Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στηρίζει το Πανελλήνιο Συνέδριο εστίασης στο Βόλο

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στηρίζει το Πανελλήνιο Συνέδριο εστίασης στο Βόλο

Τις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συλλόγων Εστίασης που πραγματοποιείται 5 και 6 Οκτωβρίου στο Βόλο με πρωτοβουλία του τοπικού Συλλόγου και την στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Αφού συνεχάρη τον κ. Στέφανο Στεφάνου και όλους όσοι είχαν την ιδέα της διοργάνωσης υπογράμμισε το καίριο πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος από την πανδημία, την οποία μαζί με τον Ιανό που έπληξε και την Θεσσαλία, αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» σε μία σειρά προβλημάτων που έχουν σωρευτεί στον χώρο.

Ο κ. Μπασδάνης τόνισε ότι η ενότητα και η συλλογικότητα για τη διαχείρισης της νέας κατάστασης στον κλάδο που θα διαμορφωθεί τον χειμώνα που έρχεται είναι το κύριο ζητούμενο, γι’ αυτό και το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα σταθεί αρωγός –όπως πάντα- σε κάθε δράση και πρωτοβουλία που θα αναληφθεί και θα έχει στόχο τη βιωσιμότητα των επαγγελματιών στην εστίαση.

Εξάλλου, όπως σημείωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας δρα πάντα ανταποδοτικά προς τα μέλη του, ώστε κάθε συνδρομή να μην πάει χαμένη.

Οι μετέχοντες των εργασιών έθιξαν στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και το ζήτημα των εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν μετατραπεί σε οικονομική αιμορραγία για τις επιχειρήσεις του είδους. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία που θα οδηγήσει σε κοινή απόφαση Πολιτείας-επαγγελματιών εστίασης για μία και μόνη εταιρεία στην οποία θα πρέπει να τιμολογούν και να απευθύνονται οι επαγγελματίες.

Να σημειωθεί ότι στις εργασίες του Συνεδρίου που ολοκληρώνεται αύριο στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά Βόλου, συμμετείχαν 40 από τα 45 Σωματεία των Συλλόγων εστίασης ανά την Ελλάδα, γεγονός που χαροποίησε τους διοργανωτές, αφού κατέδειξε την ανάγκη της δημιουργίας κοινού μετώπου παρουσίασης και διαχείρισης θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από τους συμμετέχοντες ο covid-19 και οι παθογένειες του χώρου είναι οι δύο βασικές ενότητες που έχουν «ρίξει στον βούρκο» τους επαγγελματίες της εστίασης που αναγκάζονται να παρανομήσουν ώστε να είναι βιώσιμοι.

Ο εκπρόσωπος της Λέσβου προσέθεσε ακόμη ότι είναι αδήριτη ανάγκη από το πανελλήνιο συνέδριο που βρίσκεται σε εξέλιξη να βγει κοινή φωνή ενότητας και να χαραχτεί κοινή γραμμή σε πανελλαδικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο όπως τα δημοτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις ανά δήμο με διαφορετική τιμολογιακή πολιτική πολλές φορές, η μείωση ΦΠΑ, τα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ που πρέπει να διεκδικηθούν, η αναβάθμιση της ποιότητας στην εστίαση, το brand name που πρέπει να δημιουργηθεί για τον κλάδο κ.α.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR