Home Logo

Νέα - Επιμελητηριακά Νέα

Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή του Αθανάσιου Ζλατούδη

Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή του Αθανάσιου Ζλατούδη

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, συμμετείχε δια του Προέδρου του κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση με φυσική παρουσία στην πρώτη συνεδρίαση του θεσμού που θα συμβάλει στην ορθή σχεδίαση της νησιωτικής πολιτικής της χώρας μας. Διαδικτυακά συμμετείχε και το μέλος του Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, ο οποίος είναι αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή.

Ακολουθεί η σχετική ενημέρωση της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κας Χριστιάνας Καλογήρου για το θέμα:

«Εναρκτήρια συνεδρίαση σήμερα του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.), υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Στο ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ. συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Παύλος Μιχαλακέλης, ο Νικόλαος Ατταλιώτης ως εκπρόσωπος του Γραφείου Πρωθυπουργού, ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.
Με στόχο της βελτίωση του συντονισμού και την αναβάθμιση της συνεργασίας όλων εμπλεκόμενων φορέων, το νέο όργανο συμβάλλει στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών για τον νησιωτικό μας χώρο.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης έγινε συζήτηση επί του προσχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 50 του Ν 4676/19-3-2020 (ΦΕΚ 67/Α΄) το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής λειτουργεί στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού.

Το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής γνωμοδοτεί κυρίως:

α) για τις βασικές αρχές χάραξης πολιτικών στους διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιών και

β) για τη σχεδίαση και υλοποίηση των νησιωτικών πολιτικών.

 

 

 

 

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR