Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Αριστοτέλης Μπασδάνης: «Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αποτελεί δικαίωση των προσπάθειών μας»

Αριστοτέλης Μπασδάνης: «Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αποτελεί δικαίωση των προσπάθειών μας»

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για παράταση της προθεσμίας για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ανακούφιση υποδεχθήκαμε την ανακοίνωση προ ολίγου της ΑΑΔΕ για παράταση της προθεσμίας για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Η παρούσα αποτελεί ηθική δικαίωση των προσπάθειών μας, καθώς αφουγκραζόμενοι την αγωνία των μελών μας από τις 11 Μαϊου ακόμη, είχαμε επισημάνει με επιστολή μας προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ το αίτημα εκατοντάδων επιχειρηματιών του Νομού μας, που στην δίνη της πανδημίας, που επέφερε το μεγάλο πρόβλημα της ταμειακής ρευστότητας είχαν να διαχειριστούν ένα ακόμη ζήτημα, αυτό της αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών.

Μάλιστα, μόλις την περασμένη Παρασκευή 17 Ιουλίου, είχαμε επανέρθει με νέο αίτημά μας προς τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν, καθώς όλα τα οικονομικά δεδομένα αυτή τη στιγμή συνηγορούν στο ότι θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην καθημερινότητα των πολιτών και επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση αντέδρασε και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε άοκνα το επιχειρηματικό συμφέρον των μελών μας».

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ έχει ως εξής: «Παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ. Η παράταση των προθεσμιών, που προβλέπεται σε αποφάσεις, τις οποίες υπέγραψε σήμερα ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, κρίθηκε απαραίτητη, λόγω τόσο των συνθηκών της πανδημίας, όσο και για να δοθεί ικανός χρόνος για την ανάπτυξη των υπηρεσιών των παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης στη λιανική, ως εναλλακτική επιλογή για τις επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές, που πρέπει να αντικατασταθούν».


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR