έως 31.12.2020, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλές επιχειρήσεις επαναλειτούργησαν μετά από 2 σχεδόν μήνες
πλήρους παύσης εργασιών ή υπολειτουργούν με μειωμένους κύκλους εργασιών έως και 80% με συνέπεια να υφίσταται πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας ενώ πολλές επιχειρήσεις πώλησης τέτοιου τύπου ταμειακών μηχανών είτε μόλις ξαναλειτούργησαν είτε δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα με αποτέλεσμα να προκύπτει
και έλλειψη νέου τύπου μηχανών στην αγορά, ως εκ τούτου να καθίσταται δύσκολη και η εκ μέρους των επιχειρήσεων ανεύρεσης των μηχανών αυτών, αντιμετωπίζοντας τον άμεσο κίνδυνο ένα βρεθούν αντιμέτωπες με την επιβολή διοικητικών χρηματικών προστίμων, χωρίς οι ίδιες οι επιχειρήσεις να φέρουν την ευθύνη.
Κλείνοντας, δεδομένης της έκτακτης κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, θεωρούμε συνετό να διερευνήσετε τη δυνατότητα, στα πλαίσια και της γενικότερης στήριξης της οικονομίας, οι επιχειρήσεις να λάβουν ειδική χρηματοδότηση, είτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΕΠ για την αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών ώστε να απαλλαγούν από μία ακόμα οικονομική επιβάρυνση εν μέσω της πανδημίας».


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR