Home Logo

Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Τι ζητά από τη νέα κυβέρνηση το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Τι ζητά από τη νέα κυβέρνηση το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Στα πάγια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας προς τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές του 2023 αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπασδάνης υπογραμμίζει: «Λίγα εικοσιτετράωρα απέμειναν πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές 2023. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, αφουγκραζόμενο πάντα τις ανάγκες των μικρομεσαίων επαγγελματιών που δίνουν τον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης θέλει να υπογραμμίσει τα σημεία εκείνα που η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από την κάλπη της 21ης Μαΐου πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα, με στόχο πάντα την στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Μερικά από τα πάγια αιτήματα των εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας είναι και η θέσπιση ενός απλοποιημένου και σταθερού φορολογικού συστήματος, η εφαρμογή μέτρων που διευκολύνουν την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και διασφαλίζουν όρους ισότιμης μεταχείρισης, η καθολική χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά και η διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις, αρκετές εκ των οποίων έχουν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

Στα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης κατά την τελευταία τετραετία, εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων και αντιμετωπίζοντας παθογένειες δεκαετιών μπορούν να προσμετρηθούν το στρατηγικής σημασίας έργο της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, η υποχρεωτική εγκατάσταση των POS σχεδόν σε όλους τους κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, αλλά και η έναρξη ατομικής επιχείρησης μέσω της gov.gr.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκαν προς την σωστή κατεύθυνση την τελευταία τετραετία και σύμφωνα με το προεκλογικό της πρόγραμμα για χαμηλότερους φόρους, καλύτερες αμοιβές, μεγαλύτερη παραγωγικότητα, αξιοπρεπή υγεία, ψηφιακή κοινωνία με πράσινη κατεύθυνση, προσιτή στέγη, θωράκιση και ασφάλεια της χώρας, αυτό που αναμένουμε είναι να τεθεί σε εφαρμογή το κυβερνητικό της σχέδιο.

Εξάλλου, διαχρονικά το επιχειρείν για ν’ αναπτυχθεί χρειάζεται συνέχεια, σταθερότητα και συνέπεια για την Ελλάδα. Η προοπτική των επόμενων ετών είναι παραπάνω από θετική και αυτό προσδοκούμε από τη νέα κυβέρνηση».

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR