Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Στην Σκιάθο η "καρδιά" των Επιμελητηρίων Θεσσαλίας

Στην Σκιάθο η "καρδιά" των Επιμελητηρίων Θεσσαλίας

Παρουσία τριών Γενικών Γραμματέων της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου στη Σκιάθο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με την προεδρία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Τόσο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών, όσο και ο κ. Αθανάσιος Πετραλιάς, Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών και η κ. Άννα Στρατινάκη – Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν στο πέρας της συνεδρίασης εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού, που τους εξέφρασαν την αγωνία τους για την στήριξη του νησιωτικού συμπλέγματος της Μαγνησίας από την πλευρά της Πολιτείας την θερινή σεζόν, μετά το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις σε ζητήματα επιχειρηματικής στήριξης σε καιρό πανδημίας, στήριξης των νησιών, της στήριξης των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας, αλλά και του προγράμματος στήριξης επιχειρήσεων Θεσσαλίας «ΑΝΑΣΑ».

Προηγήθηκε η συνεδρίαση, προεδρεύοντος του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (Μπούρτζι), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Συζήτηση επί των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στον τουριστικό κλάδο και τη γενικότερη επιχειρηματικότητα.
 2. Ενημέρωση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών.
 3. Παρατηρήσεις και ερωτήματα επί του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.
 4. Δημιουργία ειδικού προγράμματος για την Διασύνδεση των παραγόμενων προϊόντων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας με την Ευρωπαϊκή Αγορά μέσω της ενσωμάτωσης τους στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν των Βορείων Σποράδων.
 5. Δημιουργία ειδικού περιφερειακού προγράμματος για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές κατά τα έτη 2020 – 2021.
 6. Στήριξη του αιτήματος για την «Ενίσχυση της μητέρας επιχειρηματία κατά τις χρονικές περιόδους κύησης – λοχείας και ανατροφής τέκνων».
 7. Εισήγηση προς το ΔΣ του ΠΕΣΘ για την σύμφωνη γνώμη υποβολής πρότασης, με την συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας, με τίτλο "Δημιουργία Θεσσαλικού Δικτύου Γαστρονομίας και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων με την επωνυμία "THESSALIA LOCAL PRODUCTS NET" στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι το παρόν στη συνεδρίαση έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος (μέσω τηλεδιάσκεψης), ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Βασίλης Ζαχείλας, το μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θέκλα Καμμένου, η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Καλλιόπη Τζίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, o κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Καρδίτσας, οι κ.κ. Αθανάσιος Ζλατούδης, Έλσα Ζεμπέκη και Δημήτρης Μίχας, επιμελητηριακοί σύμβουλοι Μαγνησίας, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Δωροθέα Καναβιτσά και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και Βορείων Σποράδων κ. Κώστας Τσουράπας.

Τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού εκπροσώπησαν οι κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, ο κ. Μανώλης Κανταράκιας, Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων,  ο κ. Χρήστος Δημητριάδης, Πρόεδρος Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου, ο κ. Μπάμπης Πασχάλης, εκπρόσωπος ιδιοκτητών ιστιοπλοϊκών σκαφών και ο κ. Στέφανος Κουφίδης, εκπρόσωπος Σχολών θαλάσσιων σπορ αναψυχής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 12/6/2018 στο Επιμελητήριο Λάρισας, είχε αποφασισθεί ομόφωνα η εκ περιτροπής Προεδρία των Προέδρων των Θεσσαλικών Επιμελητηρίων με διάρκεια ενός έτους για τον καθένα, καθώς και η μεταφορά της έδρας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου στην έδρα του εκάστοτε Προέδρου. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας κληρώθηκε για την Προεδρία τον 4ο χρόνο.

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
LATEST TWEETS
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
  Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
 • info@cci-magnesia.gr
 • Τηλ.: + 30 2421094700
  Φαξ: +30 2421031211
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα και Τετάρτη:
  07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
  07:00 – 15:00
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR