Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Στις 13 Οκτωβρίου 2020 ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ΑΝΑΣΑ για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19, με δημόσια δαπάνη 30.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Πρόκειται για το σχέδιο «άμεσης δράσης» της Περιφέρειας Θεσσαλίας που με γρήγορες και αυτοματοποιημένες διαδικασίες, δίνει ανάσα ρευστότητας από 5.000 έως 50.000 ευρώ με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ενισχύοντας το κεφάλαιο κίνησης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν έως 49 άτομα προσωπικό. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, μετά την ταχεία ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διεργασιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Ανάπτυξης και αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση. Την αξιολόγηση των αιτήσεων αναλαμβάνει ο ΕΦΕΠΑΕ με τον οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας.

Το πρόγραμμα αφορά το σύνολο των ΚΑΔ, εκτός από τις δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα παραγωγής γεωργικών προϊόντων, αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Όλοι οι ΚΑΔ έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.Οι αναλυτικοί όροι και προϋποθέσεις χορήγησης, οι επιλέξιμοι ΚΑΔ και κάθε άλλη σχετική πληροφορία περιλαμβάνονται στην αναλυτική πρόσκληση με α/α ΟΠΣ 4584 και κωδικό 097ΚΕ που είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr, όπου και θα αναρτάται κάθε σχετική ενημέρωση.
Στην παρουσίαση του Προγράμματος Ανάσα, παραβρέθηκαν επίσης ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας, η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας Μελίνα Σαραφίδου και ο οικονομικός υπεύθυνος της ΑΕΔΕΠ Παναγιώτης Βενετσάνος και ο προϊστάμενος του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας Νίκος Γουγουλιάς.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR