Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Τα θέματα που απασχολούν εν μέσω πανδημίας την επιχειρηματικότητα έθεσαν επί τάπητος εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων στον υποψήφιο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδο που επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μαγνησίας το πρωί της Τρίτης 23 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στο Βόλο.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των παραγωγικών δυνάμεων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης κατέθεσε υπόμνημα με τα κύρια αιτήματα των επαγγελματιών.

Μεταξύ αυτών ήταν η άμεση ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, η μετατροπή της εισπρακτέας προκαταβολής σε μη εισπρακτέα, η μείωση του ΦΠΑ στο 6% στην εστίαση και γενικότερα μείωση ΦΠΑ στα επαγγέλματα που πλήττονται από τα μέτρα για τον covid-19, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, η ενεργοποίηση προγραμμάτων στήριξης της εργασίας και των ανέργων, κ.α.

Τα θέματα του τουρισμού εξέθεσαν η Πρόεδρος του Τουριστικού τμήματος κ. Θέκλα Καμμένου και η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Δήμητρα Αγριγιάννη, υπογραμμίζοντας ότι παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης και το 2021 ήταν μία «κακή» χρονιά για τον τουρισμό, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος έθεσε το θέμα των ανατιμήσεων στην αγορά που έρχεται να προστεθεί στο ήδη βεβαρημένο οικονομικό περιβάλλον για τον εμπορικό κόσμο.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και Β. Σποράδων κ. Κώστας Τσουράπας, υπερθεμάτισε όλων των ζητημάτων υπογραμμίζοντας ότι ειδικά στην περιφέρεια το οικονομικό κλίμα είναι πάρα πολύ κακό και προμηνύεται ένας ακόμη πιο δύσκολος χειμώνας, ενώ ο Γεν. Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ κ. Θανάσης Μόσχος υπογράμμισε και το θέμα του ακατάσχετου, αλλά και του ζητήματος στήριξης των αυτοαπασχολουμένων.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι το θέμα της επιστρεπτέας αποτελεί «βασικό αγκάθι» αυτή την ώρα για την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς φαντάζει και άλυτος γρίφος για την κυβέρνηση, ενώ εξεδήλωσε ενδιαφέρον και για το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» και για το αν και κατά πόσο βοήθησε τους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες.

Τον υποψήφιο Πρόεδρο του κόμματος συνόδευαν ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Απόστολος Καναβός, ο πρώην Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας.

Ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε τις ευχές όλων, αλλά και ένα ομοίωμα του Κένταυρου Χείρωνα από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ ο κ. Οντόπουλος δώρισε και τον «Οδηγό της πόλης του Βόλου του 1901», όπου η ανατύπωσή του έγινε το 1997 από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την λειτουργία του ιστορικού Συλλόγου.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR