Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Δημιουργία business directory από το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την στήριξη τοπικών e-shop

Δημιουργία business directory από το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την στήριξη τοπικών e-shop

«Ψωνίζουμε διαδικτυακά-Στηρίζουμε τοπικά e-shops» είναι το νέο μήνυμα της καμπάνιας που το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνέχεια της «ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑ, ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΑ» καμπάνιας για την στήριξη της τοπικής αγοράς, διαμορφωμένη σε αυτό το δυσμενές για το οικονομικό περιβάλλον και τις νέες συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί, αλλά και το βλέμμα στο μέλλον και τις συνήθειες των καταναλωτών.  

 Δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, οι όροι λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων κρίνονται αβέβαιοι, τόσο για την περίοδο των εορτών, όσο και για τον χειμώνα που έρχεται.

Στα πλαίσια αυτού το Επιμελητήριο Μαγνησίας ξεκινάει τη δημιουργία ESHOP DIRECTORY. Πρόκειται για ένα ψηφιακό επιχειρηματικό ευρετήριο  λειτουργίας των τοπικών ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Σκοπός είναι από τη μία ο κάθε πολίτης που θα θελήσει να στηρίξει την τοπική οικονομία, να κάνει χρήση του ευρετηρίου, το οποίο με την διάθεση των σχετικών φίλτρων θα του δώσει τη δυνατότητα με εύκολο και γρήγορο τρόπο να δει τα τοπικά ηλεκτρονικά καταστήματα που υπάρχουν διαθέσιμα, με τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας τους, και από τη άλλη τα τοπικά ηλεκτρονικά καταστήματα να προβληθούν με ίσους όρους στο τοπικό καταναλωτικό κοινό.

Παράλληλα, στον σχεδιασμό του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι η άμεση διοργάνωση online seminars για δημιουργία e-shops, η ανάπτυξη και προβολή του eshop και η προώθηση των πωλήσεων.

Απώτερος στόχος της νέας δράσης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι η δημιουργία μίας ισχυρής αγοραστικής συνείδησης που θα μπορέσει να στηρίξει τις επιχειρήσεις του τόπου μας, και κατά συνέπεια την τοπική οικονομία και κοινωνία. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του ψηφιακού ευρετηρίου e-shop, αλλά και των υπολοίπων δράσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα ανακοινωθούν άμεσα.

Η παραπάνω δράση αποτέλεσε μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την ψηφιοποίηση των ΜΜΕ που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Future.Ecom της Κ.Π. Interreg Europe. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.interregeurope.eu/future-ecom/

 

Στηρίζουμε τα τοπικά καταστήματα, την τοπική μας αγορά και τα e-shop τους !

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR