Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Διαδικτυακή εκδήλωση από το Επιμελητήριο Μαγνησίας για το «Φαινόμενο των Ψηφιακών Νομάδων» την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση από το Επιμελητήριο Μαγνησίας για το «Φαινόμενο των Ψηφιακών Νομάδων» την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Digital Nomads Observatory (Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων) διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τους ψηφιακούς νομάδες και τη σχέση τους με την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Τι είναι οι Ψηφιακοί Νομάδες (Digital Nomads);

Οι Ψηφιακοί Νομάδες ή Digital Nomads είναι ταξιδιώτες που παράλληλα εργάζονται εξ αποστάσεως χωρίς την παρουσία τους στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας που εργάζονται ή freelancers που εργάζονται χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου(remote). Συνήθως ανήκουν στην γεννιά των Millenials η GenZ. Αναζητούν προορισμούς ασφαλείς, με εναλλακτικά μέρη εργασίας, γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και με επαρκή αριθμό δραστηριοτήτων.

Το Παρατηρητήριο του Κινήματος των Ψηφιακών Νομάδων είναι ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός και συμβουλευτικός οργανισμός, στόχο του έχει τη μελέτη του ψηφιακού νομαδισμού (digital nomads), των μετακινήσεων ανθρώπων ως τρόπος ζωής (lifestyle mobilities) καθώς και την προώθηση προορισμών και επιχειρήσεων μέσω υιοθέτησης ανάλογων πολιτικών στο συγκεκριμένο κοινό και ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση των παρακάτω αρχών:

 • Προώθηση του τρόπου ζωής των ψηφιακών νομάδων (digital nomads) ως καινοτόμο και βιώσιμο, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες τις σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας
 • Προώθηση Πολιτικών (policies) που να ανταποκρίνονται και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ψηφιακών νομάδων
 • Μελέτη και ανάδειξη των αναγκών των ψηφιακών νομάδων
 • Μελέτη και ανάδειξη του οικονομικού και κοινωνικού οφέλους που προκύπτει από την φιλοξενία ψηφιακών νομάδων σε μια Πόλη/Χώρα

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων κ. Ραφαήλ Κουδούνης και ο επικεφαλής έρευνας κ. Μάνος Τεχνίτης.

Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

 • Ποιοι είναι οι ψηφιακοί νομάδες και γιατί μας ενδιαφέρουν.
 • Ποιες είναι οι ανάγκες και συνήθειες των νομάδων.
 • Πώς επιλέγουν έναν προορισμό.
 • Προσαρμογή των επιχειρήσεων στους ψηφιακούς νομάδες.
 • Κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο ανάδυσης του ψηφιακού νομαδισμού.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 18:00, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ZOOM στον σύνδεσμο https://zoom.us/meeting/register/tJMsduyprD4rEta14BiMMsy07LpjXMd729mv

ενώ ταυτόχρονα θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι Youtube του ενημερωτικού μέσου ενημέρωσης SkiathosLife.

Για την παρακολούθηση από την πλατφόρμα ZOOM απαιτείται εγγραφή (register), η οποία μπορεί να γίνει μέχρι και 1 ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση όλων των φορέων και των επιχειρηματιών της περιοχής μας για το φαινόμενο των Ψηφιακών Νομάδων και τα οφέλη που δύναται να προκύψουν για την τοπική μας οικονομία μέσα από την συμμετοχικά σχεδιασμένη προσέλκυση αυτών.

Περισσότερα για το Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων, το έργο και τις δράσεις του μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα https://digitalnomadsobs.org/.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Πώς σας φαίνεται η νέα μας ιστοσελίδα;

  Δεν μου αρέσει

  Μέτρια, τίποτα το ιδιαίτερο

  Πολύ καλή

LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR