Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Σύσκεψη του ΠΕΣΘ για άμεση αποζημίωση των πληγέντων επιχειρηματιών από τον Ιανό

Σύσκεψη του ΠΕΣΘ για άμεση αποζημίωση των πληγέντων επιχειρηματιών από τον Ιανό

Τις πληγές που άφησε πίσω του ο Ιανός, τους τρόπους διαχείρισης της πρωτοφανούς θεομηνίας, αλλά και τα μέτρα στήριξης που πρέπει να ληφθούν για τις επιχειρήσεις του Νομού Καρδίτσας εξέτασαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικών κ. Τριαντόπουλου, καθώς και του Περιφερειάρχη Θεσσαλία κ. Αγοραστού.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΘ κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, παρουσία των Προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων κκ Σωτήριο Γιαννακόπουλο Πρόεδρο Επιμελητηρίου Λάρισας, Αριστοτέλη Μπασδάνη Πρόεδρο Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Βασίλειο Γιαγιάκο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων  και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, τόνισε την ανάγκη να στηριχτούν άμεσα οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την θεομηνία, απλούστευση και καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών, ενώ επεσήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των επιχειρήσεων η κατανόηση από μέρους της πολιτείας του εύρους της καταστροφής που έχει υποστεί ο νομός. Επίσης ο κ. Ζυγιογιάννης ζήτησε:

   -Ενίσχυση των πληγέντων επιχειρηματιών με εφάπαξ αποζημίωση 20.000 ευρώ (αντί των 8.000,00€ ).

- Αποζημίωση στο 100% της καταστροφής και όχι στη διακύμανση που προβλέπει το σ/ν από 30% έως 70%.

- Άμεση σύσταση πολλών Επιτροπών στο Νομό για να ολοκληρωθεί γρήγορα ο έλεγχος των πληγέντων επιχειρήσεων.

- Άμεσα σύσταση στο Νομό φορέα διαχείρισης της κρίσης και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπισή της.

- Άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, που συνοδεύονταν από το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργο Σπαθή, υπογράμμισε ότι «έχοντας την εμπειρία της πρωτοφανούς πλημμύρας που έπληξε το νησί της Σκοπέλου το 2015, αλλά και την προκλητικά μεγάλη καθυστέρηση των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς επιχειρηματίες που μόλις ένα πριν ένα χρόνο πραγματοποιήθηκαν ζητούμε τη δέσμευση του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλου για άμεση αποζημίωση των πληγέντων που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή, λαμβάνοντας υπόψιν τις «πληγές» της δεκαετούς οικονομικής ύφεσης και του κορωνοϊού που δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό και αναβλητικότητα».

Ακόμη, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καρδίτσας με προσκεκλημένους  τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κων/νο Τσιάρα και τους Βουλευτές του νομού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας επανέλαβε τα αιτήματα των επιχειρηματιών όπως αυτά αποτυπώνονται στο Υπόμνημα του Επιμελητηρίου και ζήτησε από τον Υπουργό και τους Βουλευτές να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και να ασκήσουν όλη την επιρροή τους στην κυβέρνηση για να μην εμπλακούν στη γραφειοκρατία οι διαδικασίες καταγραφής, πιστοποίησης και αποζημίωσης των καταστροφών, καθώς και την επιτακτική ανάγκη δρομολόγησης σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων για το Νομό, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοια καταστροφή στο μέλλον.

Και στις δύο συσκέψεις συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου που με τη σειρά τους τόνισαν την σοβαρότητα της κατάστασης, την χωρίς προηγούμενο στον ελλαδικό  χώρο, έκταση της καταστροφής, την επείγουσα στήριξη του νομού και τον αποτελεσματικό συντονισμό των ενεργειών των αρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών.

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR