Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Χιλιάδες οι επισκέπτες στο 3ο Thessaly Wine Festival

Χιλιάδες οι επισκέπτες στο 3ο Thessaly Wine Festival

Θερμής ανταπόκρισης από το θεσσαλικό κοινό έτυχε το 3ο Thessaly Wine Festival που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας και την ΕΝΟΑΘΕ (Οίνοι & Αποστάγματα Θεσσαλίας) στον Πολυχώρο Eκδηλώσεων Ergon Showground, στο συγκρότημα Tσαλαπάτα.

Εικοσιπέντε οινοποιοί από ολόκληρη την Θεσσαλία είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να αναδείξουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία της Θεσσαλικής Αμπελουργίας σε χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο Φεστιβάλ.

Παράλληλα με αυτό, πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέροντα workshops με ομιλητές ειδικούς τους είδους που μίλησαν για τις ποικιλίες της θεσσαλικής γης, αλλά και την πιστοποίηση της ποιότητας κρασιών.

Άψογος οικοδεσπότης του Φεστιβάλ αποδείχθηκε το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με τον Πρόεδρό του Αριστοτέλη Μπασδάνη να ξεναγεί την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάννα Καλογήρου σε όλα τα περίπτερα που παρατάχθηκαν στον χώρο, η οποία και αποκόμισε τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο για τις ποικιλίες, όσο και για την υφή και το άρωμα των θεσσαλικών κρασιών.

Όπως τόνισε άλλωστε η ίδια στην ομιλία της, «μόνο στη Θεσσαλία λειτουργούν 82 οινοποιεία, εκ των οποίων 46 στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, 18 στη Μαγνησία, 11 στα Τρίκαλα και 7 στην Καρδίτσα, ενώ έχουμε 514 ετικέτες θεσσαλικών κρασιών.

Παράλληλα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας παράγεται το 7,5% των ΠΟΠ-ΠΓΕ οίνων της Ελλάδας, όπου παράγονται 8 ΠΓΕ οίνοι από τους 114 της χώρας μας, ενώ 5 οινοποιεία της Θεσσαλίας διαθέτουν σήμα επισκέψιμου οινοποιείου. Την ίδια ώρα, στην άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά έχει εγγραφεί από το 2020 η αγχιαλίτικη παράδοση καλλιέργειας αμπελιού».

Όπως τόνισε η κ. Καλογήρου ο αμπελοοινικός τομέας από ο ΥπΑΑΤ στη Θεσσαλία ενισχύθηκε το 2022 με 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καταβλήθηκαν 101.415 ευρώ σε 16 αμπελοκαλλιεργητές.

Αναφορικά στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 48 Νέοι Αμπελοκαλλιεργητές ενισχύθηκαν με 1,8 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος της ομιλίας της η κ. Καλογήρου αποδέχτηκε θερμά το δώρο καλωσορίσματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που ήταν ένα ομοίωμα του Χείρωνα Κένταυρου.  

Στο 3ο Wine Festival παρευρέθηκαν ακόμη ο Υφυπουργός στον πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα, κ. Απόστολος Μπίλλης, οι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Βασίλειος Κόκκαλης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, η τέως Υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κ. Κώστας Ζυγογιάννης ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Ευρυπίδης Παπουτσής, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Γιώργος Ντενίσης και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Δημήτριος Τσόλας.

 

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR