Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Στο Συνέδριο "Ευρωπαϊκός Τουρισμός - Σύμβαση Νήσων" στις Κανάριες Νήσους ο Αθανάσιος Ζλατούδης

Στο Συνέδριο "Ευρωπαϊκός Τουρισμός - Σύμβαση Νήσων" στις Κανάριες Νήσους ο Αθανάσιος Ζλατούδης

Με αντικείμενο τον καθορισμό χώρου για συνεργασία και δημιουργία ευκαιριών, για την κατάρτιση κοινών έργων και την  προώθηση μιας κοινής τουριστικής πολιτικής στα νησιά και τα αρχιπελάγη της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε από Πέμπτη 1 έως Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, στο Μασπαλόμας του Λας Πάλμας, των Καναρίων Νήσων, το συνέδριο με τίτλο "Ευρωπαϊκός Τουρισμός - Σύμβαση Νήσων".

Στο Συνέδριο συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του ΕΟΑΕΝ κ. Αθανάσιος Ζλατούδης.

Οι στόχοι του Συνεδρίου ήταν η προώθηση μίας νέας ευρωπαϊκής τουριστικής πολιτικής και η  ανάπτυξη και προώθηση μίας κοινής πολιτικής για τα τουριστικά νησιά της Ευρώπης, με βάση το ψήφισμα της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της σύνταξης κοινού σχεδίου δράσης ώστε να διατεθούν περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της «πράσινης μετάβασης», της ψηφιακής μετάβασης και των πολιτικών για τον τουρισμό που βασίζονται στη βιωσιμότητα. 

Ακόμη, στο πλαίσιο της προώθησης συγκεκριμένων μέτρων για τα νησιά, μέσω επιτροπών εργασίας, θα εκπονηθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βιωσιμότητα, την ψηφιοποίηση, την ευφυΐα και την καινοτομία που ωφελούν τα διάφορα τουριστικά νησιά.

Κατά την τοποθέτησή του στην Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Insuleur ο κ. Ζλατούδης επεσήμανε μεταξύ άλλων:

"Ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, προερχόμενος από τις Βόρειες Σποράδες, το σύμπλεγμα νησιών που περιλαμβάνει τα νησιά της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, θα ήθελα να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του προέδρου μας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη και των μελών του ΔΣ.

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είμαστε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο της ιστορίας και η ένταξη στο Insuleur νέων μελών, νησιωτικών επιμελητηρίων της Ιταλίας και της Ισπανίας επιβεβαιώνουν την μοναδικότητα της ιστορικής συγκυρίας για την νησιωτική συνεργασία και συνέργεια.

Η ένταξη στις τάξεις μας και των Νησιωτικών Επιμελητηρίων του Ευρωπαϊκού Βορρά δεν αποτελεί μονόδρομο αλλά συγκριτικό πλεονέκτημα. 

Η συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελληνικής Δημοκρατίας σε θέματα διαχείρισης της Νησιωτικότητας και της Γαλάζιας Οικονομίας, με το Βασίλειο της Ισπανίας, μεθεπόμενου κράτους μέλους που προεδρεύει της ΕΕ,  είναι τόσο πρωτοποριακές όσο και ιστορικές. Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω ιδιαιτέρως την ικανοποίηση μου για την επίσημη συμμετοχή στις εργασίες της ΓΣ μας, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

Ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες ώστε να αντιληφθούμε ότι όπως η θάλασσα συντελεί στο αυτονόητο, στο να μας ενώνει, κάνοντας μας να μοιραζόμαστε αντίστοιχες δυσκολίες και προβλήματα επιβίωσης έτσι και η εκ νέου συνειδητή και εκούσια διασύνδεσή μας, με χαρακτηριστική την φιλοσοφία μεταφοράς καλών πρακτικών από "ένα νησί σε κάθε νησί" όπου αυτό είναι εφικτό είναι η λύση σε αυτά τα προβλήματα.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του ΔΣ, βρισκόμαστε όλοι μας δίπλας σας ως στρατιώτες, σε κάθε ενέργεια και δράση για την καλλιέργεια αυτής της διασύνδεσης της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας και την παραγωγή αποτελεσμάτων σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο όχι μόνο προς όφελος των  νησιωτών επιχειρηματιών της ΕΕ αλλά όλης της Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικότητας».

Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων από τη Μάλτα: Νησί Γκόζο, Ισπανικά νησιά: Τα Κανάρια Νησιά και οι Βαλεαρίδες Νήσοι, Ελληνικά νησιά: Κρήτη, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λέσβο, Σάμο, Κυκλάδες, Βόρειες Σποράδες, Γαλλικά νησιά: Κορσική, Μαρτινίκα, Γουαδελούπη και Ρεϋνιόν. Πορτογαλικά νησιά: Μαδέρα και Αζόρες. Ιταλικά νησιά: Σαρδηνία και Σικελία. 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR