Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Αρ. Μπασδάνης για δεύτερο lock down: "Άμεση εφαρμογή υποστηρικτικών μέτρων από την κυβέρνηση, αλλιώς έρχεται έκρηξη ανεργίας"

Αρ. Μπασδάνης για δεύτερο lock down: "Άμεση εφαρμογή υποστηρικτικών μέτρων από την κυβέρνηση, αλλιώς έρχεται έκρηξη ανεργίας"

Για ολιγωρία και εφησυχασμό από την πλευρά της κυβέρνησης, που είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα σε ένα δεύτερο lock down μίλησε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, ο κ. Μπασδάνης ευχήθηκε η αισιοδοξία του κ. Μητσοτάκη για άνοιγμα της αγοράς την περίοδο των εορτών να είναι βάσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, επισήμανε: «Μακάρι να πάνε όλα καλά και η αγορά να δουλέψει τα Χριστούγεννα, έστω και με προϋποθέσεις, όπως μόλις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Από το 1ο κιόλας κύμα της πανδημίας γνωρίζαμε ότι η περιπέτεια δεν θα περάσει από τη μία στιγμή στην άλλη. Θεωρώ ότι υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά της κυβέρνησης που θα έπρεπε να λάβει περιοριστικά μέτρα ένα μήνα πριν, όπως και να απαγορεύσει την μετακίνηση από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα ώστε να μην οδηγηθούμε σε ένα δεύτερο lock down.

Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να ενισχυθούν τα οικονομικά μέτρα που είχαν ληφθεί στο 1ο απαγορευτικό και να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στην ΕΕ για αύξηση κονδυλίων.

Πρέπει με προγράμματα αναπτυξιακού τύπου, και άλλες στοχευμένες δράσεις, όπως τα φορολογικά κίνητρα, να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας.

Δυστυχώς, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, πολύ φοβάμαι ότι είμαστε μπροστά σε μία νέα έκρηξη ανεργίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγορά και την εθνική οικονομία.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας για ακόμη μία φορά θα σταθεί στο πλευρό των τοπικών επιχειρηματιών που μπορούν καθημερινά να επικοινωνούν ηλεκτρονικά μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, επεξήγηση ή παρέμβαση χρειαστούν.

Με υπομονή, επιμονή και ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και αυτή τη νέα δοκιμασία».


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR