Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για τον ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Φέτος, με την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την εθνική μας ανεξαρτησία, η ημέρα αυτή αποκτά άλλο νόημα.

Ζούμε σ’ ένα ευμετάβλητο περιβάλλον από το οποίο απουσιάζουν οι σταθερές του παρελθόντος, στη δίνη μίας πρωτόγνωρης πανδημίας που δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο στη γενιά μας.

Οφείλουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές, να σταθούμε όρθιοι και με γενναίο το φρόνημα, ακολουθώντας το παράδειγμα των προπατόρων μας.

Επέτειοι όπως η σημερινή ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση με την ανάκληση της μνήμης ενός σπουδαίου κι ένδοξου παρελθόντος.

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας και την ευθύνη να προσπαθήσουμε ώστε να είναι περήφανα και τα δικά μας παιδιά γι’ αυτό που τους κληροδοτήσαμε.

Καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι, με δράσεις ευθύνης και προοπτικής, προσηλωμένοι στις αρχές και αξίες του έθνους μας, όπως αυτές γεννήθηκαν διαχρονικά μέσα από το διάλογο, τη ζύμωση των ιδεών, τη σύνθεση απόψεων και τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Γεμάτοι υπερηφάνεια κλείνουμε το γόνυ στους Ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας δίνοντας όρκο ότι πάντα θα τιμούμε τους αγώνες για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία. 

Οι ήρωες του 1821, με ενότητα και ομοψυχία, σήκωσαν το λάβαρο της Επανάστασης, έτοιμοι να θυσιάσουν την ζωή τους για να δωρίσουν ζωή στις επόμενες γενιές.

200 χρόνια μετά -με ζητούμενο και πάλι την ομόνοια- καλούμαστε να αποδείξουμε ότι -κάτω και από αντίξοες συνθήκες ακόμη- είμαστε αντάξιοι συνεχιστές των ένδοξων προγόνων μας.

Διανύοντας ταυτόχρονα περίοδο μεγάλης δοκιμασίας, ας θυμηθούμε όλοι τα λόγια του εθνικού μας ήρωα, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. «Μία φορά εβαπίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας». 

Ζήτω το Έθνος! Ζήτω το ένδοξο ’21!»

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR